22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Η Apple απαιτεί από τις νέες iOS apps και τα updates τους υποστήριξη 64-bit

    Ξεκινώντας από την 1η Φεβρουαρίου του 2015, όλες οι νέες iOS εφαρμογές που υποβάλλονται για έγκριση στο App Store καθώς και οι ενημερώσεις τους θα πρέπει να διαθέτουν υποστήριξη 64-bit και να είναι “χτισμένες” με τη βοήθεια του iOS 8 SDK που έρχεται με το developer tool Xcode 6 ή νεότερο. Οι developers θα πρέπει να χρησιμοποιούν γι’ αυτό το λόγο το setting του Xcode, Standard architecture, το οποίο προσφέρει συμβατότητα τόσο με τα 32 όσο και με τα 64-bit.

    Για τους κατόχους συσκευής που υποστηρίζει 64-bit, αυτή η αλλαγή θα φέρει σημαντική αύξηση απόδοσης στις εφαρμογές τους. Αν, πάντως, έχετε ένα παλαιότερο iPhone ή iPad που δεν υποστηρίζει 64-bit, δε θα πρέπει να… ανησυχήσετε, καθώς οι 64-bit εφαρμογές θα “διανεμηθούν” με τέτοιο τρόπο, ώστε να υποστηρίζουν τόσο 32-bit όσο και 64-bit επεξεργαστές, ενώ οι υπάρχουσες εφαρμογές στα 32-bit θα παραμείνουν στο Apple Store.

    apple-a7

    Η αμερικανική εταιρεία ήταν η πρώτη που ανέπτυξε mobile processor που υποστηρίζει τα 64-bit, τοποθετώντας τον Α7 στο iPhone 5s. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν και άλλοι, μεταξύ των οποίων και οι Qualcomm και Samsung που προσφέρουν πλέον Snapdragon και Exynos 64-bit processors.

    Η Apple, βέβαια, προσφέρει πλέον 64-bit επεξεργαστές σε αρκετά μοντέλα της, καθώς ο A7 βρίσκεται στα iPhone 5S, iPad Air, iPad Mini 2 και iPad Mini 3, ο A8 στα iPhone 6 και 6 Plus, ενώ ο ακόμη πιο ισχυρός A8X στο iPad Air 2.

    Η επόμενη έκδοση του Android 5.0 Lollipop υποστηρίζει επίσης τα 64-bit, φαίνεται, ωστόσο, από τις κινήσεις της ότι η Apple έχει αποκτήσει ελαφρύ προβάδισμα στο κομμάτι της υποστήριξης εφαρμογών. Για να δούμε πώς θα εξελιχθεί η “μάχη” των 64-bit…

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles