24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η σειρά τηλεοράσεων 2023 Neo QLED της Samsung έλαβε πιστοποίηση μείωσης άνθρακα από το Carbon Trust

    Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε ότι έξι μοντέλα της σειράς Neo QLED για το 2023 έλαβαν την πιστοποίηση μείωσης άνθρακα «Reducing CO2» από το Carbon Trust. Η πιστοποίηση αυτή, που απονέμεται σε ένα προϊόν όταν αποδεδειγμένα το αποτύπωμα άνθρακα του έχει μειωθεί χρόνο με το χρόνο, αποτελεί μια απόδειξη των προσπαθειών της Samsung να ενισχύσει τη βιωσιμότητα στον κύκλο ζωής των προϊόντων της.

    «Η αναγνώριση της αποστολής βιωσιμότητας της Samsung από έναν αξιόπιστο οργανισμό αποτελεί για εμάς τη μεγαλύτερη επιβράβευση, καθώς παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας για τη δημιουργία προϊόντων που εστιάζουν στο μέλλον του πλανήτη μας», σημείωσε ο Seokwoo Yong, Αντιπρόεδρος και Αναπληρωτής Επικεφαλής του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεοράσεων στον κόσμο, αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας να οδηγούμε τη βιομηχανία μέσα από το παράδειγμα μας και θα συνεχίσουμε να αξιοποιούμε την τεχνολογία με στόχο την επίτευξη θετικών αλλαγών».

    Το Carbon Trust είναι μια παγκόσμια εταιρεία συμβούλων για το κλίμα που ιδρύθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου με αποστολή να ανταποκριθεί στην κλιματική αλλαγή και να μειώσει τα αέρια του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα (GHG). Ο υπολογισμός που πραγματοποιεί ο οργανισμός για την απονομή πιστοποίησης σχετικά με το αποτύπωμα άνθρακα περιλαμβάνει αξιολόγηση της ποσότητα GHG που παράγεται σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός προϊόντος από την παραγωγή έως τη διάθεση, με βάση διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα. Σημειώνεται πως ο οργανισμός δεν λαμβάνει υπόψη τις μετατοπίσεις άνθρακα.

    Τα μοντέλα Neo QLED του 2023 έλαβαν την πιστοποίηση αυτή, ως αναγνώριση των προσπαθειών της Samsung να μειώσει το βάρος των προϊόντων και την κατανάλωση ενέργειας τους κατά τη χρήση, σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Τα έξι πιστοποιημένα μοντέλα περιλαμβάνουν τρεις οθόνες Neo QLED 8K και τρεις Neo QLED 4K. Καθώς η Samsung στοχεύει να επεκτείνει το εύρος αυτών των προσπαθειών, αναμένει να κερδίσει πιστοποίηση αποτυπώματος άνθρακα για περισσότερα από 20 μοντέλα φέτος στην τελευταία της σειρά τηλεοράσεων QLED, Crystal UHD και OLED, καθώς και σε οθόνες και προϊόντα ψηφιακής σήμανσης.

    Το 2021, η Samsung Neo QLED έγινε η πρώτη οθόνη που έλαβε την πιστοποίηση ανάμεσα σε τηλεοράσεις 4K και υψηλότερης ευκρίνειας. Το επόμενο έτος, 16 μοντέλα στη σειρά 2022 της Samsung, συμπεριλαμβανομένων 11 μοντέλων από τη σειρά τηλεοράσεων QLED, Crystal UHD και Lifestyle, καθώς και πέντε οθόνες και προϊόντα σήμανσης, έλαβαν επίσης αυτή την πιστοποίηση.

    Ως παγκόσμιος ηγέτης της τηλεόρασης για 17η συνεχή χρονιά, η Visual Display Business της Samsung συνεχίζει να εισάγει στην αγορά προϊόντα και πρακτικές με οικολογική συνείδηση.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles