20.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    iOS 11: Tα νέα formats των φωτογραφιών υπόσχονται να μην καταλαμβάνουν όλο τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σου

    Παρά το γεγονός ότι η Apple εγκατέλειψε την έκδοση με αποθηκευτικό χώρο των 16GB των συσκευών της, το γεγονός πολλοί χρήστες να ξεμένουν από χώρο στη συσκευή τους είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Χάρη στην ικανότητα του iPhone να προβαίνει στην εγγραφή video 4k και στη λήψη φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, ο χώρος ακόμη και στην έκδοση των 128GB καταναλώνεται πολύ γρήγορα. Σε μια προσπάθεια να εξαλείψει αυτά τα προβλήματα η Apple, εξόπλισε το iOS 11, με ορισμένα νέα camera formats που στόχο έχουν την εξοικονόμηση χώρου.

    iphone-7-camera

    Έχοντας παρουσιαστεί επίσημα στο WWDC την προηγούμενη εβδομάδα, τα δυο νέα formats είναι τα HEVC (High Efficiency Video Codec) και HEIF (High Efficiency Image Format) και υπόσχονται να προσφέρουν στους χρήστες iOS πολύ καλύτερη συμπίεση, χωρίς να θυσιάσουν καθόλου σε ποιότητα ή ανάλυση οι φωτογραφίες. Η Apple, τόνισε επίσης, ότι με αυτά τα νέα formats η συμπίεση είναι κατά δυο φορές καλύτερη σε σχέση με τα αντίστοιχα που υπάρχουν ήδη στο iOS.

    Ο Greg Barbosa από το 9to5Mac, πρόσφατα θέλησε να εξετάσει αυτούς τους ισχυρισμούς στην πράξη. Όταν συνέκρινε δυο φωτογραφίες, μια η οποία είχε ληφθεί με τον κανονικό τρόπο και μια με τα νέα formats, διαπίστωσε ότι υπήρχε μια σημαντική διαφορά μεγέθους. 2ΜΒ η πρώτη και 1.2MB η δεύτερη. Υπενθυμίζουμε ότι τα νέα formats θα λειτουργούν μόνο σε συσκευές με Apple A9 επεξεργαστή, δηλαδή με τα iPhone 6s, 6s Plus, το iPhone SE και τα δυο μοντέλα iPhone 7.

    Εκτός από αυτά τα formats η Apple προχωράει ακόμη ένα βήμα μπροστά προκειμένου να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση αποθηκευτικού χώρου. Πιο συγκεκριμένα, το iOS 11 θα ξεφορτώνεται μη χρησιμοποιούμενα apps όχι όμως και τα έγγραφα και τα δεδομένα που συνδέονται με αυτά, στην περίπτωση κατά την οποία ο χρήστης θελήσει ξανά να τα χρησιμοποιήσει. Επίσης, καθίσταται ευκολότερη η διαγραφή συζητήσεων, φωτογραφιών και επισυνάψεων που καταλαμβάνουν αρκετό χώρο.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles