17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου της Samsung χρειάζεται “4 με 5 χρόνια” για να γίνει ασφαλής για mobile πληρωμές

    Μιλώντας στην The Korea Herald, μία πηγή από τη Samsung ανέφερε ότι ενέργειες που απαιτούν υψηλά επίπεδα ασφάλειας δεν πρέπει σε αυτή τη φάση να χρησιμοποιούνται μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, καθώς δεν έχει “ωριμάσει” ακόμη.

    samsung-galaxy-s8-plus-face-detection

    Προκειμένου η αναγνώριση προσώπου να μπορεί να χρησιμοποιείται αξιόπιστα για χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα χρειαστούν περισσότερα από τέσσερα χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τα τρέχοντα επίπεδα της τεχνολογίας των καμερών και της deep learning technology.

    Η αναγνώριση προσώπου δεν είναι ένα καινούριο εχαρακτηριστικό. Διατίθεται σε συσκευές Android από το 2011, όταν έκανε πρεμιέρα στην έκδοση Ice Cream Sandwich του λειτουργικού με το όνομα “Face Unlock”. Χαρακτηρίστηκε τότε ως ένα feature αναξιόπιστο και επιρρεπές σε ευπάθειες, αλλά η Samsung κατάφερε να το… αναβιώσει στην τελευταία ναυαρχίδα της, καθιστώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης μάλιστα εξαιρετικά γρήγορη και βολική.

    Η επίσημη θέση του κατασκευαστή είναι ότι η αναγνώριση προσώπου αποτελεί σήμερα μόνο μια γρήγορη μέθοδο για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο. Η εταιρεία παραδέχεται ότι έχει χαμηλότερο επίπεδο ασφάλειας σε σύγκριση με τις τεχνολογίες ανίχνευσης ίριδας και δακτυλικών αποτυπωμάτων. Ένας εκπρόσωπος της Samsung αναφέρθηκε σχετικά λέγοντας:

    Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε αναγνώριση προσώπου για χρηματοπιστωτικές συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου, επειδή υπάρχουν ήδη βιομετρικές τεχνολογίες υψηλού επιπέδου, όπως η αναγνώριση ίριδας και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

    Ωστόσο, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ευκολία και η ταχύτητα χρήσης των μεθόδων αναγνώρισης προσώπου και φωνής θα τις καταστήσουν βασικές βιομετρικές λύσεις του μέλλοντος. Απλά μάλλον θα χρειαστεί να κάνουμε μερικά χρόνια υπομονή…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles