Πριν από μερικές ώρες, η Intel παρουσίασε επίσημα τη δεύτερη γενιά επεξεργαστών AI -τη σειρά Intel Core Ultra 200V– λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της IFA 2024. Αυτοί οι επεξεργαστές, γνωστοί με την κωδική ονομασία Lunar Lake, χαρακτηρίζονται από την Intel ως η πιο αποδοτική οικογένεια x86 επεξεργαστών. Τα εν λόγω chips θα τροφοδοτούν πάνω από 80 διαφορετικά Windows laptops από εταιρείες όπως οι Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo, LG, MSI και Samsung, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από σήμερα και θα κυκλοφορήσουν στις 24 Σεπτεμβρίου σε επιλεγμένες αγορές.
Οι φορητοί υπολογιστές με τους επεξεργαστές Intel Core Ultra 200V θα αποκτήσουν τα χαρακτηριστικά Copilot+ PC AI από τον Νοέμβριο. Η σειρά προσφέρει έως και 50% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και έως 120 συνολικά TOPS (CPU+GPU+NPU), υποστηρίζοντας πάνω από 300 δυνατότητες που επιταχύνονται από AI. Ο νέος πυρήνας επεξεργασίας περιλαμβάνει τέσσερις πυρήνες υψηλής απόδοσης (P-core) και τέσσερις αποδοτικούς πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης (E-cores). Περιλαμβάνει επίσης ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel Arc, βασισμένη στην μικροαρχιτεκτονική Xe 2, που μπορεί να υποστηρίξει έως και τρεις οθόνες 4K και προσφέρει κορυφαία απόδοση στο gaming.
Η Intel παρουσίασε συνολικά εννέα νέους επεξεργαστές Core Ultra 200V, με τον Core Ultra 9 288V να αποτελεί το κορυφαίο μοντέλο με ταχύτητα ρολογιού έως 5,1 GHz και 32 GB ενσωματωμένης RAM. Οι επεξεργαστές αυτοί δεν υποστηρίζουν αναβάθμιση μνήμης, αλλά προσφέρουν τουλάχιστον 16 GB RAM. Η Intel αναφέρει ότι αυτοί οι επεξεργαστές προσφέρουν έως και 3x απόδοση ανά νήμα και 80% βελτίωση στην κορυφαία απόδοση με έως και 20 ώρες διάρκεια μπαταρίας σε σενάρια παραγωγικότητας.
Η έκδοση Evo της σειράς Core Ultra 200V στοχεύει σε βελτιωμένη χρήση φορητών υπολογιστών, όπως ψυχρότερη και πιο αθόρυβη λειτουργία, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, άμεση αφύπνιση και αυξημένες δυνατότητες ασφαλείας, συνδεσιμότητα Wi-Fi 7, υποστήριξη Thunderbolt Share και γρήγορη φόρτιση που εξασφαλίζει πάνω από 4,5 ώρες λειτουργίας με φόρτιση 30 λεπτών.
Ποτέ ξανά Intel