20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Η πλειονότητα των ευαίσθητων δεδομένων των εταιρειών βρίσκεται πλέον στο cloud

    Σε μια περίοδο όπου η υιοθέτηση του cloud αυξάνεται κατακόρυφα, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να διαφοροποιούν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τις λύσεις cloud. Σύμφωνα με τη πρόσφατη μελέτη “2021 Thales Global Cloud Security Study”, το 57% των ερωτηθέντων σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε ότι κάνει χρήση δύο ή περισσότερων παρόχων υποδομής cloud. Με βάση τα στοιχεία της εν λόγω έρευνας, το ένα τέταρτο (24%) των εταιρειών απαντά ότι η πλειονότητα των εργασιών και των δεδομένων τους βρίσκεται πλέον στο cloud. Ταυτόχρονα, το ένα πέμπτο (21%) των επιχειρήσεων αποθηκεύουν την πλειοψηφία των ευαίσθητων δεδομένων τους στο cloud, ενώ το 40% ανέφερε κάποια παραβίαση τον τελευταίο χρόνο.

    “Υπάρχουν ορισμένες κοινές τάσεις ως προς το που στρέφονται οι εταιρείες, όταν εξετάζουν πως να ασφαλίσουν την υποδομή τους στο cloud”, αναφέρει η μελέτη. Ειδικότερα, το 33% αναφέρει ότι ο έλεγχος ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (multi-factor authentication, MFA) αποτελεί κεντρικό μέρος της στρατηγικής τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

    Ωστόσο, μόνο το 17% έχει κρυπτογραφήσει περισσότερα από τα μισά δεδομένα που αποθηκεύονται στο cloud. Αυτό το ποσοστό πέφτει στο 15%, όταν οι οργανισμοί έχουν υιοθετήσει μια προσέγγιση multicloud. Ακόμη κι όταν οι επιχειρήσεις προστατεύουν τα δεδομένα τους με κρυπτογράφηση, το 34% αφήνει τον έλεγχο των κλειδιών στους παρόχους υπηρεσιών, αντί να διατηρεί τον έλεγχο. Όπου μεγάλος αριθμός οργανισμών αποτυγχάνει να προστατεύσει τα δεδομένα τους επαρκώς με κρυπτογράφηση, ο περιορισμός των πιθανών σημείων πρόσβασης γίνεται ακόμη πιο κρίσιμος. Ωστόσο, σχεδόν τα μισά (48%) ηγετικά στελέχη των επιχειρήσεων παγκοσμίως, παραδέχονται ότι ο οργανισμός τους δεν έχει στρατηγική Zero Trust και το ένα τέταρτο (25%) δεν σκέφτεται καν μια στρατηγική.

    Οι επιχειρήσεις – σύμφωνα με την έρευνα – μοιράζονται κοινές ανησυχίες σχετικά με την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των υπηρεσιών cloud. Σχεδόν οι μισοί (46%) από τους ερωτηθέντες παγκοσμίως ισχυρίζονται ότι η διαχείριση του απορρήτου και της προστασίας δεδομένων στο cloud είναι πιο περίπλοκη από τις λύσεις εσωτερικής εγκατάστασης.

    Τα υβριδικά μοντέλα είναι συνήθη σε πολλούς οργανισμούς, που δεν έχουν κάνει πλήρη μετάβαση στο cloud. Το 55% των επιχειρήσεων έχει δηλώσει ότι προτιμά μια προσέγγιση “ανύψωσης & μετατόπισης” (lift & shift) για την υιοθέτηση του cloud έναντι του επανασχεδιασμού, καθώς το cloud γίνεται πιο ενσωματωμένο μέρος της επιχειρηματικής υποδομής.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles