BREAKING

H devolo μας ταξιδεύει στο μέλλον του smart home (Booth tour - IFA 2015)!

H τεχνολογία αλλάζει με γοργούς ρυθμούς την καθημερινότητα μας, δημιουργώντας νέες συνθήκες στις ζωές μας που επανακαθορίζουν τις αντιλήψεις μας, μεταβάλλοντας διαρκώς τη κοσμοθεωρία μας. Δε χωράει αμφιβολία ότι τα πάντα γύρω μας γίνονται όλο και πιο "έξυπνα", καθώς η τεχνολογία έχει σήμερα πλέον τη λύση ακόμη και στα πιο σύνθετα προβλήματα. Μπορεί αρκετοί από εμάς να μην το καταλαβαίνουμε, αλλά γύρω μας συντελείται μία "smart" τεχνολογική επανάσταση, η οποία μετουσιώνεται με τη μορφή high-tech προϊόντων που δημιουργούν ένα ενοποιημένο οικοσύστημα. Η προαναφερθείσα διαπίστωση αποκρυσταλλώνεται στη δυναμική ιδέα του "smart home", που αποτελεί το τελικό αποτέλεσμα πολυετών ερευνών και συνεχούς τεχνολογικής εξέλιξης.

Devolo (5)

H devolo, είναι μία εταιρεία που πρωτοστατεί και καινοτομεί στον τομέα του smart home, βάζοντας την σφραγίδα της σε μία σειρά από high-tech προϊόντα, τα οποία φέρνουν στο επίκεντρο ένα interconnected περιβάλλον μέσα στο σπίτι. Στη διάρκεια της έκθεσης IFA 2015 μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τα εξελιγμένα προϊόντα της devolo, πραγματοποιώντας μία επίσκεψη στο εντυπωσιακό booth της εταιρείας και δεν σας κρύβουμε ότι μείναμε ενθουσιασμένοι από τις τεχνολογικά ανεπτυγμένες λύσεις που μας πρότεινε η εταιρεία. O κύριος Πέτρος Κοντζίνος (Γενικός διευθυντής της devolo Hellas), μαζί με τον κύριο Marcel Schüll (public relations manager), οι οποίοι ανέλαβαν την ξενάγηση, μας παρουσίασαν τους κεντρικούς άξονες του νέου product line της devolo, που αφορά στη δυναμική σχέση ανάμεσα στο Smart Home και στη δημοφιλή σειρά Powerline (δίκτυο μέσω ρεύματος). Οι υπεύθυνοι της devolo κατάφεραν ουσιαστικά να στήσουν την μικρογραφία ενός πλήρους λειτουργικού smart σπιτιού, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πάρουν μία πολύ καλή γεύση από τον τρόπο λειτουργίας της μεγάλης γκάμας των smart home προϊόντων της γερμανικής εταιρείας.

Devolo (2)

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται φυσικά η εξελιγμένη σειρά προϊόντων Home Control που περνούν σε μία νέα διάσταση την έννοια του smart home. Στη διάρκεια της περιήγησης μας είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη νέα σειρήνα συναγερμού Home Control, η οποία παρέχει την μέγιστη ασφάλεια απέναντι σε επίδοξους εισβολείς, ενώ επίσης είδαμε τον τρόπο λειτουργίας του νέου Home Control Water Detector, που πρόκειται για έναν εξελιγμένο ανιχνευτή νερού, ο οποίος προστατεύει από ζημίες που ενδεχομένως να προκληθούν από διαρροή υδάτων. Οι ευχάριστες εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς η devolo μας παρουσίασε τρία νέα εντοιχιζόμενα στοιχεία για πρίζες, φωτισμό και ροοστάτη, αλλά και έλεγχο ρολών που επιτρέπουν την smart ενσωμάτωση τους στο σπίτι. Η πιο χρήσιμη δυνατότητα των συγκεκριμένων στοιχείων είναι ότι ουσιαστικά μπορούν να μετατρέψουν μία απλή κανονική πρίζα σε… smart, δίνοντας έτσι παραπάνω έλεγχο στον χρήστη και δυνατότητες αυτοματοποίησης.

Devolo (4)

Όμως αυτό που καθιστά τις λύσεις της devolo μοναδικές για κάθε user είναι το εξελιγμένο λογισμικό Home Control που φέρνει κοντά και ενοποιεί όλες τις έξυπνες συσκευές, αποτελώντας τον «πυρήνα» του smart home. Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο Marcel μας φανέρωσε τις αναρίθμητες δυνατότητες του συγκεκριμένου λογισμικού, το οποίο δίνει τα κλειδιά στους users και τους επιτρέπει να δημιουργούν τα δικά τους what if scenarios και να θέτουν τους δικούς τους κανόνες σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία των έξυπνων interconnected συσκευών που βρίσκονται στο σπίτι. Χωρίς να απαιτείται η παραμικρή γνώση προγραμματισμού, ο χρήστης είναι εκείνος που καθορίζει τα βήματα που θα ακολουθηθούν. Για παράδειγμα μπορεί εάν ανιχνευθεί καπνός στο σπίτι να ενεργοποιηθεί το αυτόματο άνοιγμα των παραθύρων ή εάν ανιχνευθεί μία διαρροή νερό στο μπάνιο να ορίσει την αυτόματη διακοπή του ρεύματος.

Devolo (3)

Όπως μας εκμυστηρεύθηκε ο κύριος Κοντζίνος, το λογισμικό είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, καθώς η devolo είναι η πρώτη που καθιερώνει την ιδέα του DIY smart home. H open πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η γερμανική εταιρεία μπορεί να αγκαλιάσει και άλλους τρίτους κατασκευαστές, ενώ έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει updates στον user, δίνοντας διαρκώς μεγαλύτερη ώθηση στον τομέα της ευκολίας και της ευχρηστίας. Ενδεικτικό είναι ότι η συγκεκριμένη software πλατφόρμα διαθέτει μία σειρά από ενημερωτικά videos, τα οποία βοηθούν τον αρχάριο user στο να σετάρει και να θέσει σε λειτουργία τις interconnected συσκευές του «έξυπνου σπιτιού», εύκολα, γρήγορα, άνετα και απλά.

Devolo (6)

Devolo (1)

Η devolo πέραν της μεγάλης γκάμας των προϊόντων Home Control μας παρουσίασε και το νέο πανίσχυρο προσαρμογέα Powerline για οικιακή δικτύωση, dLAN® 550 WiFi εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα WiFi υψηλής ταχύτητας και πρόσβαση στο Internet σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, παρέχοντας σημαντικά καλύτερη ασύρματη δικτύωση στο οικιακό δίκτυο, ενώ είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και το νέο WiFi repeater, το οποίο μέσω του ειδικού application δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της ασύρματης απόδοσης του οικιακού δικτύου.

devolo-Home-Control-Starter-Package-CMYK

Devolo (7)

Ολοκληρώνοντας, τη μικρή μας «βόλτα στο μέλλον», ο κύριος Κοντζίνος επισήμανε ότι οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους πατάει γερά η devolo είναι: ο τομέας της ασφάλειας, η καλύτερη ενεργειακή διαχείριση και πάνω από όλα η άνεση που παρέχεται στον καταναλωτή. Πράγματι από είχαμε την ευκαιρία να δούμε στο πολύ ενδιαφέρον booth tour, η devolo έχει καταφέρει να ενσωματώσει στο δυναμικό product line της και τους τρείς προαναφερθέντες άξονες. Χωρίς αμφιβολία, η devolo φέρνει το μέλλον ένα βήμα πιο κοντά στο παρόν…

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment