16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    IFA 2017: Δοκιμάσαμε το νέο Star Wars AR headset της Lenovo και… ξυπνήσαμε τη Δύναμη (αποκλειστική συνέντευξη)!

    Στη φετινή IFA, το Star Wars πραγματικά κυριάρχησε παντού (κάτι απολύτως φυσιολογικό αφού βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από το The Last Jedi που κυκλοφορεί στις 15 Δεκεμβρίου). Μία βόλτα να έκανες στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin ήταν αρκετή για να νιώσεις παντού το πόσο ισχυρή ήταν η… Δύναμη. Από τις εταιρείες που ασχολήθηκαν με το σύμπαν του George Lucas ήταν και η Lenovo, η όποια με το Yoga 920 Star Wars Special Edition (Rebel Alliance) σίγουρα «έψησε» για τα καλά τους fans (κι όχι μόνο). Το εντυπωσιακό όμως convertible δεν ήταν το μόνο Star Wars-based high-tech αντικείμενο που είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, καθώς η Lenovo παρουσίασε και το Star Wars: Jedi Challenges, ένα ειδικά διαμορφωμένο Mirage Augmented Reality headset που όπως αντιλαμβάνεστε φιλοδοξεί να προσφέρει την πιο “true” Star Wars εμπειρία ever…

    To Jedi Challenges περιέχει ουσιαστικά ένα Lenovo Mirage AR headset που συνδέεται και τροφοδοτείται από ένα smartphone, Tracking Beacon, Lightsaber controller και φυσικά το απαραίτητο AR-based software, αποτελώντας ένα προϊόν που είναι συμβατό με τις πλατφόρμες Android και iPhone. Το Mirage headset είναι μελετημένο και σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρει μία ξεκούραστη και άνετη εμπειρία ακόμη και ύστερα από πολλές ώρες χρήσης. Αυτό που το καθιστά ξεχωριστό από τα υπόλοιπα headsets που εντάσσονται στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι το tracking beacon, το οποίο τοποθετείται στο έδαφος και ουσιαστικά χρησιμεύει για να παρακολουθεί τις κινήσεις του παίκτη.

    Στην περίπτωση δε, της Augmented Reality εμπειρίας Jedi Challenges, “όλα τα λεφτά” είναι το ειδικά σχεδιασμένο lightsaber, το οποίο πρόκειται για ένα αντίγραφο του φωτόσπαθου που είδαμε να κραδαίνουν στις περιπέτειες τους οι Anakin Skywalker και Luke Skywalker, όπως επίσης η Rey. Το εν λόγω lightsaber δημιουργεί μία πιο interactive εμπειρία καθώς πρόκειται για ένα εξελιγμένο controller που αντιλαμβάνεται κάθε κίνηση του gamer που το κρατάει, καθώς διαθέτει μία σειρά από motion sensors που εκτινάσσουν την συνολική εμπειρία στα ύψη!

    Στο πλαίσιο της IFA είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα, το Star Wars: Jedi Challenges, καθώς οι υπεύθυνοι της Lenovo είχαν την ευγενική καλοσύνη να μας κάνουν μία μίνι-επίδειξη των δυνατοτήτων του AR headset σε ένα ειδικό showcase event (πίσω από κλειστές πόρτες). Δεν σας κρύβουμε ότι το αποτέλεσμα ήταν με μία λέξη ΑΠΙΘΑΝΟ, μεταδίδοντας μία ανεπανάληπτη αίσθηση που όμοια της δεν είχαμε συναντήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Δείτε τα videos που ακολουθούν για να σχηματίσετε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα και προετοιμαστείτε για το Νοέμβριο, όπου το Star Wars: Jedi Challenges αναμένεται να μας ταξιδέψει σε έναν μακρινό, μακρινό… γαλαξία!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles