16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Η Sony επιστρέφει στην παραγωγή βινυλίου, μετά από σχεδόν 30 χρόνια

    Ναι, αυτό είναι είδηση! Για πρώτη φορά από το 1989, η Sony έχει στα σχέδιά της την παραγωγή δίσκων βινυλίου. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή τους σε εργοστάσιο νοτιοδυτικά του Τόκυο και οι δίσκοι θα ξεκινήσουν να διατίθενται στα καταστήματα το Μάρτιο του επόμενου έτους. Αν και η Sony δε διευκρίνισε το είδος των δίσκων βινυλίου που θα κατασκευάσει, το AFP αναφέρει ότι οι κυκλοφορίες θα περιλαμβάνουν παλαιότερα, δημοφιλή ιαπωνικά τραγούδια, καθώς και σύγχρονη μουσική.

    Vinyl

    Η Sony σταμάτησε την παραγωγή δίσκων βινυλίου σχεδόν πριν 30 χρόνια, για να επικεντρωθεί κυρίως στα CD, αλλά, δεδομένου ότι οι πωλήσεις βινυλίου έφτασαν σε υψηλό 25ετίας πέρυσι, είναι λογικό να εξετάσει το ενδεχόμενο αναπαραγωγής τους.

    Το βινύλιο επιστρέφει και ενδεικτικό είναι ότι και η αλυσίδα HMV, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε εκ νέου κατάστημα με βινύλια στο Shibuya της Ιαπωνίας σχεδόν πριν από δύο χρόνια, μετά την “αναζωπύρωση” του ενδιαφέροντος, με το 60% του καταστήματος να είναι αφιερωμένο σε βινύλια.

    Το βινύλιο σίγουρα έκανε την επιστροφή του, αν και η Sony σημειώνει ότι τώρα αγωνίζεται να βρει μηχανικούς που να είναι γνώστες για την παραγωγή του.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles