18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Η Wyncoast Industrial Park Public Co. Ltd, υπέβαλε πρόσφορα για το Τεχνολογικό Πάρκο στο Πεντάκωμο

    tech parko pentakomo

    Ενδιαφέρον για τη δημιουργία και λειτουργία του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου στο Πεντάκωμο, επέδειξε η εταιρεία Wyncoast Industrial Park Public Co. Ltd, που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνολογίας και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ταϋλάνδης.

    Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, στο πλαίσιο διαγωνισμού εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές για τη δημιουργία και λειτουργία Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου στο Πεντάκωμο, (Ο διαγωνισμός έληξε την περασμένη παρασκευή 20 Ιανουάριου 2017), η  Wyncoast Industrial Park Public Co. Ltd προχώρησε στην υποβολή προς το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, συγκεκριμένης προσφοράς.

    Βάσει των όρων και προνοιών του διαγωνισμού, η πρόταση που έχει ληφθεί θα τύχει εξέτασης από την αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία στη συνέχεια θα καταθέσει τις εισηγήσεις της στο Συμβούλιο Προσφορών του Υπουργείου Ενέργειας.

    Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός αφορά την ενοικίαση κρατικής γης, εμβαδού 328.000 τ.μ. περίπου και για περίοδο 50 χρόνων, η οποία προορίζεται για την ανάπτυξη του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου στην παραθαλάσσια περιοχή Πεντακώμου, της επαρχίας Λεμεσού. Το συγκεκριμένο έργο, έχει σαν στόχο να αποτελέσει την βασική υποδομή για την προαγωγή της έρευνας, της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας στην Κύπρο, αλλά και εργαλείο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της έξυπνης εξειδίκευσης. Παράλληλα, καταλυτική θεωρείται η συνεισφορά του έργου αυτου, στη διαφοροποίηση της οικονομίας της χώρας και τη μετατροπή της Κύπρου σε περιφερειακό κέντρο εφαρμοσμένης γνώσης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles