12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ιάπωνες κατασκεύασαν την Arque, μια wearable ρομποτική ουρά γιατί… μπορούν!

    Θα έχετε ακούσει για την επιβεβαιωμένη εξελικτική θεωρία που θέλει τους πρώτους ανθρώπους να γεννιούνται με… ουρές. Αυτή φαίνεται ότι ήταν η πηγή έμπνευσης μιας ομάδας επιστημόνων από την Ιαπωνία, οι οποίοι κατασκεύασαν την Arque, μια wearable ρομποτική ουρά που την φοράς και μοιάζεις με το μικρό παιδί του Godzilla ή με ήρωα από κάποιο ιαπωνικό anime.

    japan-research-robot-tail-human

    Και μπορεί να σας φαίνεται (δικαίως) ότι πρόκειται για το πιο άχρηστο πράγμα που υπάρχει πάνω στη γη, ωστόσο οι ερευνητές του πανεπιστημίου Keio έχουν ένα σκεπτικό πίσω από την δημιουργία του εν λόγω ομολογουμένως περίεργου και extraordinaire… wearable. H λειτουργία της εν λόγω ουράς είναι ουσιαστικά για να κρατάει ισορροπία στο υπόλοιπο σώμα μας, αντιγράφοντας την κίνηση που κάνουν οι μαϊμούδες όταν κρεμιούνται από δέντρο σε δέντρο, υπολογίζοντας με αυτό τον τρόπο την βαρύτητα και το πως επιδράει στο σώμα μας. Η Arque μιμείται την ουρά ενός θαλάσσιου Ιππόκαμπου και λειτουργεί με τη δύναμη του συμπιεσμένου αέρα, δίνοντας τη δυνατότητα σε τέσσερις τεχνητούς μύες να αναπαράγουν κίνηση, η οποία βοηθάει τον κορμό μας. Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί η ρομποτική ουρά μπορεί να χρησιμεύσει σε πολλές στιγμές της καθημερινότητας που περιλαμβάνουν την άρση βαριών αντικειμένων, ενώ στα άμεσα σχέδια των εμπνευστών της είναι να χρησιμοποιηθεί και ως ένα VR εργαλείο στο κοντινό μέλλον.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles