21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Βουλή διοργανώνει συνέδριο με θέμα «4η Βιομηχανική Επανάσταση: Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ενσωμάτωση»

    industry4

    Το 3ο κατά σειρά συνέδριο με θέμα «4Η Βιομηχανική Επανάσταση: Καινοτομία, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ενσωμάτωση» διοργανώνει στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2019 η Βουλή των Αντιπρόσωπων.

    Σκοπός του συνέδριου, που αποτελεί τη συνέχεια των δύο επιτυχημένων συνεδρίων που προηγήθηκαν με θέμα «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση: Προοπτικές και Κίνδυνοι» και «Βιομηχανία 4.0: Επιβαλλόμενες Δράσεις», είναι να δημιουργήσει ένα ισχυρό και παραγωγικό δίκτυο συνεργασίας μεταξύ του επιστημονικού και του επιχειρηματικού κόσμου στη Κύπρο.

    Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στις 3 Οκτωβρίου 2019, στις 7.00, με ομιλητές τον Πρόεδρο της Βουλής κ . Δημήτρη Συλλούρη, τη δρα Βικτώρια Κιμωνίδου, διευθύντρια Στρατηγικής Τεχνολογίας της Microsoft Corporation, και τον δρα Στέλιο Καββαδία, καθηγητή στο Judge Business School του Πανεπιστημίου του Cambridge και διευθυντή του Entrepreneurship Centre του ίδιου πανεπιστημίου.

    Κατά την δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου (Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019) από τις 9.00 το πρωί έως τις 12 .00 το μεσημέρι, σε τρία ξεχωριστά πάνελ που θα διεξαχθούν σε αίθουσες κοινοβουλευτικών επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα αναλυθούν διεξοδικά τα πιο κάτω θέματα: 

    Πάνελ 1: Τεχνολογία και χρηματοοικονομικές εφαρμογές – Η δυναμική και ο ρόλος της καινοτομίας και της εμπιστοσύνης στην εναλλακτική χρηματοδότηση. Εισηγητής θα είναι ο Dr Robert Wardrop, συνιδρυτής και διευθυντής του Cambridge Centre for Alternative Finance. 

    Πάνελ 2: Διαφορετικότητα και ενσωμάτωση στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Εισηγήτρια θα είναι η Δρ Κατερίνα Καουρή, εφαρμοσμένη μαθηματικός και science communicator.

    Πάνελ 3: Αποκεντρωμένες τεχνολογίες/Βlοckchaίn και εθνική στρατηγική.Εισηγητής Δρ Μαρίνος Θεμιστοκλέους, διευθυντής του Ινστιτούτου για το Μέλλον (Institute For the Future-IFF) και αναπληρωτής κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

    Η τελετή λήξης του συνεδρίου θα γίνει την ίδια μέρα (4 Οκτωβρίου 2019), στις 12.15 μμ., και πάλι στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η οποία θα περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις των συμπερασμάτων από τους εισηγητές που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο, καθώς και ομιλία από τον κ. Κυριάκο Κόκκινο, Επικεφαλής Επιστήμονα Έρευνας και Καινοτομίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Τέλος, να σημειωθεί ότι τα πάνελ των συζητήσεων θα απαρτίζουν βουλευτές, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, στελέχη εταιρειών Κ.ά. Οι εισηγητές των τριών πάνελ θα έχουν στη διάθεσή τους 15 λεπτά για την τοποθέτησή τους και στη συνέχεια θα τεθούν από τους ιδίους ερωτήματα προς συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Του συνεδρίου θα προηγηθεί συνάντηση μεταξύ των συμμετεχόντων στα πάνελ είτε εκ του σύνεγγυς είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε να καθοριστούν τα χρονοδιαγράμματα, καθώς και η πορεία συζήτησης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles