17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η Nokia παρουσίασε στην Αθήνα το μέλλον των τηλεπικοινωνιών

    Τις νεότερες καινοτομίες γύρω από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών παρουσίασε η Nokia, κατά τη διάρκεια των Nokia Innovation Days που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, στις 16 και 17 Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, οι συγκεκριμένες «Ημέρες Καινοτομίας» αποτέλεσαν μια εξαιρετική ευκαιρία για να συναντηθούν ειδικοί και πελάτες, ώστε να συζητήσουν βάσει του Nokia Technology Vision 2030, σε σχέση με το μέλλον του metaverse, των μη επίγειων επικοινωνιών, αλλά και του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία αλλάζει τις ζωές μας.

    Η φιλανδική Nokia παρουσίασε τον τρόπο με τον οποία τα wearables, οι αισθητήρες IoT, το streaming video, τα video analytics και οι κρίσιμες επικοινωνίες Push-to-Talk μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός ασφαλέστερου εργασιακού περιβάλλοντος, μέσω των τεχνολογιών που η ίδια προσφέρει.

    Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν και συγκεκριμένα use cases, όπως μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας σε σχέση με το πώς οι πυροσβέστες του μέλλοντος θα οργανώνουν αποτελεσματικά τις αποστολές τους, έχοντας πλήρη εικόνα της κατάστασης, πρόσβαση σε σημαντικά δεδομένα αισθητήρων, ζωντανές ροές βίντεο και συνεργασία με άλλους οργανισμούς. Και όλα αυτά, χάρη στα εξελιγμένα ευρυζωνικά δίκτυα 4G, 5G και τις τεχνολογίες IoT.

    Παράλληλα, παρουσιάστηκε και μια νέα καταναλωτική εμπειρία που βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα. Σε αυτήν, συμπεριλαμβάνεται το 5G Magic Mirror, που επιτρέπει στους καταναλωτές να δοκιμάσουν ρούχα μέσω AR. Αυτό, σύμφωνα με τη Nokia, είναι ένας πιθανός τρόπος δημιουργίας εσόδων για τους παρόχους στην Ελλάδα, καθώς μπορούν να συνεργαστούν με αλυσίδες λιανικής και εμπορικά κέντρα για να καινοτομήσουν και να εμπλουτίσουν την παραδοσιακή εμπειρία, εξοικονομώντας χρόνο για τους καταναλωτές και χρήμα για τους λιανοπωλητές.

    «Η οικοδόμηση προς αυτό το μέλλον μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με αξιόπιστα, ασφαλή και υψηλής απόδοσης δίκτυα», τονίζει η Nokia. Τα σχετικά demo περιελάμβαναν μια επισκόπηση των πρώτων εμπορικών 25G PON, δυνατότητες routing 800G για ταχύτερα και πράσινα δίκτυα, αλλά και μια λύση Smart Node 4G/5G για κάλυψη κινητής σε εσωτερικούς χώρους.

    Ο Κωνσταντίνος Κορωναίος, Country Manager Greece της Nokia, δήλωσε στο Infocom πως «είμαστε ξανά εδώ στην Ελλάδα με την εκδήλωση – σήμα κατατεθέν, τα Innovation Days – τα πρώτα από το 2019. Είμαι πολύ χαρούμενος που τόσοι πολλοί πελάτες και συνεργάτες από το οικοσύστημα της ελληνικής βιομηχανίας των ΤΠΕ ήταν εκεί για να συζητήσουν αυτές τις καινοτομίες και να διερευνήσουν τρόπους εφαρμογής τους στο ταξίδι της ψηφιοποίησης στην Ελλάδα».

    Χρήστος Κοτσακάς
    Χρήστος Κοτσακάς
    Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles