20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    IFA 2022: Όλα όσα θα δούμε στη μεγάλη «tech» γιορτή των consumer electronics!

    Ύστερα από περίπου 2.5 χρόνια η IFA, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή έκθεση στον τομέα των τεχνολογικών consumer electronics επιστρέφει δυναμικά (2 – 6 Σεπτεμβρίου), θυμίζοντας  σε όλους μας και πάλι λίγο από την αίγλη του παρελθόντος. Στην Pre-COVID εποχή, οι τεράστιοι χώροι του εκθεσιακού Berlin Messe γέμιζαν ασφυκτικά από χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά, αλλά και να αισθανθούν (ή καλύτερα να παίξουν) με όλες τις νέες τεχνολογίες που θα μας απασχολήσουν στο κοντινό μέλλον.

    Εκ φύσεως, η μεγάλη της διαφορά με τo Mobile World Congress της Βαρκελώνης ήταν πάντοτε ότι η IFA αποτελεί μια έκθεση, η οποία είναι “open” στο κοινό και δεν αφορά αποκλειστικά επαγγελματίες και εκπροσώπους των Media. Για αυτό και λόγω των δυναμικών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία του COVID-19, ήταν πολύ πιο δύσκολο για τους διοργανωτές για να την επαναφέρουν στην γνωστή «κανονική» της μορφή. Φέτος, με την πανδημία να είναι περισσότερο “ελεγχόμενη”, η IFA 2022 φιλοδοξεί να μας θυμίσει κάτι από τις παλιές καλές εποχές, δίνοντας μια ευχάριστη νότα στο κοινό από τις εποχές που ο COVID αποτελούσε μια άγνωστη λέξη στο λεξιλόγιο μας. Με το focus να είναι και πάλι οι λευκές και smart ΙοΤ συσκευές, κάθε λογής audio/video based προϊόν, η ηλεκτροκίνηση, το computing (PC hardware) και η κινητή τηλεφωνία να έπεται (ελέω Βαρκελώνης), για τις 2 με 6 Σεπτεμβρίου η καρδιά της τεχνολογίας θα χτυπάει στο Βερολίνο.

    Για να δούμε όμως τι μπορούμε να περιμένουμε από τους μεγαλύτερους παίκτες της βιομηχανίας των consumer electronics. Ξεκινώντας από την LG, η οποία αναμένεται να τηρήσει την παράδοση με μια εξαιρετικά πληθωρική παρουσία προβλέπουμε ότι θα εστιάσει κυρίως σε έξυπνες ηλεκτρικές συσκευές που καλύπτουν πλήρως το σύγχρονο σπίτι, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε και πιο καινοτόμες λύσεις όπως είναι για παράδειγμα μια έξυπνη παπουτσοθήκη, η οποία θα αποθηκεύει και θα φροντίζει τα παπούτσια μας. Φυσικά, στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και οι νέες OLED Smart TVs, με την OLED Flex, την πρώτη εύκαμπτη gaming οθόνη να κάνει το ντεμπούτο της. Η Samsung από την πλευρά της έχοντας ήδη παρουσιάσει τα νέα foldables της στις αρχές Αυγούστου, σίγουρα θα επικεντρωθεί περισσότερο στον τομέα των οικιακών συσκευών, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στη βιωσιμότητα και την ενεργειακή απόδοση των συσκευών που πλαισιώνουν το concept του έξυπνου σπιτιού, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείουμε τους Κορεάτες να ξεδιπλώσουν το νέο line-up των micro-LED TVs.

    Μία εταιρεία που αναμένεται να ξεχωρίσει με την παρουσία της στη φετινή IFA δεν είναι άλλη από την TCL, η οποία έχει ήδη δημιουργήσει τη δική της «παράδοση» στο κομμάτι των λευκών συσκευών, αλλά και των εξαιρετικών Value for Money Smart TVs της. Με ένα τεράστιο booth που εκτείνεται σε περισσότερα από 2.500 τετραγωνικά μέτρα, η TCL πρόκειται να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες της IFA 2022 να γνωρίσουν από κοντά όλα τα τελευταία displays, soundbars και smart wearables, ενώ φυσικά αναμένεται να δούμε και αρκετά prototypes. H Huawei από την πλευρά της όπως έχουμε πληροφορηθεί κάτι ετοιμάζει για την φετινή IFA, έχοντας προγραμματίσει ένα keynote speech για τις 3 Σεπτεμβρίου, αν και ο κινεζικός κολοσσός δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τα χαρτιά του (φήμες θέλουν να αποκαλύπτει το Nova 10 Pro και λύσεις IoT). Σε ότι έχει να κάνει την Honor, έχει ανακοινωθεί μια παρουσίαση με την ονομασία: «Embracing the Conncected Future» για τις 2 Σεπτεμβρίου, για την οποία όμως δεν έχουμε καμία ένδειξη για την ανακοίνωση νέων mobile συσκευών, αλλά μάλλον πρόκειται για μια ανακοίνωση μιας software-based υπηρεσίας που θα «ενώνει» διαφορετικές συσκευές.

    David Ruetz, Senior Vice President IFA 2022-  David Ruetz, Senior Vice President IFA 2022

    Εν αντιθέσει με τη Samsung, η Lenovo Motorola αναμένεται να εστιάσει σε νέα ThinkPad tablets και Tablets, ενώ δεν αποκλείεται να γνωρίσουμε από κοντά και το Motorola Edge (το οποίο έκανε το ντεμπούτο του πρόσφατα στην αμερικανική αγορά), ενώ να είστε προετοιμασμένοι και για μια παρουσίαση πιο… prototype προϊόντων όπως είναι για παράδειγμα τα T1 Glasses. Επιπλέον, η Oppo θα λάβει μέρος στη φετινή έκθεση, έχοντας ως στόχο να «δελεάσει» το ευρωπαϊκό κοινό με κάποιο νέο smartphone που ανήκει στην οικογένεια των Reno. Και φυσικά  οι συμμετοχές των κατασκευαστριών δεν σταματούν εδώ, με την Asus να κλέβει την παράσταση με το αναδιπλούμενο Zenbook 17 Fold OLED, την Philips να ρίχνει στην αγορά μια νέα σειρά από εξελιγμένα Ambilight monitors και τηλεοράσεις, ενώ και η JBL σίγουρα θα κεντρίσει το ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται να παρουσιάσει 4 διαφορετικά sound bars που υποστηρίζουν Dolby Atmos, αλλά και την HMD Global με νέα budget-friendly Nokia Phones. Τέλος, θα περιμένουμε να δούμε και την παρουσίαση της Qualcomm, η οποία ήδη γνωρίζουμε ότι ετοιμάζει κάτι δυνατό που έχει σχέση με το Metaverse και τις εξελιγμένες εφαρμογές του.

    Λοιπόν, εσείς δεν έχετε παρά να συντονιστείτε στο αγαπημένο σας τεχνολογικό site, αλλά και στην ειδική μας κατηγορία: IFA 2022, η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς με όλα τα τεκταινόμενα που θα συμβούν μέσα στις επόμενες ημέρες στο Berlin Messe. Και όπως λένε και οι διοργανωτές… Ready, Steady, Show!!!!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles