18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Η Sony διευρύνει τη σειρά προϊόντων Signature Series! (IFA 2018)

    Η Sony παρουσίασε στο πλαίσιο της IFA 2018 τα in-ear ακουστικά IER-Z1R και την ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής DMP-Z1, μια νέα προσθήκη εξαίρετων προϊόντων ήχου που έρχεται για να διευρύνει τη Signature Series. Αυτά τα προϊόντα αξιοποιούν δεκαετίες εμπειρίας στον ήχο και αναδεικνύουν με υπερηφάνεια την πολυετή, αδιάκοπη αναζήτηση της Sony για την τελειότητα στον ήχο. Η σειρά προϊόντων Signature Series εξελίσσει τον ήχο σε μια εντελώς καινούργια διάσταση — δεν τον ακούτε απλώς, τον νιώθετε κιόλας!

    DMP-Z1_B_withMDR-Z1R_Lifestyle2-Mid

    One Signature Sound

    H Sony, τηρώντας τη δέσμευσή της στην καινοτομία του ήχου, δημιούργησε μια σειρά προϊόντων, τη Signature Series, η οποία ξεπερνά όλα όσα προηγήθηκαν. Η επιδίωξη της αναπαραγωγής ήχου στην απόλυτη τελειότητα συνεπάγεται τη δυνατότητα διαχωρισμού κάθε μικροδιαφοροποίησης στη μουσική με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα — ακόμα και τη φυσική παρακμή των νοτών που σταδιακά εξασθενούν και φτάνουν στη σιγή. Η νέα σειρά της Signature Series προσφέρει εκπληκτικά πιστή αναπαραγωγή ήχου που είναι αναμφισβήτητα ευκρινής και εκφραστική, όπου αναπαράγονται με αποτελεσματικό τρόπο ακόμα και οι πιο μικρές λεπτομέρειες και διαφορές των μικρο-ήχων και μεγαλύτερες κλίμακες σε υψηλότερη δυναμική.

    In-ear ακουστικά IERZ1R της σειράς Signature Series

    • Απόδοση εξαιρετικής ποιότητας με ήχο υψηλής ανάλυσης
    • Υβριδικό σύστημα μονάδας οδήγησης HD με δυναμική μονάδα οδήγησης 5mm, δυναμική μονάδα οδήγησης διαφράγματος από κράμα μαγνησίου 12mm και μονάδα οδήγησης Balanced Armature (BA) διαφράγματος από κράμα μαγνησίου
    • Εκλεπτυσμένη δομή για ακριβή προβολή εικόνων
    • Το σχήμα του περιβλήματος σχεδιάστηκε με στόχο την άνεση και περιλαμβάνει άγκιστρο με σταθερό σχήμα για πίσω από το αυτί και μια μεγάλη ποικιλία ακουστικών ψείρες για βέλτιστη εφαρμογή
    • Το εξωτερικό περίβλημα είναι κατασκευασμένο από κράμα ζιρκονίου και στην πρόσοψη έχει σχέδιο “Perlage”
    • Κατασκευάστηκαν και σχεδιάστηκαν με προσήλωση στη λεπτομέρεια στην Ιαπωνία, χρησιμοποιώντας ανώτερα υλικά για να δημιουργηθεί ένα ηχητικό αριστούργημα

    IER-Z1R_standard_1_rev-Mid

    Εκλεπτυσμένος ήχος και εκπληκτική εφαρμογή

    Τα ακουστικά IER-Z1R, που προσφέρουν μια καθηλωτική μουσική εμπειρία, διαθέτουν ένα υβριδικό σύστημα μονάδας οδήγησης HD που αποτελείται από τρεις νέες μονάδες οδήγησης που αναπτύχθηκαν πρόσφατα από τη Sony. Δεδομένου ότι ο ήχος, η ποιότητα και η συνέπεια του χαρακτήρα ήχου της μονάδας οδήγησης είναι πολύ σημαντικά για τον ήχο των ακουστικών, το πλεονέκτημα των μονάδων οδήγησης που έχει σχεδιάσει η Sony είναι ότι διασφαλίζουν τη διατήρηση της συνέπειας στην «υπογραφή του ήχου» από το στάδιο του σχεδιασμού μέχρι το τελικό προϊόν.

    IER-Z1R_Housing_Zoom_ATL_BTL_-Mid

    Μόνο τα καλύτερα υλικά

    Η δυναμική μονάδα οδήγησης 5mm κατασκευάζεται με ένα νέο διάφραγμα από πολυμερή υγρών κρυστάλλων (LCP) με επικάλυψη αλουμινίου και εξωτερικό μαγνητικό κύκλωμα που του δίνει τη δυνατότητα να αναπαράγει την ιδανική απόκριση συχνότητας μέχρι και 100 kHz. Η στρατηγική τοποθέτηση ομοαξονικά της δυναμικής μονάδας οδήγησης 5mm έναντι της διαδρομής ήχου αποδίδει με ακρίβεια τον ήχο από το super tweeter απευθείας στον ακουστικό πόρο του ακροατή. Η απόκριση συχνότητας έως 100 kHz χαρίζει στους χρήστες την εμπειρία μιας live αίθουσας συναυλιών οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

    Το διάφραγμα της δυναμικής μονάδας οδήγησης 12mm διαθέτει θόλο από κράμα μαγνησίου που είναι ελαφρύς, αλλά πολύ ανθεκτικός. Η άκρη του θόλου είναι κατασκευασμένη από LCP με επικάλυψη αλουμινίου για ευελιξία στη βέλτιστη αναπαραγωγή μπάσων και υψηλή εσωτερική απώλεια. Αυτά τα υλικά συνεργάζονται για να προσφέρουν στους ακροατές φίνες λεπτομέρειες και κρυστάλλινο ήχο.

    Επιπλέον, το διάφραγμα της μονάδας Balanced Armature για αναπαραγωγή ήχου υψηλής συχνότητας είναι κατασκευασμένο από κράμα μαγνησίου. Σε συνεργασία με το πρόσφατα ανεπτυγμένο χάλκινο πηνίο φωνής με επικάλυψη ασημιού και επίχρυσα τερματικά, η μονάδα Balanced Armature μπορεί να αναπαράγει πιστά ήχο, ακόμα και τα πιο μικρά χαμηλά σήματα.

    Η απόλυτα ελεγχόμενη ακουστική των IER-Z1R επιτυγχάνεται από την εκλεπτυσμένη δομή η οποία διαθέτει κράμα μαγνησίου στο εσωτερικό της, που προσφέρει στους ακροατές έναν φυσικό ήχο με ακριβή αίσθηση προβολής εικόνων, όπως ποτέ άλλοτε. Και οι τρεις μονάδες οδήγησης, η δυναμική μονάδα οδήγησης 5mm, η δυναμική μονάδα οδήγησης 12mm και η μονάδα οδήγησης Balanced Armature έχουν ενσωματωθεί στο εσωτερικό και λειτουργούν ως μια βέλτιστη διαδρομή ήχου. Ο ήχος που προέρχεται από κάθε μονάδα οδήγησης αναμιγνύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη διαδρομή του και διασφαλίζει μια ιδανική απόκριση φάσης και ξεκάθαρο διαχωρισμό. Το κράμα μαγνησίου εξαλείφει τις μη απαραίτητες δονήσεις λόγω της μεγάλης δυσκαμψίας του και της εσωτερικής απώλειας.

    Εφαρμόζεται η προηγμένη τεχνολογία ρύθμισης του χώρου του ήχου για τη λεπτομερή ρύθμιση της ροής του αέρα στο πίσω μέρος των μονάδων οδήγησης. Ο εξαερισμός ρυθμίζεται με ακρίβεια μέσω της σύνδεσης ενός ακουστικού σωλήνα στην εκτεταμένη ακουστική κοιλότητα πίσω από τη μονάδα οδήγησης. Αυτή η μοναδική μέθοδος ρύθμισης του ήχου της Sony αναπαράγει μια μεγάλη γκάμα ήχων με πλούσιους και φυσικούς τόνους μεσαίου εύρους, και προσφέρει μια ισορροπημένη απόκριση συχνότητας από χαμηλές σε υψηλές συχνότητες και ομαλή αναπαραγωγή ήχου.

    IER-Z1R_ATL_BTL_-Mid

    Δίκτυο που σχεδιάστηκε με εξαρτήματα υψηλής ποιότητας

    Στα IER-Z1R χρησιμοποιήθηκε ένας αποκλειστικός πυκνωτής μεμβράνης audio grade της Sony για μίξη κυκλωμάτων δικτύου που χαρίζει ραφιναρισμένο ήχο με χαμηλή αλλοίωση. Αυτός ο πυκνωτής μεμβράνης αναπτύχθηκε έπειτα από πολυάριθμες δοκιμές ακρόασης. Χρησιμοποιήθηκε, επίσης, ένα συγκολλητικό audio grade που ανέπτυξε αποκλειστικά η Sony ώστε να μειωθεί η απώλεια στην ηχητική διαδρομή.

    Ισορροπημένη σύνδεση με ήχο υψηλής ποιότητας

    Η ισορροπημένη σύνδεση με ήχο υψηλής ποιότητας επιτυγχάνεται με το ισορροπημένο τυπικό καλώδιο 5 πόλων 4,4mm που παρέχεται ή με τη χρήση των προαιρετικών καλωδίων. Στο παρεχόμενο καλώδιο έχει χρησιμοποιηθεί επάργυρο OFC. Η Sony έχει εξελίξει τη δομή της επένδυσης του βύσματος και του τερματικού σε επίχρυση, πάνω από τη μη μαγνητική επικαλυμμένη επιφάνεια της εσωτερικής πτυχής, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη μη διατάραξη της ροής σημάτων.

    Το παρεχόμενο καλώδιο διαθέτει, επίσης, νήμα από φυσικό μετάξι που μειώνει τον θόρυβο της αφής και λειτουργεί ως μονωτής και αποσβεστήρας ενάντια στις δονήσεις. Το ίδιο καλώδιο έχει ακόμα στρεπτό ζεύγος καλωδίων, μειώνοντας την απώλεια στη μετάδοση του σήματος, ώστε να διατηρηθεί η καθαρότητα του σήματος και να επιτευχθεί ακριβής ήχος υψηλής ανάλυσης. Επιπλέον, διατίθεται και το προαιρετικό καλώδιο, κατασκευασμένο με KIMBER KABLE®[1] για έναν άλλο τρόπο απόλαυσης του ήχου υψηλής ανάλυσης.

    Signature_5_products_In-situation_2018_Aug__ATL_BTL_-Mid

    Η άνεσή σας είναι σημαντική

    Μετά από δεκαετίες έρευνας, συγκεντρώθηκε μια μεγάλη βάση δεδομένων με σχήματα αυτιών από την οποία προέκυψε ο σχεδιασμός των IER-Z1R προκειμένου να σας προσφέρουν άνεση και σταθερότητα με το βελτιωμένο σχήμα τους. Διατίθενται 13 επιλογές ακουστικών ψείρες (έξι επιλογές ακουστικών ψείρες τριπλής άνεσης και επτά επιλογές υβριδικών ακουστικών ψείρες) και ακουστικά με άγκιστρα και έτοιμο σχήμα. Αυτά τα εξαιρετικά ακουστικά διαθέτουν εξωτερικό περίβλημα από κράμα ζιρκονίου για επιπλέον σκληρότητα, αντίσταση στη διάβρωση και ανθεκτικότητα. Η πρόσοψη των IER-Z1R φέρει ένα κομψό σχέδιο “Perlage” που τα κάνει να ξεχωρίζουν με την πρώτη κιόλας ματιά. Τα ακουστικά IER-Z1R κατασκευάστηκαν χειροποίητα με εμμονή στη λεπτομέρεια, χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα υλικά ανώτερης ποιότητας από ταλαντούχους τεχνητές στην Ιαπωνία, κάνοντας τους μουσικόφιλους να χάνονται μέσα στα αγαπημένα τους κομμάτια, έτσι ακριβώς όπως οι καλλιτέχνες και οι μηχανικοί ήχου ήθελαν να ακούγονται.

    DMP-Z1_B_FrontTilt-Mid

    Ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής DMPZ1 της σειράς Signature Series

    • Απόδοση εξαιρετικής ποιότητας με ήχο υψηλής ανάλυσης. Συμβατή με DSD Native μέχρι 11,2 MHz για ισορροπία και απλή απόληξη
    • Ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής με ενσωματωμένη μπαταρία και ενισχυτή ακουστικών υψηλής ποιότητας.
    • Ποιότητα ήχου ‘Stationary class’ και έξοδος ισχύος ακουστικών, επίχρυσο περιστροφικό χειριστήριο έντασης της Sony με διπλό DAC και αναλογικό ενισχυτή
    • Ανεξάρτητο σύστημα μπαταρίας αποτελούμενο από 5 πέντε στοιχεία
    • Σκελετός αλουμινίου σε σχήμα H και βελτιωμένος σχεδιασμός ηχητικού κυκλώματος
    • Διαθέτει 256GB χώρο αποθήκευσης με υποδοχές για dual micro SD

    DMP-Z1_B_withMDR-Z1R_WhiteBackground-Mid

    Ήχος υψηλής ανάλυσης με τη συσκευή μουσικής αναπαραγωγής DMPZ1

    Η DMP-Z1 συνδυάζει την υπερ-υψηλή ποιότητα ήχου, τον κορυφαίο σχεδιασμό και τη βελτιωμένη χρηστικότητα και αποτελεί μια εξαιρετική συσκευή μουσικής αναπαραγωγής τελευταίας τεχνολογίας που φέρνει ανώτερης ποιότητας ήχο και ισχύ στον ενισχυτή ακουστικών, όπου επιθυμείτε. Η συσκευή DMP-Z1 φτάνει σε νέα επίπεδα ποιότητας ήχου και επιτυγχάνει βέλτιστη αναπαραγωγή ήχου υψηλής ανάλυσης (έως native DSD 11,2MHz/PCM 384 kHz/32bit) και περίπου 1500mW (16Ω) ισχύ εξόδου ακουστικών για μια προσωπική, κορυφαία ακουστική εμπειρία.

    Καθώς το σήμα του ήχου περνάει απευθείας μέσα από το χειριστήριο έντασης, η ποιότητα του ήχου επηρεάζεται και αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα του ακουστικού σχεδιασμού. Η συσκευή DMP-Z1 χρησιμοποιεί ένα κορυφαίο αναλογικό περιστροφικό χειριστήριο έντασης, που έχει τροποποιήσει η Sony, με επικάλυψη χαλκού και στη συνέχεια με επικάλυψη χρυσού και το οποίο στηρίζει την ένταση για τέσσερεις ξεχωριστές διαδρομές ήχου (L+ / L- / R+ / R-). Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η καθαρότητα του σήματος καθώς και ότι η συσκευή DMP-1 αναπαράγει διαυγή και καθαρά φωνητικά, δεδομένου ότι μεγιστοποιεί την απόδοση του τσιπ DAC διατηρώντας όλες τις πληροφορίες από την πηγή του ήχου ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα έντασης.

    Η DMP-Z1 διαθέτει διπλό DAC και αναλογικό ενισχυτή για να διασφαλίζεται η υψηλή έξοδος ισχύος των ακουστικών και η υψηλή ποιότητα ήχου. Χρησιμοποιεί το τσιπ των Asahi Kasei Microdevices AK4497EQ DAC, ένα παγκοσμίως γνωστό DAC IC και το τσιπ ενισχυτή TI TPA6120A2, ένα επίσης κορυφαίο τσιπ ενισχυτή ακουστικών IC.

    DMP-Z1_B_diagonal-Mid

    Ανεξάρτητο σύστημα ισχύος

    Η συσκευή αναπαραγωγής DMP-Z1 διαθέτει ένα ανεξάρτητο σύστημα ισχύος με συνολικά πέντε στοιχεία μπαταρίας, παρέχοντας ανεξαρτησία και σταθερή ισχύ στο ψηφιακό και το αναλογικό μπλοκ. Η ανεξάρτητη αναλογική μπαταρία έχει ένα απλό κύκλωμα που παρέχει ρεύμα στον ενισχυτή των ακουστικών. Με αυτόν τον τρόπο η λειτουργία μπαταρίας αποδίδει αθόρυβο, καθαρό και ισχυρό ήχο. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να αλλάξουν τη λειτουργία ισχύος της συσκευής από ρεύμα σε μπαταρία αγγίζοντας απλά το κουμπί της μπαταρίας ή το κουμπί του ρεύματος στη διεπαφή χρήστη της οθόνης αφής της DMP-Z1.

    Μονοκόμματος σκελετός και πλαίσιο αλουμινίου σε σχήμα Η

    Ο σκελετός αλουμίνιου σε σχήμα Η της συσκευής DMP-Z1 προλαμβάνει μια εξαιρετικά δύσκαμπτη δομή πλαισίου που εξαλείφει τη δόνηση και μειώνει την αντίσταση, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο καθαρή και ισχυρή απόδοση σε χαμηλές συχνότητες. Επιπλέον, η απομόνωση του ταμπλό του ενισχυτή, διαχωρίζοντας πραγματικά το ταμπλό του ενισχυτή από το κυρίως ταμπλό με τον σκελετό σε σχήμα Η, μειώνει περαιτέρω τον θόρυβο που θα επηρεάζει την ποιότητα του ήχου. Αυτή η απομόνωση εμποδίζει τον θόρυβο και παρέχει περιοχές γείωσης σε κάθε ταμπλό μέσω της σύνδεσης με το πλαίσιο, χαρίζοντας στον ακροατή διαυγή ήχο χωρίς αλλοιώσεις.

    DMP-Z1_ExplodedView-Mid

    Δική σας η μουσική, δικός σας και ο τρόπος ακρόασης

    Πρώτη φορά σε ψηφιακές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, οι ακροατές μπορούν να εξατομικεύσουν τον ήχο που προτιμούν με το DSD Remastering Engine που δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να μετατρέπουν όλες τις πηγές μουσικής PCM σε DSD 5,6MHz. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε εύκολα το DSD Remastering Engine στη διεπαφή χρήστη. Μια νέα λειτουργία που αναπτύχθηκε πρόσφατα για την επεξεργασία βινυλίων, το Vinyl Processor μπορεί να αναπαράγει τα ακουστικά φαινόμενα που είναι μοναδικά στα βινύλια. Σε αυτά περιλαμβάνεται και το εφέ της αντήχησης του βραχίονα, η βελτίωση της ευαισθησίας που προκαλείται από τον πολύ ελαφρύ θόρυβο της επιφάνειας και ο πλούσιος χαρακτηριστικός ήχος, λόγω του ακουστικού μικροφωνισμού από τα ηχεία στο πικάπ.

    Η DMP-Z1 περιλαμβάνει επίσης την τεχνολογία DSEE HX™ με έναν αλγόριθμο που βελτιώνει και συμπληρώνει την ικανότητα έκφρασης σε υψηλό εύρος. Χάρη στην τεχνολογία μηχανικής μάθησης της τεχνητής νοημοσύνης, οι χρήστες δεν χρειάζεται να επιλέξουν τον τύπο βελτίωσης, επειδή επιλέγεται αυτόματα βάσει της ανάλυσης των πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

    IER-Z1R_DMP-Z1_In-situation_ATL_BTL_-Mid

    Κορυφαίος σχεδιασμός

    Η DMP-Z1 διαθέτει κομψό, κορυφαίο σχεδιασμό που αποπνέει high-class πολυτέλεια σε κάθε συστατικό, με φινίρισμα καθρέπτη με επικάλυψη αλουμινίου στην επιφάνεια, περιστρεφόμενα κουμπιά για τη ρύθμιση της αναπαραγωγής με φινίρισμα αλουμινίου και επίχρυσο αναλογικό περιστροφικό χειριστήριο ήχου. Με υποδοχή για dual micro κάρτα SD, εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 256 GB, σύνδεση USB Type-C™ και δέκτη BLUETOOTH, η DMP-Z1 προσφέρει βελτιωμένη χρηστικότητα με απλότητα στη λειτουργία.

    Τα ακουστικά IERZ1R θα είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένες χώρες στην αγορά από τον χειμώνα του 2018.

    Η συσκευή αναπαραγωγής DMP-Z1 θα είναι διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία από τις αρχές του Δεκεμβρίου 2018.

    ********

    [1] Η διαθεσιμότητα διαφέρει ανάλογα με τη χώρα

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles