15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Η PayPal εγκαινιάζει τη δυνατότητα πληρωμής μέσω QR Code για αγορές και πωλήσεις αυτοπροσώπως χωρίς καμία φυσική επαφή

    Η PayPal Holdings παρουσίασε τη δυνατότητα χρήσης QR Codes για την αγορά και πώληση αγαθών σε 28 αγορές ανά τον κόσμο. Από τις λαϊκές αγορές έως την πώληση προϊόντων από δεύτερο χέρι – το λανσάρισμα της λειτουργίας κωδικών QR στην εφαρμογή της PayPal επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν πρόσωπο με πρόσωπο, με απόλυτη ασφάλεια και προστασία, και χωρίς καμία φυσική επαφή.

    «Έχοντας επίγνωση της τρέχουσας κατάστασης, είναι γεγονός ότι η αγορά και η πώληση αγαθών με συγκεκριμένες προδιαγραφές υγιεινής, για τη μέγιστη προστασία της ασφάλειας, απασχολεί ιδιαίτερα μεγάλη μερίδα του κόσμου σε διεθνές επίπεδο. Εν μέσω της εξέλιξης της πανδημίας του κορωνοϊού, παρατηρούμε μια αύξηση στη ζήτηση των ψηφιακών πληρωμών και της ανάλογης μετάβασης προκειμένου να ενσωματωθούν καινούργια δεδομένα και νέες συνθήκες ή προϋποθέσεις στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται αυτοπροσώπως», δήλωσε ο John Kunze, Senior Vice President of Branded Experiences της PayPal. «Το λανσάρισμα των κωδικών QR για αγοραστές και πωλητές δεν περικλείει μόνο το αίσθημα της ασφάλειας και της προστασίας, μαζί με την άνεση της χρήσης υπηρεσιών in-person της PayPal, αλλά λαμβάνει εξίσου υπόψη τις τρέχουσες και σε διαρκή εξέλιξη απαιτήσεις της κοινωνικής αποστασιοποίησης, ακόμα και τώρα που αρχίζουμε πλέον να βλέπουμε την μερική άρση ή σταδιακή χαλάρωση περιοριστικών μέτρων σε πολλές χώρες παγκοσμίως».

    Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας της PayPal να συνδράμει στους πελάτες της κατά τη διάρκεια της δύσκολης και απαιτητικής αυτής περιόδου, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αίρονται προσωρινά οι συνήθεις υφιστάμενες χρεώσεις συναλλαγής για όσες πωλήσεις εκτελεστούν με τη χρήση κωδικού QR.

    Αγοράζοντας και πουλώντας με ασφάλεια και χωρίς καμία επαφή – από την λαϊκή αγορά στις πωλήσεις μεταχειρισμένων ειδών

    Η χρήση της ενσωματωμένης λειτουργίας ενός κωδικού QR στο PayPal app αποτελεί έναν γρήγορο και ασφαλή τρόπο για την ολοκλήρωση μια συναλλαγής αυτοπροσώπως,  αξιοποιώντας το ψηφιακό πορτοφόλι PayPal και εξαλείφοντας παράλληλα την ανάγκη διάθεσης και χρήσης μετρητών. Για παράδειγμα, οι χρήστες που πωλούν αντικείμενα αυτοπροσώπως σε μια λαϊκή αγορά είναι τώρα σε θέση να εκτυπώσουν έναν κωδικό QR, να τον τοποθετήσουν στον πάγκο τους και να ζητήσουν απλώς από τους καταναλωτές να σαρώσουν τον κωδικό, να εισάγουν την αξία της αγοράς τους και να στείλουν άμεσα το εν λόγω χρηματικό ποσό. Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στον λιανοπωλητή να ελαχιστοποιήσει τη φυσική αλληλεπίδραση με τον πελάτη, ενώ περιορίζει επίσης την διάδραση του πελάτη με την διαδικασία του checkout. Δεν εμπλέκεται καμία συσκευή τεχνολογίας που απαιτεί επαφή για την αγορά – απλώς στρέψτε και εστιάστε την κάμερα του smartphone σας στον κωδικό QR που βρίσκεται σε μορφή εκτύπωσης ή σε άλλη οθόνη.

    Για έναν αγοραστή που επιθυμεί να πληρώσει μια συναλλαγή, οι πελάτες μπορούν να πηγαίνουν στην εφαρμογή της PayPal, να πατήσουν ‘Send’ και να αγγίξουν το σύμβολο ανάγνωσης QR code στην γωνία επάνω δεξιά. Η κάμερα θα ανοίξει και οι καταναλωτές μπορούν τότε να σκανάρουν τον κωδικό QR του πωλητή και να ακολουθήσουν τις αναγραφόμενες εντολές προκειμένου να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή. Οι έμποροι έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα PayPal-generated QR code ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται εδώ.

    Η PayPal εγκαινιάζει τη λειτουργία αυτή σε 28 αγορές ανά την υφήλιο και συγκεκριμένα στις ακόλουθες χώρες: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένο Βασίλειο,  Ιαπωνία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος, Λετονία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τσεχική Δημοκρατία, Φινλανδία και Χονγκ Κονγκ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles