18.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Intel και Arm ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζουν δυνατή συνεργασία στον τομέα των mobile chipsets!

    Στον κόσμο της τεχνολογίας πολλές φορές ισχύει το ρητό: «Η ισχύς εν τη ενώσει», για αυτό και είναι σύνηθες μεγάλες εταιρείες να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να ανταλλάσσουν τεχνογνωσία. Η Intel πρόσφατα προχώρησε στην ανακοίνωση της συνεργασίας της με την Arm, η οποία αναμένεται να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη Mobile chipsets χαμηλού κόστους. Το εν λόγω deal αναμένεται να επιτρέψει στις δύο εταιρείες τον ταχύτερο σχεδιασμό chipsets για την αυτοκίνηση, το Internet of Things, τα data centers, την αεροδιαστημική και τις κυβερνητικές εφαρμογές.

    H προαναφερθείσα ανταλλαγή τεχνογνωσίας αναμένεται να ενσωματώσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας της Intel στους πυρήνες Cortex, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα βελτιωμένες επιδόσεις, καλύτερη ενεργειακή διαχείριση και αποτελεσματικότερο Performance. Όπως έγινε γνωστό, η Intel θα προμηθεύσει στους chip designers τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ η Arm αναμένεται να ασχοληθεί με το κομμάτι του design technology co-optimization, το οποίο επιτρέπει την καλύτερη βελτίωση της κατασκευαστικής διαδικασίας, αναβαθμίζοντας την ισχύ, το performance και το κόστος των πυρήνων Arm.

    Το παραπάνω deal αποτελεί μέρος της νέας στρατηγικής της Intel (IDM 2.0), η οποία στοχεύει σε μια σειρά από επενδύσεις που αφορούν στην ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων της σε πολλά μέρη του κόσμου.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles