BREAKING

Ημέρα της Γυναίκας: Οι 10 πιο Δυναμικές Ηρωίδες από Ταινίες

Γιορτάζουμε την Ημέρα της Γυναίκας με τις πιο δυναμικές και αγαπημένες μας γυναίκες στην ποπ κουλτούρα. Οι 10 αγαπημένες μας ηρωίδες από ταινίες (και μία τηλεοπτική σειρά) αποτελούν τα ιδανικότερα πρότυπα για τα μικρά κορίτσια όλου του κόσμου. Επίσης, έμαθαν σε όλους μας - άντρες και γυναίκες - ότι τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει, σε όποιο φύλο και εάν ανήκουμε.

Ορίστε 10 ηρωίδες από ταινίες που αποτελούν role models:

Πριγκίπισσα - Στρατηγός Λέια - Star Wars

Όταν είδαμε για πρώτη φορά την Πριγκίπισσα Leia στον «Πόλεμο του Κόσμου», ήταν απλώς ένα ολόγραμμα που ζήτησε την βοήθεια του Obi-Wan Kenobi. Εξελίχθηκε σε μία από τις πιο δυναμικές και σημαντικές ηρωίδες που έχουμε δει ταινία επιστημονικής φαντασίας. Η Carrie Fisher ήταν η ιδανική επιλογή για τον ρόλο.

Fa Mulan - Μουλάν

Η ταινία της Disney για την Μουλάν τα έχει όλα. Είναι ψυχαγωγική, έχει ωραία τραγούδια, έχει πλάκα, έχει αγάπη, έχει ηρωισμό και φυσικά έχει και την Φα Μουλάν, το απόλυτο role model για κάθε μικρό κορίτσι. Μία «Κινέζα Λυσιστράτη» που αποδεικνύει ότι όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ και είσαι γεννημένη για αυτό, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει, ειδικά το φύλο σου.

Beatrix Kiddo - "Η Νύφη" - Kill Bill

Η Uma Thurman ενσαρκώνει την νύφη στις δύο ταινίες του Quentin Tarantino, Kill Bill με μεγάλη επιτυχία. Η αγαπημένη μας εκδικήτρια είναι η μεταφορική απάντηση σε όσους μας έχουν φερθεί άσχημα από την ζήλεια τους, επειδή προχωρήσαμε στην ζωή μας. Τα ακούς Bill;

Εκτός από την Ούμα, έχουμε τα άλλα είδωλα: Lucy Liu, Vivica A. Fox και Darryl Hanna.

Ερμιόνη Γκρέιντζερ - Χάρυ Πότερ

Η Hermione Granger ήταν μέρος του πρωταγωνιστικού «τρίδυμου» των ταινιών Χάρυ Πότερ. Ήταν πανέξυπνη, cool, μέσα σε όλα και προσπαθούσε πολύ να είναι πάντα η καλύτερη. Δεν δίσταζε να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε κάθε περίσταση. Είναι ένα εξαιρετικό role model για τις γενιές που μεγάλωσε βλέποντας τους μικρούς μάγους. Η οικογένεια της Ερμιόνης αποτελείται από ένα μείγμα μάγων και μη μάγων, γεγονός που έκανε τα άλλα παιδιά να την κοροϊδέψουν - τους «έβαζε» πάντα «στην θέση» τους.

Katniss Everdeen - The Hunger Games

Όταν η Katniss Everdeen στο The Hunger Games, φώναξε για να σώσει την αδερφή της «Προσφέρομαι εκούσια για tribute» καταλάβαμε ότι δεν πρόκειται για μία απλή πρωταγωνίστρια. Η Κάτνις με απέδειξε ότι δεν χρειάζεται καμία γυναίκα σωτήρες και μπορεί ακόμη και σε σωματικούς αγώνες να κυριαρχήσει. Bonus: Έσωσε και μερικούς άντρες!

Wonder Woman

ηρωίδες από ταινίες

Η Wonder Woman είναι η απόλυτη ηρωίδα, μία σούπερ γυναίκα. Πολεμάει για το καλό του κόσμου, μισεί την αδικία, είναι ημίθεη, έχει συμπόνια για τους ανθρώπους και κανείς δεν μπορεί να την νικήσει. Όλα αυτά, τα κάνει ενώ δείχνει κούκλα.

Elle Woods - Η Εκδίκηση της Ξανθιάς

ηρωίδες από ταινίες

Γιατί βρίσκεται η Elle Woods στην λίστα μας; Όταν είδαμε την Reese Witherspoon να ενσαρκώνει την κλασική «χαζή ξανθιά» δεν περιμέναμε ότι θα πάει τόσο κόντρα στο στερεότυπο. Η Elle αποδεικνύει ότι μπορείς να «αγκαλιάσεις» την κοριτσίστικη πλευρά σου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείς να διαπρέψεις σε όποιον τομέα θέλεις. Μπορείς να γίνει μέχρι και πετυχημένη δικηγόρος και να αγαπάς το ροζ. Ποιος θα σε σταματήσει;

Sarah Connor - Ο Εξολοθρευτής

«Δεν είσαι απλά η μήτρα που θα φέρει την επανάσταση. Είσαι η ίδια η επανάσταση».

Η Σάρα Κόνορ δεν δίστασε όχι μόνο να «τα βάλει» με δολοφονικά ρομπότ που ήρθαν από το μέλλον αλλά έφτασε μέχρι και να σώσει την ανθρωπότητα. Πόσο cool;

ηρωίδες από ταινίες

Captain Marvel 

H Captain Marvel είναι είδωλο - πέρα από τις cool δυνάμεις της και τον δυναμικό της χαρακτήρα - για δύο λόγους. Αρχικά, είπε στον μέντορά της (τον Jude Law) αυτό που δεν τολμούν εκατομμύρια γυναίκες να πουν: «Δεν οφείλω να αποδείξω τι αξίζω σε κανέναν». Επίσης, είναι από τις λίγες πρωταγωνίστριες σε ταινίες που δεν εμπλέκονται ερωτικά με κάποιον άλλον χαρακτήρα. Δεν χρειάζεται μία γυναίκα να έχει σχέση με κάποιον άντρα για να είναι ολοκληρωμένη.

ηρωίδες από ταινίες

Daenerys Targaryan - Game of Thrones

Η «Μητέρα των Δράκων» από το Game of Thrones ήταν η αγαπημένη μας (μέχρι την 8η σεζόν). Ήταν ο πιο badass χαρακτήρας της σειράς, δεν την σταματούσε τίποτα και κάθε της παραπάτημα την έκανε πιο δυνατή. Αναβίωσε την Aυτοκρατορία των Ταργκέρυεν και δεν άφησε κανέναν άντρα να της πει τι να κάνει.

ηρωίδες από ταινίες

 

0 Comment