23.7 C
Athens
Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
More

    Ιδού το νέο redesigned iPad (10ης γενιάς) με A14 chipset και θύρα USB-C!

    Τις τελευταίες ημέρες είχε βουίξει ο τόπος, καθώς είχαμε ένα όργιο φημών που αφορούσε σε ένα νέο επανασχεδιασμένο iPad (10th gen.). Τελικά οι insiders έκαναν για μια ακόμη φορά καλά τη δουλειά τους, καθώς παρουσιάστηκε το νέο entry-level iPad, το οποίο διαθέτει αρκετές ομοιότητες αλλά και σημαντικές διαφορές, σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς.

    Ειδικότερα, το νέο μοντέλο στην οικογένεια των iPad, δανείζεται το ίδιο λεπτεπίλεπτο design από τα πιο premium μοντέλα (αρκετά λεπτά bezels), καθώς επίσης και την αλλαγή σε θύρα USB-C, την απουσία headphone jack, έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων (που είναι τοποθετημένος στο sleep/wake button). Παράλληλα, διαθέτει display στις 10.9 ίντσες (2.360×1.640 resolution) καθώς επίσης τη δυνατότητα για True Tone color adjustment. Μια βασική διαφορά αφορά στην main camera, όπου στη νέα αυτή επανασχεδιασμένη έκδοση υπάρχει landscape ultra-wide camera, η οποία βοηθάει σημαντικά στα διάφορα video conference meetings.

    Αξίζει να προσθέσουμε ότι το εν λόγω redesigned iPad έρχεται με το ίδιο A14 Bionic Chipset, όπως το αρχικό iPad Air, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι υποστηρίζει Wi-Fi 6 για ακόμη πιο γρήγορες ταχύτητες, αλλά και 5G. Επιπλέον, η Apple έχει αναβαθμίσει και την rear camera της συσκευής, ενώ στα υπόλοιπα υποστηρίζει την πρώτη γενιά του Apple Pencil (απαιτείται ο ειδικός USB-C adapter για τη φόρτιση του stylus), ενώ φυσικά συνεργάζεται με όλα τα προηγούμενα accessories του iPad.

    Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Apple, το εν λόγω επανασχεδιασμένο iPad είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία και θα βρίσκεται στην αγορά των Η,Π.Α από τις 26 Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επανασχεδιασμένο iPad θα κοστίζει περίπου στα 449$ για το μοντέλο των 64GB storage με Wi-Fi , ενώ η cellular έκδοση θα κοστίζει περίπου 599$. Η παραπάνω έκδοση θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα πιο προσιτό οικονομικά iPad Air για τους χρήστες, οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται τόσο για το M1 chip, όσο και την υποστήριξη του Pencil δεύτερης γενιάς.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles