24.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
More

    Ινδία: Αγοράζει την τεχνολογία η οποία θα αποκρυπτογραφεί μια iPhone συσκευή

    Οι συσκευές της Apple -και συγκεκριμένα τα iPhone και τα iPad τα οποία τρέχουν το iOS 8 ή κάποια νεότερη έκδοση του συγκεκριμένου λειτουργικού- διαθέτουν ένα αρκετά αξιόπιστο σύστημα κρυπτογράφησης. Αν κάποιος δε γνωρίζει το password της συσκευής, καθίσταται σχεδόν αδύνατη η αποκρυπτογράφηση. Όμως, κάτι τέτοιο δεν αποτελεί τον κανόνα και η πρόσφατη υπόθεση του San Bernardino το απέδειξε στη πράξη. Δεν γνωρίζουμε πως το FBI κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής του δράστη των επιθέσεων, αλλά μοιάζει να μην αποτελεί μια μεμονωμένη προσπάθεια.

    iphone

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Economic Times, οι αρχές της Ινδίας δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αγορά της τεχνολογίας που απαιτείται για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε ένα iPhone. Συγκεκριμένα λέγεται ότι οι αρχές ενδιαφέρονται να εξαγοράσουν την τεχνολογία από την ισραηλινή εταιρεία Cellebrite. Αν κάτι σας θυμίζει το όνομα αυτό, είναι γιατί φημολογείται πως η ίδια αυτή εταιρεία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη βοήθεια προς το FBI στην υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων του San Bernardino.

    Κάτοχος της τεχνολογίας θα είναι το Εγκληματολογικό Εργαστήριο της Ινδίας (Forensic Science Laboratory – FSL), το οποίο θα μπορεί να αδειοδοτήσει τη χρήση της και σε άλλα ινστιτούτα της χώρας. Με δηλώσεις στην ιστοσελίδα The Economic Times, στέλεχος του FSL ανέφερε ότι αναμένεται να έχουν την τεχνολογία αυτή σε περίπου ένα με δυο μήνες, ενώ συμπλήρωσε πως η Ινδία θα καταστεί παγκόσμιος κόμβος για εταιρείες οι οποίες θα θελήσουν αλλά δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα του iPhone.

    Το FSL από την μεριά του, τόνισε ότι έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με την Cellebrite πάνω σε ορισμένες υποθέσεις, αλλά πλέον θα έχει στην κατοχή του ό,τι απαιτείται για να προβεί στην αποκρυπτογράφηση του iPhone. Όπως είναι φυσικό, καμιά από τις εμπλεκόμενες πλευρές δε θέλησαν να αναφερθούν σε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς λειτουργεί το νέο αυτό εργαλείο αποκρυπτογράφησης.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles