17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ιλιγγιώδεις ταχύτητες! H Samsung ανακοίνωσε επίσημα τη νέα LPDDR5X DRAM!

    H RAM αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του performance σε κάθε mobile συσκευή και η Samsung πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την ανάπτυξη ενός νέου τύπου μνήμης, ο οποίος αποτελεί τη μετεξέλιξη της LPDDR5.  Η νέα αυτή μνήμη μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 8.5 GBps, φτάνοντας ουσιαστικά στο peak των δυνατοτήτων της DRAM.

    Αν και η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική δεν είναι κάτι το νέο στην αγορά, ωστόσο ήδη κάποια smartphones έχουν υιοθετήσει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, επιτρέποντας μεγαλύτερες ταχύτητες δίχως να απαιτείται ευρύτερη επανασχεδίαση του chipset. Ένα από τα πλεονεκτήματα της LPDDR5Χ, είναι η εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα υψηλή απόδοση, με αποτέλεσμα να καθίσταται ιδανική για βαριά applications, πέραν των smartphones (για PCs, servers, αυτοκίνητα κ.ά.). Σύμφωνα με τον Daniel Lee, στέλεχος του Memory Product Planning Team στη Samsung αποκάλυψε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες στην ανάπτυξη των γρήγορων ταχυτήτων στα 8.5 GBps της LPDDR5X DRAM οδήγησαν στην Samsung στο να διαθέτει ικανή επάρκεια σε memory chips μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Qualcomm ήδη έχει ανακοινώσει ότι υποστηρίζει το νέο τύπο μνήμης.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles