13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ηλεκτρικό πατίνι με HarmonyOS από την Huawei!

    Στην αγορά της μικροκινητικότητας και των ηλεκτρικών πατινιών μπαίνει και η κινέζικη Huawei καθώς ανακοίνωσε ένα νέο προϊόν, το LEQI Smart Electric Scooter. Μάλιστα, είναι το πρώτο ηλεκτρικό πατίνι παγκοσμίως με το HarmonyOS λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, για smart λειτουργίες και συνδεσιμότητα.

    Όπως διαβάζουμε στο GetElectric.gr, χάρη στο HarmonyOS, οι κάτοχοι smartphones Huawei με το HarmonyOS θα μπορούν να ξεκλειδώσουν το πατίνι μόνο με το κινητό τους, σε απόσταση μέχρι μισού μέτρου. Στις έξυπνες δυνατότητες του πατινιού περιλαμβάνεται και ένα νέου τύπου γυροσκόπιο. Αυτό θα αντιλαμβάνεται τη θέση του πατινιού και ανάλογα θα αλλάζει κάποιες παραμέτρους, με γνώμονα την οδική ασφάλεια. Για παράδειγμα, αν ο εμπρός τροχός είναι στον αέρα ή αν η κλίση του είναι μεγαλύτερη από 45 μοίρες, θα “κόβει” αυτόματα το γκάζι. Επίσης, θα ρυθμίζει αυτόματα τη μέγιστη ταχύτητα σε ανηφόρες, κατηφόρες κ.ο.κ.

    Όσον αφορά τα “κοινά” του τεχνικά χαρακτηριστικά, το LEQI Smart Electric Scooter έχει ηλεκτροκινητήρα 350W στον πίσω τροχό (630W peak). Η μπαταρία του θα έχει χωρητικότητα 10,4Ah με στοιχεία 18650 και θα προσφέρει αυτονομία έως 40 Km, χάρη και στο σύστημα KERS-ανάκτησης ενέργειας. Θα είναι αδιάβροχο με βάση το πρότυπο IPX7 και θα έχει 2,5W φως εμπρός, φλας και αυτόματα φώτα νύχτας. Επίσης, θα έχει υπερ-ανθεκτικά ελαστικά με χρήση συνθετικών ινών ARAMID. Τέλος, το πατίνι έχει μπλε LEDs στο πλάι και είναι διαθέσιμο σε λευκό και μαύρο χρώμα.

    Η τιμή του στην Κίνα αγγίζει τα €350 αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη το εάν και πότε θα έρθει στην Ευρώπη, αλλά και το πόσο θα κοστίζει.

    Πηγή: getelectric.gr

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles