15.7 C
Athens
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
More

  InfoCom Cy 2014: Αναγκαία η γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στην Κυπριακή ψηφιακή πραγματικότητα και την πραγματική οικονομία

  Με την συμμετοχή του υπουργού Συγκοινωνιών & Έργων κ. Μάριου Δημητριάδη ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το 6ο Συνέδριο InfoCom Cyprus που διεξήχθη στο Hilton Λευκωσίας, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014.

  inf14-0825 2

  Κεντρικό μήνυμα του συνεδρίου ήταν «Cyprus-Digital Reality: Mind the Gap!» που αποτυπώνει το κενό που οφείλει να καλύψει η Κυπριακή ψηφιακή πραγματικότητα ώστε να προσφέρει αξία στην πραγματική οικονομία.

  Η υιοθέτηση των ψηφιακών τεχνολογιών στην καθημερινότητα των πολιτών και η καινοτομία, που παίζει τον δικό της ξεχωριστό ρόλο, στην αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας, αποτελούν τους βασικούς πυλώνες στους οποίους θα πρέπει να στηριχτεί η Κύπρος για την παραγωγή προστιθέμενης αξίας, προκειμένου να οδηγηθεί η  οικονομία της χώρας στην ανάπτυξη.

  Το φετινό Συνέδριο εστίασε τόσο στις υποδομές Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής που διαθέτει η Κύπρος, όσο και στις υπηρεσίες που αναδεικνύονται σε καθοριστικό παράγοντα παραγωγής υπεραξίας.

  Στο πλαίσιο της πρώτης ενότητας, οι συμμετέχοντες ανέλυσαν το Τηλεπικοινωνιακό τοπίο υποδομών οι οποίες πλέον είναι Data-centric. Αυτό σημαίνει ότι οι All-IP πλατφόρμες κυριαρχούν, καθότι μπορούν να φιλοξενήσουν υβριδικές υπηρεσίες από διάφορα κανάλια εισόδου πληροφορίας.

  Τo Cloud Computing και η ασφάλεια των υπηρεσιών στο «σύννεφο» αποτέλεσαν τον κεντρικό άξονα της δεύτερης ενότητας. Η υιοθέτηση λύσεων software και hardware στο cloud φαντάζει μονόδρομος για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με γνώμονα τη μείωση του κόστους επένδυσης σε εξοπλισμό και παράλληλα στην αύξηση της αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας που επιτυγχάνεται με την πρόσβαση σε μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ.

  Στο φετινό CEO Summit, το καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού των ηγετών της αγοράς, εκπροσωπήθηκαν οι Τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, οι κατασκευαστές εξοπλισμού και οι εταιρείες που υλοποιούν έργα Πληροφορικής. Κοινός παρονομαστής ήταν οι συνέργειες, που λειτουργούν πολλαπλασιαστικά ως προς την απόδοση των επενδύσεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το debate σχετικά με το αν και κατά πόσο η γεωγραφική θέση της Κύπρου αποτελεί πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για τη χώρα, σε επίπεδο εισαγωγής και εξαγωγής πληροφορίας, με επίκεντρο τη δημιουργία Data Centers.

  Για πρώτη φορά στο συνέδριο συμμετείχε και η κοινότητα των startups, στην ενότητα Innovation is the everyday startup. Οι σημαντικότεροι παράγοντες του Κυπριακού οικοσυστήματος (incubators, technologists, accelerators, το κράτος και βέβαια startups) συζήτησαν την πρόοδο που έχει γίνει, τα επόμενα βήματα και τις βελτιώσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο καθένας, με σκοπό την περεταίρω ωρίμανση του συστήματος και ανάδειξη περισσότερων success stories.

  Σημαντική επίσης ήταν και η συζήτηση στην ενότητα Company 3.0: the social and mobile company με την οποία έκλεισαν οι εργασίες του συνεδρίου. Τοπικά στελέχη από τον χώρο της τεχνολογίας, του marketing και της επικοινωνίας συζήτησαν για τους τρόπους και τα εργαλεία τα οποία η σύγχρονη επιχείρηση μπορεί να προσθέσει εξωστρέφεια στην εικόνα της και να προσεγγίσει τον καταναλωτή με έναν νέο κώδικα digital συμπεριφοράς που προάγει το listening και δημιουργεί πελατοκεντρικές επιχειρηματικές κοινότητες.

  Όλο το υλικό, video, παρουσιάσεις και φωτογραφίες, θα αναρτηθούν στο site του συνεδρίου www.infocomcy.com

  infocom

  Related Articles

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles