21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Instagram Tips για να έχει μεγαλύτερη απήχηση το προφίλ σας!

    Όλοι μας δεν το έχουμε πάθει να βάλουμε κάτι πολύ ωραίο στο instagram και να απορούμε γιατί δεν έκανε πιο πολύ «ντόρο»; Η αναρωτιόμαστε γιατί εδώ και 2 χρόνια έχουμε πάνω κάτω τους ίδιους ακόλουθους. Ε, λοιπόν από ότι φαίνεται, κάτι κάνουμε λάθος. Με τα παρακάτω απλά αλλά πολύ σημαντικά instagram tips, θα διορθώσουμε ό,τι πάει λάθος με τον λογαριασμό μας και θα δούμε άμεση αύξηση της απήχησής μας πολύ σύντομα.

    Ακόμη, στο τέλος του άρθρου θα βρείτε όλα links για τα υπόλοιπα άρθρα μας σχετικά με κόλπα στο instagram!

    6 απλά μα σημαντικά Instagram Tips για να βελτιώσετε την απήχηση του προφίλ σας 

    1. Αλλάξτε φωτογραφία προφίλ 

    Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος από το προφίλ σας είναι η φωτογραφία. Μετά είναι το όνομα. Έτσι, επιλέξτε μία καλή φωτογραφία προφίλ που να είναι ξεκάθαρη, να είναι memorable, να είναι χαρακτηριστική σας και να είναι και αρκετά ωραία. Μην επιλέξετε φωτογραφίες που να είναι πολύ μακρινές ή να έχουν πολύ πληροφορία. Όσο πιο μίνιμαλ τόσο καλύτερα!

    Ακούγεται απλό αλλά είναι από τα πιο σημαντικά instagram tips.

    instagram tips

    2. Όνομα

    Αντίστοιχα με την φωτογραφία προφίλ, το όνομα σας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο περίπλοκο ώστε να μένει στο μυαλό. Επιλέξτε κάτι εύηχο και όσο γίνεται μικρότερο και απλότερο. Εάν χρειάζεται και θέλετε να έχει σημεία στίξης το όνομά σας – καλύτερα να μην έχει καθόλου – τότε βάλτε θα προς το τέλος του username σας και όχι στην αρχή. Είναι δύσκολο κάποιος να θυμάται τα σημεία στίξης, ειδικά όταν τα έχετε στην αρχή.

    Ειδικά εάν έχετε ιδιωτικό λογαριασμό, το όνομα και η φωτογραφία προφίλ σας πρέπει να είναι πολύ προσεχτικά διαλεγμένα. Είναι το μόνο που μπορούν να δουν από εσάς οι άλλοι χρήστες!

    3. Κάθε πόσο να ποστάρω;

    Καλό είναι να έχετε μία συχνή επαφή με το προφίλ σας στο ίνσταγκραμ αλλιώς ο αλγόριθμος δεν θα σας ευνοήσει και δεν θα εμφανίζεστε στην αρχική των ακόλουθών σας. Ας έχετε μία τυπική συμμετοχή, με ανάρτηση έστω μία φορά την εβδομάδα. Να ανεβάζετε και ιστορίες ταυτόχρονα.

    Αντίστοιχα, μην ποστάρετε υπερβολικά συχνά. Μην ξεπερνάτε την μία ανάρτηση ανά ημέρα και τις 10 ιστορίες. Οι followers σας θα αρχίζουν να κουράζονται και το instagram θα αρχίζει να αντιλαμβάνεται τον λογαριασμό σας ως spam. Έτσι, ο αλγόριθμος θα σας «κρύψει».

    4. Πότε να κάνω αναρτήσεις; 

    Καλύτερα να κάνετε αναρτήσεις όταν οι περισσότεροι ακόλουθοί σας είναι ενεργοί. Επειδή δεν μπορείτε να το γνωρίζετε αυτό, να έχετε υπόψιν σας τον κανόνα που λέει να ποστάρουμε το πρωί, ώστε να μένει περισσότερες ώρες η ανάρτησή μας στο feed. Υπολογίστε ότι το καλοκαίρι και τα σαββατοκύριακα ο κόσμος σηκώνεται λίγο πιο αργά.

    Επίσης. καλή ώρα είναι αργά το απόγευμα, που ο περισσότερος κόσμος ξεκουράζεται και χαλαρώνει στα social media.

    instagram tips

    5. Hashtags

    Να βάζετε πάντα hashtags, καθώς και τοποθεσία στις φωτογραφίες σας, καθώς βοηθούν άλλα προφίλ να βρουν το δικό σας!

    Αρχικά, μην χρησιμοποιείτε άσχετα hashtags. Π.χ. Εάν είστε τραγουδίστρια και ανεβάζετε ένα cover σας, μην κάνετε hashtags όπως #Girl #TravelBlogger #Athens και τέτοια παρόμοια. Τα hashtags θα πρέπει να είναι σχετικά με την φωτογραφία σας και να είναι στην ευρύτερη κατηγορία του τι ποστάρετε. Να μην υπερβάλλετε με τα hashtags γιατί και πάλι μπορείτε να θεωρηθείτε spam. Αρκεστείτε στα 5-7 και για ένα πιο καθαρό και όμορφο προφίλ, να τα κάνετε αρκετά κάτω από την λεζάντα της φωτογραφία σας ή ακόμη καλύτερα σε comment κάτω από την φωτογραφία.

    6. Γιατί δεν έχει μεγαλύτερη απήχηση το προφίλ μου στο instagram; 

    Μήπως το περιεχόμενο που ανεβάζεις δεν προσφέρει κάτι στον χρήστη; Μία πληροφορία, έστω για εσένα. Θέλεις όταν ανεβάζεις ο χρήστης να μένει λίγα δευτερόλεπτα πάνω από την ανάρτηση σου και να την παρατηρεί. Μπορείς να γράφεις προσωπικές σου σκέψεις, λεπτομέρειες για την φωτογραφία ή η ίδια η φωτογραφία να έχει αρκετό ενδιαφέρον.

    Μήπως δεν απαντάς σε κανέναν; Το instagram προωθεί τα προφίλ που έχουν μεγάλο engagement, δηλαδή που αλληλεπιδρούν πολύ με άλλους χρήστες. Το instagram το συμφέρει αυτό γιατί έτσι οι χρήστες περνούν περισσότερο χρόνο μέσα στην εφαρμογή τους.

    Μήπως δεν ανεβάζεις ιστορίες; Με τις τελευταίες αλλαγές του αλγόριθμου του instagram, όπου πλέον δεν εμφανίζονται τα posts των άλλων με χρονολογική σειρά, είναι πολύ εύκολο να «χαθείς» και να μην δουν πολλοί τι ανέβασες. Οι ιστορίες είναι ένας πολύ πιο εύκολος τρόπος να αλληλεπιδράσεις με τους ακόλουθούς σου. Δεν ξέρεις τι να ανεβάζεις; Απλά δείξε τους κάτι που θα ενδιέφερε εσένα. Σκέψου σε ποια stories δίνεις εσύ σημασία και πράξε ανάλογα. Μία πολύ απλή αρχή είναι να δείξεις ένα όμορφο τοπίο ή να τραβήξεις το ποτό/φαγητό σου και να τα μοιραστείς.

    Μήπως δεν ακολουθείς πολλά άτομα; Εάν κάνεις σπάνια follow back, τότε δεν δίνεις σε κανένα νέο προφίλ το κίνητρο να αλληλεπιδράσει μαζί σου. Αντίστοιχα, μην ακολουθείς υπερβολικά πολλά άτομα, ειδικά εάν ξεπερνούν τον αριθμό των ατόμων που ακολουθείς εσύ. Έτσι, δίνεις την εντύπωση ότι δεν σε ακολουθεί κανείς επειδή ανεβάζεις κάτι που έχει όντως ενδιαφέρον, απλώς προσφέρεις απλόχερα followbacks.

    Εάν σας άρεσαν τα instagram tips μας και σας φάνηκαν βοηθήτικά, θα επανέρθουμε με vol.2!

    instagram tips

    Διαβάστε ακόμη σχετικά με το Instagram:

     

     

     

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles