20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει πόσο θα κρατήσει η σχέση σας

    Όταν σκέφτεστε τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) δεν έχετε ακριβώς στο μυαλό σας ρομαντικές σχέσεις και άλλα τέτοια αγαπησιάρικα – εντάξει ίσως και ναι, αν έχετε δει το Her. Κι όμως, προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια οι οποίοι πραγματοποίησαν μία μελέτη για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προβλέψει πόσο θα κρατήσει μία σχέση.

    lovebot-robot-love-fun

    Ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης άκουσε τις συνεδρίες 134 ζευγαριών σε ένα κέντρο, με τους ερευνητές να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια ζωής κάθε σχέσης. Μελετούσε πόσο καιρό τα δύο μέρη μιλούσαν, πότε και τι τόνο χρησιμοποιούσαν ουσιαστικά και όχι τι έλεγαν.

    Τα πειράματα έδειξαν ότι προβλέψεις σχετικά με την πορεία μίας σχέσης με βάση δεδομένα που προέρχονται από την ανάλυση της φωνής είναι συγκρίσιμες ή και πιο επιτυχημένες από εκείνες που λαμβάνονται με τη χρήση ανθρώπινων κωδικών συμπεριφοράς ως χαρακτηριστικά πρόβλεψης. Ενδιαφέρον συμπέρασμα που δείχνει ότι η AI μπορεί να μην μπορεί να νιώσει την καρδιά μας αλλά μπορεί να καταλάβει πολλά από λεπτομέρειες της συμπεριφοράς μας.

    Δείτε την έρευνα εδώ

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles