BREAKING

Ημέρα της Ευρώπης 2022: οι διεθνείς ταχύτητες Internet, και η κατάταξη που βρίσκεται η Κύπρος

Βιντεοκλήσεις, ψηφιακές αίθουσες διδασκαλίας, κατ’ οίκον σεμινάρια γυμναστικής και streaming σειρών. Ποιο είναι το κοινό τους στοιχείο; Μια σταθερή και γρήγορη σύνδεση στο Internet. Με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης που γιορτάζεται σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, ρίχνουμε μια ματιά στις διεθνείς ταχύτητες Internet, αλλά και στην κατάταξη που βρίσκεται η Κύπρος.

Ποιοι είναι οι Παγκόσμιοι ηγέτες

Σε ποιες χώρες οι γραμμές του Internet «λάμπουν» περισσότερο; Η κατάταξη ταχύτητας Internet από την Ookla θα μας δώσει την απάντηση. Οι χειριστές της γνωστής ιστοσελίδας Speedtest.net κατέγραψαν τις ταχύτητες σύνδεσης σε όλο τον κόσμο και επέλεξαν τη Σιγκαπούρη, για ακόμα μια χρονιά, ως νικήτρια στο Speedtest Global Index (Μάρτιος 2022). Η μέση ταχύτητα downstream είναι στο απίστευτο νούμερο των 197,97 Mbps. Η ταχύτητα upstream βρίσκεται στα 166,31 Mbps.

Μια ματιά στην Ευρώπη

Η πρώτη σε κατάταξη χώρα μέλος της ΕΕ στη λίστα, είναι η Δανία με downstream 170,38 Mbps και 94,52 Mbps upstream. Με αυτούς τους ρυθμούς, η Δανία κερδίζει την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη της Ookla. Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που εκπροσωπούνται στο top 10 είναι το Μονακό (6η) και η Ισπανία (10η). Οι κάτοικοι αυτών των δύο ευρωπαϊκών χωρών απολαμβάνουν το Internet στα 158 και 136 Mbps περίπου αντίστοιχα (downstream).

Ποια είναι η κατάσταση στην Κύπρο

Πώς είναι η εικόνα στην Κύπρο; σε ότι αφορά την σταθερή ευρυζωνικότητα τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς έχουμε πέσει στην 100η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με μόλις 30,13 Mbps μέση ταχύτητα downstream και 11,32 Mbps upstream.

Αντίθετα, τα αποτελέσματα στην κινητή ευριζωνικότητα βαίνουν ολοένα και καλυτέρα, με αποτέλεσμα η Κύπρος να καταλαμβάνει την 15η θέση με μέση ταχύτητα 75,48 Mbps downstream και 14.36Mbps upstream και ταυτόχρονα να ανεβεί κατά 3 θέσεις υψηλότερα στην κατάταξη.

Αξιοποιήστε σωστά τη σύνδεση στο Internet

Αν και τα στατιστικά στοιχεία των παρόχων δοκιμής ταχύτητας βασίζονται μόνο στα δεδομένα χρηστών μεμονωμένων υπηρεσιών και επομένως δεν προσφέρουν μια πλήρη εικόνα, σίγουρα δείχνουν περιθώρια βελτίωσης των διαδικτυακών ταχυτήτων στη Κύπρο. Έχοντας αυτό υπόψη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως το διαθέσιμο bandwidth σε ολόκληρο το σπίτι. Ωστόσο, πολλά νοικοκυριά αποτυγχάνουν να το κάνουν επειδή η υποδομή για το WiFi τους είναι ανεπαρκής: ένα router που πρέπει να τροφοδοτήσει μόνο του ένα ολόκληρο σπίτι φτάνει γρήγορα στα όριά του. Τα αποτελέσματα είναι η διακοπή της σύνδεσης, οι μικρές διακοπές κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων και κακή ανάλυση κατά τη διάρκεια του streaming.

Πάντως, οι σύγχρονες λύσεις δικτύου βοηθούν σημαντικά στην επίλυση αυτών των προβλημάτων. Για παράδειγμα, οι Γερμανοί πρωτοπόροι στην τεχνολογία Powerline στη devolo, μπορούν να μεταφέρουν το σήμα του Internet σε οποιαδήποτε πρίζα ρεύματος μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του σπιτιού και με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι οι προσαρμογείς της σειράς devolo Magic WiFi, οι οποίοι μετατρέπουν οποιαδήποτε πρίζα σε ένα σημείο πρόσβασης στο Internet, υψηλών ταχυτήτων. Οι ενσωματωμένες λειτουργίες WiFi mesh τελευταίας τεχνολογίας διασφαλίζουν ότι οι συνδέσεις είναι γρήγορες και σταθερές.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να έχετε ένα τέλειο οικιακό δίκτυο, επισκεφθείτε το, www.devolo.com.cy.

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment