21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    ΙδΕΚ: Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19

    Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων που αναμένεται να έχουν άμεσα αποτελέσματα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και των επιπτώσεών της (πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων κ.ά.) απευθύνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) σε συνέχεια των στοχευμένων μέτρων που έλαβε για αντιμετώπιση και αναχαίτιση των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

    Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο πλαίσιο του Προγράμματος «Διερεύνηση Βιομηχανικής Εφαρμογής Τεχνολογίας / Τεχνογνωσίας» το οποίο στοχεύει στην προκαταρκτική διερεύνηση των πιθανών βιομηχανικών εφαρμογών που μπορεί να έχει μία τεχνολογία / τεχνογνωσία.

    Σημειώνεται ότι για την διευκόλυνσή των ενδιαφερόμενων το ΙδΕΚ προχώρησε στις εξής διαφοροποιήσεις: Δίνεται δικαίωμα υποβολής πρότασης σε όλους τους φορείς (Οργανισμούς Έρευνας, Επιχειρήσεις, Άλλους Φορείς) για προτάσεις σχετικές με το COVID-19, με εφαρμογή της προβλεπόμενης (από το Πρόγραμμα RESTART 2016-2020) έντασης ενίσχυσης για κάθε τύπο φορέα. Η περίοδος υποβολής διευρύνεται και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων (για όλες τις προτάσεις) μεταφέρεται στις 18 Δεκεμβρίου 2020.

    Επίσης, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό Έργων ανά φορέα, νοούμενου ότι αυτά αφορούν στη πανδημία του COVID-19 και των επιπτώσεών της (πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, αντιμετώπιση κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων κ.ά.), κατ’ εξαίρεση του περιορισμού που υπάρχει στη σχετική Πρόσκληση.

    Τέλος, ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του Προγράμματος αυξάνεται σε €564,331. Η αύξηση συνολικού ύψους €100,000, επιτυγχάνεται με εσωτερικές εξοικονομήσεις βελτιστοποίησης και με μεταφορά προϋπολογισμού από τη λειτουργία του γραφείου του Επικεφαλής Επιστήμονα, με πρωτοβουλία του ίδιου του Επικεφαλής. Η διάρκεια υλοποίησης των Έργων, η μέγιστη χρηματοδότηση, οι επιλέξιμες δραστηριότητες και τα υπόλοιπα διαδικαστικά παραμένουν τα ίδια. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν διαθέσιμες στον σύνδεσμο http://www.research.org.cy/el/news/rif-measures-to-fight-covid19.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles