19.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η Tesla τερματίζει τη δωρεάν φόρτιση από το 2017 για νέους αγοραστές οχημάτων της

    Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τότε που η Tesla, ο γνωστός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να βάλει οριστικό τέλος στις δωρεάν φορτίσεις των οχημάτων της από το επόμενο έτος. Ειδικότερα η εταιρεία θα επιβάλλει κάποιο αντίτιμο στη χρήση του δικτύου γρήγορης φόρτισης. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν εντελώς δωρεάν ως 400 kilowatt ρεύματος το χρόνο, αρκετή ενέργεια για περίπου 1000 μίλια. Η επιπρόσθετη φόρτιση θα είναι εφικτή μέσω κάποιου αντιτίμου, χωρίς όμως προς το παρόν να έχει οριστεί το ύψος του.

    Από αρκετούς μήνες πριν ο Elon Musk μας είχε προετοιμάσει για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, τονίζοντας ότι η εταιρεία του δε θα είναι σε θέση να προσφέρει δωρεάν ρεύμα για τους αγοραστές του Model 3 sedan, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι επιχειρηματικά βιώσιμο. Πρόκειται για το αυτοκίνητο το οποίο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του την επόμενη χρονιά στη τιμή των 35.000 δολαρίων.

    tesla

    Η Tesla έχει εγκαταστήσει περισσότερους από 4.600 σταθμούς γρήγορης φόρτισης οχημάτων. Πρόκειται για σταθμούς οι οποίοι με 30 λεπτά φόρτιση, μπορούν να επιτρέψουν τη χρήση του αυτοκινήτου για ως 170 μίλια. Όλο αυτό το διάστημα οι δωρεάν σταθμοί φόρτισης αποτελούσαν μια ελκυστική πρόταση, όπου ένας οδηγός θα μπορούσε να φορτίσει το αυτοκίνητό του εντελώς δωρεάν με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται ουρές. Η εταιρεία απέστειλε σαφείς προειδοποιήσεις στους οδηγούς των οχημάτων της, τονίζοντας ότι αυτοί προορίζονται για οδηγούς οι οποίοι διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα.

    Το πρόσθετο κεφάλαιο που θα προκύψει από τον τερματισμό της δωρεάν φόρτισης θα χρησιμοποιηθεί από την Tesla για την επέκταση του δικτύου. Οι νέες αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ για όλους όσους αγοράσουν ένα όχημα μετά από τις 31 Μαρτίου, ως εκ τούτου συμπεριλαμβάνονται και όλοι υποψήφιοι αγοραστές του Model 3.

    Αν και οι αρχές των ΗΠΑ έχουν προσφέρει κίνητρα για μεγαλύτερη υιοθέτηση των οχημάτων μηδενικών εκπομπών, η απήχησή τους δεν είναι τόσο μεγάλη, ενώ παράλληλα δεν επετεύχθη ο στόχος που είχε θέσει, ο απελθών πρόεδρος των ΗΠΑ για την ύπαρξη ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων στους δρόμους μέχρι το 2015.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles