BREAKING

0

O CEO της Intel Ανακοινώνει Συνεργασία με την Arduino

Intel_QUARK_SOCΟ CEO της Intel Corporation, Brian Krzanich, ανακοίνωσε στις 3 Οκτωβρίου μια συμφωνία συνεργασίας με την Arduino LLC, την κορυφαία πλατφόρμα hardware ανοιχτού λογισμικού της κοινότητας δημιουργών και εκπαίδευσης. Ο κ. Krzanich, επίσης, αποκάλυψε την πλακέτα Intel Galileo, το πρώτο προϊόν σε μια νέα οικογένεια πλακετών ανάπτυξης συμβατών με Arduino που χρησιμοποιούν αρχιτεκτονική Intel.

Τα αναπτυξιακά kits Αrduino και το περιβάλλον ανάπτυξης software διευκολύνουν καλλιτέχνες, σχεδιαστές και ενθουσιώδεις οπαδούς της τάσης do-it-yourself  – οι οποίοι συχνά δεν έχουν τεχνικό υπόβαθρο- να δημιουργούν διαδραστικά αντικείμενα ή περιβάλλοντα.

Με βάση την πλακέτα ανάπτυξης Galileo, η Intel και η κοινότητα Arduino θα συνεργαστούν σε μελλοντικά προϊόντα που φέρνουν τις επιδόσεις, την κλιμάκωση και τις δυνατότητες της τεχνολογίας Intel στην αναπτυσσόμενη κοινότητα των δημιουργών.

Επίσης, ως τμήμα αυτής της προσπάθειας, ο κ. Krzanich ανακοίνωσε μια μεγάλης κλίμακας δωρεά της τάξεως των 50.000 πλακετών Intel Galileo σε 1000 πανεπιστήμια διεθνώς, τους προσεχείς 18 μήνες.

 «Μέσω των διαρκών προσπαθειών μας στoν τομέα της εκπαίδευσης, γνωρίζουμε ότι η μάθηση στην πράξη καλλιεργεί το ενδιαφέρον για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά» αναφέρει ο κ. Krzanich. «Υπήρξα ένας «δημιουργός» για πολλά χρόνια και έχω πάθος σχετικά με τις εντυπωσιακές δυνατότητες της τεχνολογίας και με τα όσα μπορούν να δημιουργηθούν μέσω αυτής. Περιμένουμε μια παραγωγική συνεργασία με την Arduino και την παροχή σε αυτή την κοινότητα μερικών εντυπωσιακών προϊόντων Intel, τα οποία θα  βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τα όρια της φαντασίας μας».

Σήμερα, η Intel συνεργάζεται με 17 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο για να αναπτύξει πρόγραμμα σπουδών που βασίζεται στη νέα πλακέτα Intel Galileo. Ο στόχος της προσπάθειας εκπαίδευσης είναι να εναποθέσει τη δύναμη της τεχνολογίας Intel στα χέρια όσο περισσότερων εκπαιδευτικών και μαθητών γίνεται. Η εταιρεία αναμένει την προσθήκη πανεπιστημιακών ιδρυμάτων τους προσεχείς μήνες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Intel και έχουμε την απόδοση της τεχνολογίας της για πρώτη φορά στις δικές μας πλακέτες ανάπτυξης», δήλωσε ο Massimo Banzi , ιδρυτής της κοινότητας Arduino . «Προσβλέπω στη συνεργασία μας πιστεύοντας ότι θα παράγει κάποια φανταστικά οχήματα ανάπτυξης, συμβάλλοντας στην προώθηση μερικών πολύ συναρπαστικών καινοτομιών.»

«Η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Intel και του Πανεπιστημίου Sapienza της Ρώμης θα δώσει στην Intel πρόσβαση στην αριστεία της έρευνας του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της Ευρώπης προσφέροντάς μας τη δυνατότητα μιας δομής μεταφοράς γνώσης που έχει αποκτηθεί από την εργασία παράλληλα με τη βιομηχανία της τεχνολογίας,» δήλωσε ο Stephen Trueman, Διευθυντής Κέντρου Καινοτομίας Sapienza.

Πλακέτα Ανάπτυξης Intel  Galileo: Τι θα δημιουργήσετε;

Η Intel Galileo είναι η πρώτη πλακέτα ανάπτυξης μιας σειράς πλακετών συμβατών με Arduino που βασίζονται σε αρχιτεκτονική Intel και που έχουν σχεδιαστεί για τις κοινότητες των δημιουργών και της εκπαίδευσης. Η πλατφόρμα είναι εύκολη στη χρήση για τους νέους σχεδιαστές και για όσους επιθυμούν να οδηγήσουν τα σχέδιά τους στο επόμενο επίπεδο.    Η πλακέτα Intel Galileo συνδυάζει την απόδοση της τεχνολογίας Intel με την ευκολία του περιβάλλοντος ανάπτυξης λογισμικού Arduino. Η πλακέτα ανάπτυξης τρέχει ένα λειτουργικό σύστημα ανοικτού κώδικα Linux με τις βιβλιοθήκες λογισμικού Arduino, επιτρέποντας την επεκτασιμότητα και την επαναχρησιμοποίηση υφιστάμενου λογισμικού, των επονομαζόμενων «sketches». Η πλακέτα Intel Galileo μπορεί να προγραμματιστεί μέσω Mac OS, Microsoft Windows και μέσω του λογισμικού κεντρικού λειτουργικού Linux. Η πλακέτα έχει επίσης σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι συμβατή, τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε software, με το οικοσύστημα των Arduino shields. Intel_Galileo

Η πλακέτα Intel Galileo διαθέτει επεξεργαστή Intel  Quark SoC X1000, το πρώτο προϊόν από την οικογένεια Quark της Intel  με προϊόντα τεχνολογίας χαμηλής ισχύος με μικρό επεξεργαστικό πυρήνα. Η τεχνολογία Intel  Quark, θα επεκτείνει την αρχιτεκτονική Intel σε ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς - από το επονομαζόμενο «Internet of Things»  έως συσκευές με υπολογιστική ευφυία που θα μπορούν να φοριούνται. Σχεδιασμένο στην Ιρλανδία, το Quark SoC X1000 περιλαμβάνει έναν 32-bit επεξεργαστή ενός πυρήνα και ενός νήματος, συμβατό με σύνολο εντολών  Pentium , που λειτουργεί σε ταχύτητες μέχρι και 400MHz.

Βοηθώντας στην επέκταση των εφαρμογών και δυνατοτήτων του οικοσυστήματος Arduino, η πλακέτα ανάπτυξης της Intel έρχεται στη βασική της έκδοση, με αρκετά πρότυπα I/O διεπαφής του κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των ACPI, PCI Express, 10/100Mb Ethernet, SD,θύρες USB 2.0 (συσκευών και EHCI/OHCI host), υψηλής ταχύτητας UART, RS - 232 σειριακή θύρα, προγραμματιζόμενη μνήμη flash 8MB και μια θύρα JTAG για εύκολο debugging. Η πλακέτα Intel Galileo συγκεντρώνει επίσης τα οφέλη του Arduino IDE με την ευρεία ανάπτυξη λογισμικού και προηγμένες δυνατότητες μιας πλήρους, μη τροποποιημένης στοίβας λογισμικού Linux σε μια πλατφόρμα, η οποία υποστηρίζεται από μια κοινή ανοικτή πηγή εργαλείων.

Συνολικά, η πλακέτα ανάπτυξης Intel Galileo είναι ένα μεγάλο εργαλείο για τη γρήγορη προτυποποίηση απλών διαδραστικών σχεδίων, όπως οθόνες με LED που να ανταποκρίνονται σε συμβάντα κοινωνικών δικτύων ή για την αντιμετώπιση πιο σύνθετων έργων από την αυτοματοποίηση οικιακών συσκευών, έως τη δημιουργία ρομπότ με μέγεθος ανθρώπου που είναι διαχειρίσιμα από smartphone.

Η πλακέτα Intel  Galileo θα είναι διαθέσιμη από το τέλος του Νοεμβρίου. Επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο http://maker.intel.com και www.intel.com/support/go/Galileo για πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα για αγορά και για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πλακέτα Intel  Galileo.

0 Comment