16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αν μπορούσαμε να δούμε τα σήματα Wi-Fi…

    Υπάρχει. Το χρησιμοποιούμε. Συνδέουμε τις «έξυπνες» συσκευές μας οι οποίες μας οι οποίες μας ειδοποιούν κάθε φορά που είναι κάποιο διαθέσιμο. Μπορεί να μην υπάρχουν σε όλες τις περιοχές και να θέλαμε να υπήρχαν περισσότερα για να είμαστε συνέχεια συνδεδεμένοι αν το θέλαμε, αλλά υπάρχουν. Μιλάμε για τα Wi-Fi, την δημοφιλή τεχνολογία που επιτρέπει στις συσκευές μας να ανταλλάσσουν δεδομένα ασύρματα και ακολουθούν τα πρότυπα 802.11 του IEEE, του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών και της συμμαχίας που συστήθηκε προκειμένου να ακολουθηθεί αυτό το ενιαίο πρότυπο. Πού είναι όμως; Βλέπουμε τα router, βλέπουμε ότι οι συσκευές μας συνδέεονται, αλλά το σήμα τους;; Πώς θα ο κόσμος αν μπορούσαμε να το δούμε; Κάπως έτσι:

    4

    Τα WiFi είναι ενεργειακά πεδία που μεταδίδονται ως κύματα. Τα κύματα αυτά έχουν συγκεκριμένο ύψος, απόσταση μεταξύ τους και ταξιδεύουν με συγκεκριμένη ταχύτητα. Τα κύματα του WiFi έχουν μικρότερη απόσταση μεταξύ τους από τα ραδιοκύματα και μεγαλύτερη από τα μικροκύματα και αυτή η ιδιότητα τα κάνει να παραμένουν ανεπηρέαστα από οποιαδήποτε άλλα σήματα.

    1

    Οι αναμεταδότες WiFi είναι ουσιαστικά κεραίες που είναι εξοπλισμένες με ένα πρωτόκολλο μετάδοσης που μοιράζει το φάσμα της συχνότητας σε τομείς που ονομάζονται κανάλια. Τα δεδομένα μεταδίδονται μέσω του κάθε καναλιού. Στη φωτογραφία βλέπετε ε διαφορετικό χρώμα το κάθε κανάλι. Η έκταση κάθε WiFi πεδίου, ανάλογα με το είδος του εξοπλισμού που χρησιμοποιούμε, μπορεί να φτάνει τα 20-30 μέτρα και τα πεδία είναι είτε σφαιρικά, είτε ελλειψοειδή.

    2

    Φυσικά, διάφορα αντικείμενα στον εξωτερικό χώρο, όπως τα δέντρα, παρεμποδίζουν τα σήματα του WiFi. Ένα router ή μία κεραία αναμετάδοσης που τοποθετείται σε εξωτερικό χώρο, μπορεί να μεταδώσει το σήμα της, μέχρι και 100 μέτρα περιφερειακά από το σημείο που είναι τοποθετημένη.

    5

    Οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι μία γραφική απεικόνιση που έκανε ο Nickolay Lamm σε συνεργασία με την αστροβιολόγο M. Browning Vogel και χρησιμοποίησαν την γνώση του για την λειτουργία των WiFi ώστε να την συνδυάσουν με τις φωτογραφίες που πήραν από την περιοχή του  Capitol, στη Washington των ΗΠΑ.

    3

    Φανταστείτε πόσο LSD θα ήταν ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο, αν μπορούσαμε πραγματικά να δούμε τα WiFi στις πόλεις που κυκλοφορούμε. Και σκεφτείτε επίσης τι μας διαπερνά όταν βρισκόμαστε σε μία πλατεία όπως αυτή του Συντάγματος, ή την Trafalgar στο Λονδίνο, όπου υπάρχουν πολλαπλά WiFi, κεραίες κινητής και άλλα ηλεκτρομαγνητικά πεδία. Αν μπορούσαμε να βλέπαμε όλα αυτά, αμφιβάλλουμε αν θα μπορούσαμε να δούμε τα κτίρια που υπάρχουν γύρω μας. Εκπληκτική δουλειά.

    Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την συγκεκριμένη εργασία ή να ζητήσετε τις φωτογραφίες σε υψηλή ανάλυση από τον Nickolay Lamm εδώ, και αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα Wi-Fi, στο λήμμα της Wikipedia, εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles