23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ιδιοκτήτης NFT έχασε 1 εκατ. δολάρια από ένα λάθος…κλικ

    Δε χωρά αμφιβολία ότι τα NFTs αποτελούν μια σύγχρονη «τρέλα» που δίνει την ευκαιρία σε μερικούς να βγάζουν εκατομμύρια δολάρια από την πώλησή τους. Κάποιες φορές όμως γίνονται και λάθη, όπως στην περίπτωση του Dino Dealer, ο οποίος πούλησε ένα NFT αξίας 1 εκατ. δολαρίων για 1 cent!

    Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω κύριος είχε στην ιδιοκτησία του μια καρτούν εικόνα μία πέτρας που ανήκει στη συλλογή EtherRock. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως η τιμή της εικόνας υπολογίζεται ότι ξεπερνά το 1 εκατ. δολάρια. Όταν θέλησε, λοιπόν, να την πουλήσει, ο Dino Dealer αντί να επιλέξει ως τιμή πώλησης τα 444 ETH, διάλεξε λάθος κρυπτονόμισμα και όρισε τιμή πώλησης στα 444 wei. Φυσικά, δεν πρόλαβε να διορθώσει το λάθος του, αφού την ίδια στιγμή ένα bot άρπαξε το NFT, προκειμένου να το μεταπωλήσει έναντι του ποσού των 600.000 δολαρίων. Φυσικά, πρόκειται για μια απροσεξία που στοίχισε αρκετά στον ίδιο, αφού πρακτικά έχασε ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι εκκλήσεις του για επιστροφή του NFT έπεσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, στο… κενό.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι Δωρεές προς βοήθεια στους Ουκρανούς “μεταφέρονται” στο Darknet, πολλαπλές οι απάτες!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles