16.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Internet Defense League: Η ομάδα εκτάκτων αναγκών του Internet είναι εδώ

    Το Internet σχημάτισε μία ομάδα κρούσης για τις «έκτακτες ανάγκες», όπως η ψήφιση νομοσχεδίων σαν τα SOPA, PIPA, αλλά και την εμπορική συμφωνία ACTA. Το όνομά της; Internet Defense League και όπως χιουμοριστικά αναφέρει το The Inquirer, είναι οι Avengers του διαδικτύου.

    Η κολεκτίβα αυτή δημιουργήθηκε από την ομάδα Fight for the Future, έπειτα από τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις που έγιναν πριν λίγο καιρό, σε πολλά sites του κόσμου που εξέφρασαν την αντίρρησή τους στα νομοσχέδια SOPA και PIPA και προσφέρει στα site ένα τρόπο να δείξουν ότι είναι πάντα έτοιμα να υπερασπιστούν το ίντερνετ από οποιαδήποτε απειλή προκύψει.

    «Το Internet Defense League παίρνει την τακτική που «σκότωσε» τα SOPA και PIPA και την μετατρέπει σε μία μόνιμη δύναμη για την υπεράσπιση του ιντερνέτ και να το κάνει καλύτερο», λένε στην αρχική τους σελίδα.

    Όπως και οι πρώιμες κινητοποιήσεις που έφεραν blackout σε μεγάλες ιστοσελίδες, όπως την Wikipedia, η ιδέα είναι να ενημερώνονται όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι για όσα συμβαίνουν στο διαδίκτυο και τις απειλές που δέχεται και να συμμετέχουν σε αυτές.

    «Η ελευθερία στο Internet και η ατομική δράση αλλάζουν τον ρου της ιστορίας. Ιδρύματα και εταιρείες όμως, θέλουν αυτό να σταματήσει», λένε στην IDL.

    Μπορεί να συμμετάσχει όποιος διαθέτει website. Όποιος εγγραφεί στο IDL, θα του στείλουν κώδικα που μπορεί να προσθέσει στην ιστοσελίδα του και να φαίνεται ότι είναι μέλος. Κι όταν προκύπτει κάποιος λόγος κινητοποίησης, θα του αποστέλλεται επιπρόσθετος κώδικας με την ελπίδα ότι εκατομμύρια websites θα ανταποκριθούν και θα ενημερώσουν τον κόσμο.

    Κάτι σαν το σήμα της νυχτερίδας που καλεί τον Batman. Μόνο που στην περίπτωση της IDL, αντί για νυχτερίδα, υπάρχει μία… γάτα.

     

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles