21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Samsung πρωταθλήτρια στην κούρσα των 5G smartphones για το 2019 στις Η.Π.Α!

    Μπορεί ακόμη στη χώρα μας 5G να ακούμε και 5G να μην βλέπουμε, ωστόσο σε χώρες του εξωτερικού (όπως για παράδειγμα είναι η Νότια Κορέα αλλά και οι Η.Π.Α), ήδη το νέο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο έχει ξεκινήσει την full λειτουργία του. Για αυτό και ήδη από τα τέλη του 2018 με αρχές του 2019, οι περισσότερες κατασκευάστριες εταιρείες είχαν αρχίσει να παρουσιάζουν τα smartphones που θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν τα πλεονεκτήματά του.

    Πρώτη και καλύτερη η… Samsung, η όποια μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρεία Counterpoint ειδικά για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, η κορεατική εταιρεία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια με 74% επί του συνόλου των πωλήσεων. Η professional ναυαρχίδα της το πετυχημένο Galaxy Note 10 5G ήταν εκείνο που την έφερε στην πρώτη θέση μαζί με την 5G edition του S10, ενώ την ακολούθησαν η LG Με το LG V50 με 15% και το τέλος το OnePlus 7 Pro 5G με ποσοστό στο 11%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζήτηση ήταν ιδιαιτέρως χαμηλή για 5G smartphones και αυτό είναι κάτι απολύτως λογικό από τη στιγμή που το νέο πρότυπο σύνδεσης είναι αρκετά φρέσκο. Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία της Counterpoint, η ζήτηση του καταναλωτικού κοινού για 5G enabled smartphones ανήλθε μόλις στο 1% του συνόλου της αγοράς. Παρόλα αυτά, οι εκτιμήσεις είναι ότι μέσα στο 2020 οι 5G συσκευές αναμένεται να κερδίσουν περισσότερο έδαφος, καθώς οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας πρόκειται να προχωρήσουν σε ποιο γενναίες προσφορές που ενδεχομένως να πείσουν το καταναλωτικό κοινό. Όλα αυτά στην αγορά των Η.Π.Α γιατί στη χώρα μας τέλη του 2020 κι εάν…  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles