13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    To Internet στην είδηση του θανάτου της Σιδηράς Κυρίας Margaret Thatcher

    Το «πεπρωμένο» των ανθρώπων που παραμένουν πιστοί στις αρχές τους και τις υπερασπίζονται δημόσια είναι να αποκτούν θερμούς υποστηρικτές και ένθερμους αντιπάλους. Αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς για τη Σιδηρά Κυρία Margaret Thatcher, πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας από το 1979 μέχρι και το 1990, η οποία απεβίωσε σήμερα.

    thatcher

    Αν διαβάσετε τη βιογραφία της, θα διαβάσετε ενδιαφέροντα στοιχεία γι αυτή, όπως ότι ήταν η πρώτη και μόνη γυναίκα πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, ή ότι ήταν εκείνη που έμεινε τα περισσότερα χρόνια στη θέση αυτή, από οποιονδήποτε προκάτοχό της. Αυτό που δεν θα διαβάσετε εύκολα για εκείνη είναι το γεγονός πως, είτε συμφωνεί κανείς με τις πολιτικές της, είτε διαφωνεί, ήταν εκείνη η πολιτικός που συνέβαλε όσο λίγοι στην ιστορία του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα. Με ένα τρόπο που ήταν σαφής, διάφανος, πιστός στις αρχές της, με πυγμή και τον ορθό λόγο σαν προτεραιότητα.

    Το διαδίκτυο δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα μαζί της όσο ιδιώτευε μετά την λήξη της θητείας της. Ασχολήθηκε όμως εκείνη μαζί του, σε έναν από τους πιο λιτούς και αποστεωμένους λόγους όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια ενός forum αν, με την τεχνολογία, δημιουργούμε ένα νέο «κακό θεό». Η απάντησή της (κάτι που ξεχνάμε όλο και περισσότερο τελευταία) ήταν ορθολογιστική: η Επιστήμη είναι ουδέτερη. Εμείς, οι άνθρωποι την κάνουμε καλή ή κακή. Το Internet το ίδιο. Δείτε το απόσπασμα.

    Όλοι οι μεγάλοι ηγέτες του κόσμου έσπευσαν να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο της Βαρόνης Thatcher.

     

     

     

     

    Τα hashtag #Thatcher και #IronLady ανέβηκαν πολύ γρήγορα στις κορυφές των World Trends ενώ όλα τα μέσα, σε όλο τον κόσμο, έχουν ήδη δημοσιεύσει αφιερώματα στη ζωή και τη δράση της.

    Πιστή μητέρα και σύζυγος, όσο πιστή ήταν στις ιδέες και τις αρχές της, ήταν από τις πολιτικούς εκείνες που αντιμετώπισε κρίσεις αλλά και περιστάσεις που δεν αντιμετώπισαν όλοι με το ίδιο σθένος ή ακεραιότητα. Η αντιμετώπιση των τρομοκρατικών επιθέσεων του στρατιωτικού σκέλους του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού και οι πρώτες συνομιλίες με το πολιτικού του σκέλους, του κόμματος Sinn Féin, ο πόλεμος στα Falkland’s με την Αργεντινή, η στάση της κατά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και η επίσημη λήξη του ψυχρού πολέμου, αλλά και η δημιουργία μίας οικονομίας στη Βρετανία, τα θεμέλια της οποίας στηρίζουν την χώρα αυτή ακόμα, είναι μερικές από τις συμβολές της στην Ιστορία.

    Εμείς, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τις πολιτικές της, επιτρέψτε μας να την θυμόμαστε, όμως, ως τη γυναίκα που πολιτικοποίησε όσο κανένας άλλος, όλους εκείνους που μεγάλωσαν στη δεκαετία του 1980, δείχνοντας ότι η πολιτική είναι δικαίωμα και καθήκον όλων.

    Btw, αναζητήστε την τανία Σιδηρά Κυρία με πρωταγωνίστρια τη Meryl Strip. Ένα πολύ συμπαθητικό πορτρέτο της μίας μεγάλης προσωπικότητας.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles