28.4 C
Athens
Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
More

  Η Samsung Electronics παρουσιάζει τις νέες σειρές Odyssey OLED, Smart Monitor και ViewFinity για το 2024

  Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε τις σειρές οθονών Odyssey OLED gaming, Smart Monitor και ViewFinity για το 2024, με χαρακτηριστικά που προσφέρουν εκπληκτικές εμπειρίες. Η σειρά Odyssey φέρνει μια εμπειρία OLED επόμενου επιπέδου* και νέες δυνατότητες AI στην Odyssey OLED G8 G80SD. Το Smart Monitor M8 M80D UHD απογειώνει τη διασκέδαση με λειτουργίες ψυχαγωγίας που υποστηρίζονται από AI.

  Η σειρά Odyssey φέρνει μια εμπειρία OLED επόμενου επιπέδου και νέες δυνατότητες AI στην Odyssey OLED G8. Η σειρά Smart Monitor αυξάνει τη διασκέδαση με περισσότερες βελτιωμένες λειτουργίες ψυχαγωγίας, μέσω της Smart Monitor M8 που υποστηρίζει AI. Ακόμη, η σειρά ViewFinity ενισχύει τη συνδεσιμότητα για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου εργασιακού χώρου.

  «Οι πιο πρόσφατες σειρές οθονών προσφέρουν ένα εύρος επιλογών στους χρήστες παγκοσμίως και δημιουργούν καλύτερες εμπειρίες», δήλωσε ο Hoon Chung, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Visual Display Business της Samsung Electronics. «Από την πρωτοποριακή οθόνη παιχνιδιών Odyssey OLED με τεχνολογία AI, μέχρι τις εμπειρίες πολλαπλών συσκευών στις σειρές Smart Monitor και ViewFinity, η Samsung παραμένει προσηλωμένη στον επαναπροσδιορισμό της αγοράς και την παροχή τεχνολογιών αιχμής».

  Η σειρά Odyssey OLED φέρνει νέα χαρακτηριστικά προλαμβάνοντας τα προβλήματα οθόνης burnin

  Τα μοντέλα Odyssey OLED 2024 επεκτείνουν τις διαθέσιμες επιλογές της Samsung για τις επιδόσεις OLED επόμενης γενιάς με τα νέα μοντέλα Odyssey OLED G8 (μοντέλο G80SD) και Odyssey OLED G6 (μοντέλο G60SD).

  Η Odyssey OLED G8 είναι η πρώτη επίπεδη Samsung OLED gaming οθόνη 32 ιντσών, με ανάλυση 4K UHD (3840 x 2160) και αναλογία διαστάσεων 16:9. Διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 240 Hz και χρόνο απόκρισης 0,03 ms gray-to-gray (GtG) για εξαιρετικά ομαλό και ευέλικτο παιχνίδι. Η Odyssey OLED G6 είναι μια οθόνη 27 ιντσών με ανάλυση QHD (2560 x 1440), υποστηρίζοντας αναλογία διαστάσεων 16:9. Ο ρυθμός ανανέωσης 360Hz και ο χρόνος απόκρισης GtG 0,03ms διευκολύνουν τους παίκτες να ακολουθήσουν το γρήγορο gameplay.

  Η νέα Odyssey OLED G8 είναι η πρώτη οθόνη παιχνιδιών OLED της Samsung που υποστηρίζει AI. Ο επεξεργαστής NQ8 AI Gen3, ο οποίος είναι ο ίδιος επεξεργαστής που χρησιμοποιεί η Samsung στην τηλεόραση 2024 Neo QLED 8K, αναβαθμίζει το περιεχόμενο σε σχεδόν 4K, όταν χρησιμοποιείται το Samsung Gaming Hub και οι ενσωματωμένες εφαρμογές Smart TV της οθόνης για υψηλότερη ανάλυση στα παιχνίδια και την ψυχαγωγία.

  Και τα δύο νέα μοντέλα OLED διαθέτουν το Samsung OLED Safeguard+, μια νέα τεχνολογία προστασίας από το burn-in. Αυτή η τεχνολογία είναι η πρώτη στον κόσμο που αποτρέπει το burn-in με την εφαρμογή σωλήνων απαγωγής θερμότητας στην οθόνη. Επιπλέον, το σύστημα Dynamic Cooling System εξατμίζει και συμπυκνώνει ένα ψυκτικό υγρό για να διαχέει τη θερμότητα πέντε φορές πιο αποτελεσματικά από την παλαιότερη μέθοδο των φύλλων γραφίτη, η οποία αποτρέπει το burn-in μειώνοντας τη θερμοκρασία στον πυρήνα. Επίσης, η οθόνη ανιχνεύει στατικές εικόνες, όπως λογότυπα και γραμμές εργασιών, μειώνοντας αυτόματα τη φωτεινότητά τους, ώστε να παρέχει ένα ακόμη μέσο πρόληψης του burn-in.

  Τόσο η Odyssey OLED G8 όσο και η OLED G6 παρέχουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας OLED με φωτεινότητα 250 nits (Τυπ.), ενώ το FreeSync Premium Pro διατηρεί τον συγχρονισμό της GPU και του πάνελ οθόνης, ώστε να εξαλείφονται οι διακοπές, η καθυστέρηση της οθόνης και το screen tearing.

  Επιπρόσθετα, η νέα τεχνολογία OLED Glare Free της Samsung διατηρεί την ακρίβεια των χρωμάτων και μειώνει τις αντανακλάσεις, διατηρώντας, παράλληλα, την ευκρίνεια της εικόνας, ώστε να διασφαλίζεται μια καθηλωτική εμπειρία θέασης, ακόμη και στο φως της ημέρας. Η βελτιστοποιημένη επίστρωση χαμηλής αντανάκλασης για OLED ξεπερνά τους συμβιβασμούς μεταξύ γυαλάδας και αντανάκλασης χάρη σε ένα νέο, εξειδικευμένο στρώμα σκληρής επίστρωσης και ένα μοτίβο επιφανειακής επίστρωσης.

  Και οι δύο οθόνες διαθέτουν έναν εξαιρετικά λεπτό μεταλλικό σχεδιασμό που τους χαρίζει μια ξεχωριστή ταυτότητα, ενώ το Core Lighting+ βελτιώνει τις εμπειρίες ψυχαγωγίας και παιχνιδιού με φωτισμό περιβάλλοντος που συγχρονίζεται με την οθόνη. Επίσης, η εργονομική βάση κάνει το πολύωρο gaming πιο άνετο, μέσω του ρυθμιζόμενου ύψους, αλλά και της υποστήριξης κλίσης και περιστροφής της οθόνης.

  Οι νέες οθόνες Odyssey OLED είναι η επόμενη προσθήκη που θα ενισχύσει τη θέση της Samsung στην αγορά των οθονών OLED. Η κυκλοφορία τους έρχεται αφότου η Samsung πέτυχε την πρώτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις στην αγορά οθονών OLED μέσα σε μόλις ένα χρόνο από την κυκλοφορία του πρώτου της μοντέλου OLED. Το επίτευγμα αυτό τονίζει την γρήγορη άνοδο της Samsung στην ανταγωνιστική αγορά των οθονών OLED, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δέσμευσή της να διαφοροποιήσει τη σειρά οθονών gaming με μοντέλα που αξιοποιούν την αποκλειστική τεχνολογία OLED της εταιρείας.

  Η Smart Monitor M8 συνοδεύεται από δυνατότητες επεξεργασίας με AI για κρυστάλλινα καθαρό βίντεο και ήχο

  Η ανανεωμένη σειρά Smart Monitor συγκεντρώνει μια ολοκληρωμένη εμπειρία πολλαπλών συσκευών σε έναν κόμβο για πιο έξυπνη ψυχαγωγία και μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Τα αναβαθμισμένα μοντέλα του 2024 περιλαμβάνουν το M8 (μοντέλο M80D), το M7 (μοντέλο M70D) και το M5 (μοντέλο M50D).

  Η αναβαθμισμένη 32 ιντσών 4K UHD Smart Monitor M8 εισάγει νέες λειτουργίες που υποστηρίζονται από το AI με τον επεξεργαστή NQM AI, οδηγώντας την εμπειρία της ψυχαγωγίας στο επόμενο επίπεδο. Το AI αναβάθμιση ανεβάζει το περιεχόμενο χαμηλότερης ανάλυσης σχεδόν σε 4K, ενώ το Active Voice Amplifier Pro χρησιμοποιεί AI για την ανάλυση του θορύβου στο περιβάλλον του χρήστη, ώστε να βελτιστοποιήσει τους διαλόγους στο περιεχόμενό του. Το 360 Audio Mode είναι διαθέσιμο στο M8, το οποίο συνδυάζεται με τα Galaxy Buds για να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό ηχητικό περιβάλλον. Επίσης, Η ενσωματωμένη SlimFit Camera διευκολύνει τη διεξαγωγή βιντεοκλήσεων, μέσω εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας με το Samsung Dex.

  Το νέο στοιχείο σε ολόκληρη τη σειρά Smart Monitors είναι το Workout Tracker, το οποίο συνδυάζεται με ένα Galaxy Watch για να επιτρέπει την εμφάνιση δεδομένων φυσικής κατάστασης σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη, ακόμη και κατά τη ροή περιεχομένου. Αυτό διευκολύνει την παρακολούθηση των στόχων προπόνησης και μπορεί να την κάνει ακόμα πιο ευχάριστη.

  Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά ενισχύουν την ήδη εντυπωσιακή λειτουργία του Smart Monitor. Οι εφαρμογές Smart TV παρέχουν άμεση πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών streaming και ζωντανού περιεχομένου, χωρίς να απαιτείται υπολογιστής ή σύνδεση με άλλες συσκευές.

  Η M7 διατίθεται σε 32 και 43 ίντσες με ανάλυση 4K UHD (3840 x 2160), φωτεινότητα 300 nits (Τυπ.) και χρόνο απόκρισης από γκρι σε γκρι (GtG) 4 ms. Το M5 διατίθεται σε 27 και 32 ίντσες, με ανάλυση FHD (1920 x 1080), φωτεινότητα 250 nits (Τυπ.) και χρόνο απόκρισης GtG 4 ms.

  Η σειρά ViewFinity μεγιστοποιεί τη δημιουργικότητα και την ευχρηστία

  Η τελευταία σειρά ViewFinity, η οποία βελτιστοποιήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των δημιουργών και επαγγελματιών, έχει κατασκευαστεί με υπεύθυνες πρακτικές και περιλαμβάνει τα μοντέλα ViewFinity S8 (μοντέλα S80UD), ViewFinity S7 (μοντέλο S70D) και ViewFinity S6 (μοντέλα S60UD).

  Οι ανανεωμένες οθόνες ViewFinity 2024 βοηθούν τις προσπάθειες ανακύκλωσης, καθώς κατασκευάζονται με τουλάχιστον 10% ανακυκλωμένο πλαστικό και δεν εφαρμόζουν χημικά σπρέι στα πλαστικά εξαρτήματα. Επιπλέον, η συσκευασία χρησιμοποιεί κόλλα αντί για συνδετήρες για ευκολότερη αποσυναρμολόγηση.

  Το Easy Setup Stand συναρμολογείται με ένα γρήγορο κλικ, χωρίς να απαιτούνται εργαλεία ή βίδες, καθιστώντας γρήγορη και εύκολη τη ρύθμιση και την απόλαυση της ζωντανής οθόνης της ViewFinity. Κάθε οθόνη ViewFinity 2024 υποστηρίζει το πρότυπο HDR10 και την απεικόνιση 1 δισεκατομμυρίου χρωμάτων, εξασφαλίζοντας ακριβή αναπαράσταση χρωμάτων, ενώ ενσωματώνει τις πιστοποιημένες από την TÜV-Rheinland λειτουργίες Intelligent Eye Care για την ανακούφιση της καταπόνησης των ματιών κατά τη διάρκεια παρατεταμένων περιόδων εργασίας.

  Η ViewFinity S8 προσφέρει επιλογές οθόνης 27 και 32 ιντσών, η καθεμία με ανάλυση 4K UHD (3840 x 2160), ρυθμό ανανέωσης 60Hz και φωτεινότητα 350 nits (Τυπ.). Επιπρόσθετα, διαθέτουν διανομέα USB για εύκολη συνδεσιμότητα και βάση με δυνατότητα ρύθμισης ύψους. Το μοντέλο S80UD περιλαμβάνει ένα νέο διακόπτη KVM για εύκολη σύνδεση και εναλλαγή μεταξύ δύο διαφορετικών συσκευών εισόδου, καθώς και μια θύρα USB-C που επιτρέπει στους χρήστες να φορτίζουν συσκευές με ισχύ έως και 90W.

  Η ViewFinity S7 διατίθεται σε 27 και 32 ίντσες, η καθεμία με ανάλυση UHD 4K (3840 x 2160), φωτεινότητα 350 nits (Τυπ.) και ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Η ViewFinity S6 διατίθεται σε επιλογές 24, 27 και 32 ιντσών, η καθεμία με ανάλυση QHD (2560 x 1440), ρυθμό ανανέωσης 100Hz και φωτεινότητα 350 nits (Τυπ.), συμπεριλαμβανομένου διανομέα USB και βάσης ρυθμιζόμενου ύψους. Το μοντέλο S60UD περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένο διακόπτη KVM και θύρα USB-C (φόρτιση έως 90W).

  Ελένη Σαραντάκη
  Ελένη Σαραντάκη
  Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

  Related Articles

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  εισάγετε το σχόλιό σας!
  παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles