12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η όμορφη ιστορία πίσω από την πρώτη ψηφιακή φωτογραφία που διαμοιράστηκε μέσω κινητού τηλεφώνου

    Ο Philippe Kahn σίγουρα δεν είναι ένα όνομα το οποίο θα θυμάστε πολλοί, αλλά η συνεισφορά του στη τεχνολογία των φορητών συσκευών και των social media δύσκολα μπορεί να παραβλεφθεί. Ήταν πριν από 20 χρόνια περίπου, στις 11 Ιουνίου του 1997, όταν ο Kahn τράβηξε μια φωτογραφία της νεογέννητης κόρης του, Sophie, μέσω ενός κινητού τηλεφώνου και την διαμοιράστηκε στο Internet με περισσότερους από 2.000 φίλους και συναδέλφους. Και αυτό, έγινε το 1997, πολύ πριν από τα κινητά τηλέφωνα-κάμερες και τα social media.

    photo

    Ο Kahn, που είχε έναν server ο οποίος έτρεχε στο σπίτι του, χρησιμοποίησε μια ψηφιακή κάμερα Casio QV, μια από τις πρώτες επιτυχημένες ψηφιακές κάμερες, ένα κινητό τηλέφωνο Motorola StarTAC και ένα laptop για να την τραβήξει και στη συνέχει να τη στείλει στις επαφές email του σε πραγματικό χρόνο (στο περίπου), μέσω μιας τεχνικής, την οποία ονόμαζε Instant-Picture-Mail. Συνειδητοποιώντας ότι ίσως είχε εφεύρει κάτι συναντήθηκε με την Kodak και την Polaroid για να διατυπώσει την ιδέα του ενός camera phone και sharing software. Καμιά από τις δυο δεν έβλεπε την προοπτική πίσω από μια τέτοια ιδέα και κατέληξαν με το επιχείρημα ότι τα κινητά τηλέφωνα θα εστιάζουν αποκλειστικά στη φωνή.

    Τελικώς, ο Kahn συναντήθηκε με έναν ιαπωνικό πάροχο, την J-Phone και στα τέλη του 1999 δημιούργησαν το Camera-Phone με Instant-Picture-Mail. Λίγα χρόνια μετά η Sprint αντιλήφθηκε την προοπτική του εγχειρήματος και το έφερε στις ΗΠΑ. Σήμερα, ο Kahn εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη, στη μηχανική μάθηση και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μέσω της επιστήμης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles