21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Nintendo μας δροσίζει μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού με την ανακοίνωση του Switch Lite!

    Η Nintendo γνωρίζει πολύ καλά την «τέχνη» του να μας εκπλήσσει ευχάριστα, για αυτό και η ανακοίνωση του Switch Lite, της αποκλειστικής φορητής έκδοσης της κονσόλας που έχει γράψει ιστορία έρχεται σίγουρα να μας δροσίσει στην καρδιά του καλοκαιριού. O Ιαπωνικός κολοσσός του gaming απλά επιβεβαίωσε κάτι που ακουγόταν εδώ και αρκετό καιρό σε επίπεδο φημών, ότι είχε στα σκαριά μία “cut” και πιο οικονομική έκδοση του Switch.

     

    HDHS_001_EUpkgeBA_R_ad-0

    Με το κόστος να κυμαίνεται στην χώρα μας κοντά στα 200 ευρώ, στο Switch Lite έχουν θυσιαστεί μια σειρά από features όπως είναι για παράδειγμα τα αποσπώμενα Joy-Cons (τα οποία είναι πλέον ενσωματωμένα στην κονσόλα με τη μορφή ενός κανονικού D-Pad), χωρίς δυνατότητα σύνδεσης στην TV και χωρίς την ύπαρξη του Dock (αυτά θα εξακολουθούν να αποτελούν προνόμια του «μεγάλου» αδελφού του). Επιπλέον, από την Lite έκδοση της αγαπημένης κονσόλας θα απουσιάζει το HD Rumble, όπως επίσης και η IR Motion Camera. Τα ευχάριστα είναι ότι το Lite θα μπορεί να τρέξει όλα τα παιχνίδια του κανονικού Switch, τα οποία υποστηρίζουν handheld mode, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τα games που δεν θα υποστηρίζουν το εν λόγω φορητό mode, πρόκειται να κυκλοφορήσουν ειδικά wireless συμβατά controllers. Παράλληλα, το Switch Lite θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις με 91.1mm ύψος και 208mm πλάτος (έναντι 102mm και 239mm του regular μοντέλου), ελαφρύτερο (θα ζυγίζει μόλις 275 γραμμάρια έναντι 398 γρ. που είναι το βάρος του κανονικού Switch μαζί με τα προσαρτημένα Joy-Cons) και το μέγεθος της οθόνης του θα ανέρχεται στις 5.5 ίντσες, αντί στις 6.2 ίντσες.

     

    Switch Lite (1)

    Τέλος, θα υποστηρίζει NFC, Bluetooth και Wi-Fi, ενώ ένα από τα σημαντικότερα features του θα είναι η αύξηση της αυτονομίας, η οποία υπολογίζεται ότι θα είναι 20-30% μεγαλύτερη από το αρχικό μοντέλο. Όπως έγινε γνωστό θα κυκλοφορήσει σε τρία διαφορετικά χρώματα και αδιαμφισβήτητα φανερώνει την πρόθεση της Nintendo να προσφέρει τη δημοφιλή κονσόλα της σε ένα διαφορετικό κομμάτι του gaming κοινού. Το εάν θα πιάσει είναι κάτι που θα το δούμε σε μερικές εβδομάδες… Υπομονή λοιπόν μέχρι τον Σεπτέμβριο!

    https://youtu.be/jZOPC6J4fAA

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles