18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ιδού το νέο φουτουριστικό campus της Samsung στη Silicon Valley (photos)

    Στα πρότυπα της Apple, του Facebook, αλλά και της Amazon, κινείται η Samsung, με την κατασκευή ενός “φουτουριστικού” campus στη Silicon Valley, που ξεφεύγει από τη λογική των “συμβατικών” γραφείων. Οι νέες εγκαταστάσεις των Κορεατών έχουν σχεδιαστεί από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο NBBJ και ήδη τα πρώτα renderings από αυτές διαρρέουν στον τύπο.

    new-campus-samsung-silicon-valley-02

    Η Samsung έχει ήδη ένα γραφείο στην περιοχή, απασχολώντας 350 εργαζομένους. Η εταιρεία υπολογίζει, ωστόσο, ότι στο νέο κτίριο θα εργαστούν περί τα 2.000 άτομα, στους τομείς της έρευνας, της ανάπτυξης και των πωλήσεων.

    Όπως βλέπουμε στα σχέδια του campus, το οποίο θα είναι 10όροφο, θα διαθέτει σύγχρονο design, με εξωτερικό από γυαλί και λευκό μέταλλο και δύο ανοικτούς ορόφους.

    Ο χώρος στάθμευσης θα καλύπτεται από έναν πτυσσόμενο τοίχο πράσινου χρώματος ο οποίος μοιάζει με έναν κάθετο “κήπο”. Στο campus θα υπάρχει ακόμη ένα γυμναστήριο, καφετέριες, χώροι εστίασης και κήποι, ενώ όλες οι εγκαταστάσεις θα ακολουθούν αυστηρά περιβαλλοντολογικά πρότυπα.

    Όπως διαβάζουμε στη Silicon Valley Business, το Δημοτικό Συμβούλιο του San Jose ενέκρινε το νέο κτίριο το Μάρτιο, προσφέροντας στη Samsung 7 εκατ. δολάρια σε μειώσεις τελών, φορολογικές εκπτώσεις και απόσβεση επένδυσης εξοπλισμού. Ως αντάλλαγμα, η Samsung θα προσφέρει στο San Jose 23 εκατ. δολάρια σε νέες πηγές εσόδων για την πόλη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Κορεατών, το νέο campus αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2015.

    Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τα αρχιτεκτονικά renderings του νέου campus της Samsung στη Silicon Valley

    new-campus-samsung-silicon-valley-01

    new-campus-samsung-silicon-valley-04

    new-campus-samsung-silicon-valley-03

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles