21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    iPhone 14 Pro & iPhone 14 Pro Max: Με Always-On Display και το A16 Bionic να… “διευθύνει την ορχήστρα”!

    Σήμερα 7/9 όλα τα φώτα δεν μπορούσαν παρά να είναι στραμμένα στην αποκάλυψη των νέων iPhone 14. Στο πλαίσιο λοιπόν του Far Out event η εμβληματική Apple προχώρησε στην αποκάλυψη 4 νέων μοντέλων. Με τα core και Plus μοντέλα να απευθύνονται στους χρήστες που θέλουν να βιώσουν την «εμπειρία iPhone», αλλά παράλληλα κοιτάζουν λίγο και την… τσέπη τους, τα 14 Pro και Pro Max είναι για εκείνους που δεν θα διστάσουν να δώσουν το κάτι παραπάνω για να ξεκλειδώσουν πλήρως τη δυναμική της νέας σειράς της Apple.

    Με τον διευθύνων σύμβουλο της Apple, Tim Cook, να αποκαλεί το iPhone 14 Pro ως την “πιο καινοτόμο σειρά Pro μέχρι τώρα”, όπως διαπιστώσαμε, οι περισσότερες φήμες έπεσαν μέσα για τα iPhone 14 και 14 Pro Max, με την Apple να προχωράει σε ένα πιο τολμηρό σχεδιασμό σε σύγκριση με τα απλά της σειράς. Για αυτό και εδώ δεσπόζει το νέο “Dynamic Island” cut out, το οποίο δείχνει να ξεπερνάει κάθε φαντασία, προσφέροντας μια καθαρά interactive και ευέλικτη εμπειρία στον χρήστη. H ιδιαίτερη αυτή περιοχή που… «ομορφαίνει» ουσιαστικά το notch (που μας συντροφεύει από το 2017 και αρκετοί users το θεωρούν ενοχλητικό), δεν αποτελεί μια απλή κοσμητικού τύπου αλλαγή, αλλά προσφέρει μια σειρά από dynamic και interactive επιλογές στον εκάστοτε χρήστη. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιούμε τα Apple Maps για πλοήγηση, μπορείτε με ένα απλό tap στο Dynamic Island για να κάνετε update στις οδηγίες, ενώ εάν παίζετε το Music App, σας δίνεται η δυνατότητα για να προβάλλεται περιεχόμενο που σχετίζεται με τις μουσικές επιλογές. Μάλιστα, με το νέο Live Activities features που περιμένουμε στο iOS 16, αναμένεται να δούμε ακόμη μεγαλύτερη χρηστικότητα και λειτουργικότητα για τη συγκεκριμένη πρωτοποριακή ειδική περιοχή.

    H Apple βέβαια έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max, πραγματοποιώντας μια σειρά από αναβαθμίσεις στην τεχνολογία της οθόνης. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό τα bezels είναι πολύ πιο λεπτά στους δύο «Γολιάθ» της σειράς iPhone 14, ενώ το peak brightness level αγγίζει τα 2000 nits, προσθέτοντας στην εξίσωση και την υποστήριξη HDR Brightness στα 1600 nits. Πέραν όμως των υψηλών επιπέδων φωτεινότητας, το στοιχείο που κάνει τo Pro και Pro Max να ξεχωρίζει είναι το always-on display, το οποίο απεικονίζει εκτός από την ώρα, widgets και Live Activities.

    Φυσικά, επειδή το performance πάντοτε μετράει «όλα τα λεφτά» είναι το νέο «βιονικό» A16 chipset που βρίσκεται στην καρδιά των δύο μεγάλων μοντέλων. Ξεχωρίζοντας για την  αναβαθμισμένη τεχνολογία κατασκευής στα 4nm, η οποία χαρίζει βελτιωμένο performance και περισσότερη αξιοπιστία, η Apple θεωρεί ότι το A16 απέχει έτη φωτός σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό (θα το δούμε το πώς τα πηγαίνει εν καιρώ στα πρώτα benchmarks). Μάλιστα, ένα από τα μεγαλύτερα ατού του A16 είναι το νέο ISP (Image Signal Processor), το οποίο βοηθάει στην βελτίωση του φωτογραφικού αποτελέσματος, με το camera setup να ξεφεύγει από τους camera sensors των 12MP, προσφέροντας φακό στα 48MP με quad-pixel και διάφραγμα στα f/1.78.

    Τα Pro και Pro Max θα κυκλοφορήσουν σε 4 χρώματα: Space Black, Deep Purple, Silver και Gold και οι τιμές τους θα ξεκινούν από $999 για το Pro και $1099 για το Pro Max, με τα pre-orders να ξεκινούν στις 9 Σεπτεμβρίου και να γίνονται διαθέσιμα στην αγορά από τις 16/9.

    ****

    Πριν ακόμα ξεκινήσει η παρουσίαση του νέου APPLE IPHONE 14 SERIES η VOLTE-TEL Communications για ακόμη μια φορά έχει ήδη προβλέψει για τους πρώτους που θα κάνουν δικό τους το νέο αυτό smartphone καθώς έχει διαθέσιμες θήκες και προστατευτικά οθόνης που είναι ιδανικά για την προστασία του αγαπημένου σας κινητού αλλά και για να του δώσουν ακόμα πιο ξεχωριστό στυλ.

    ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ IPHONE 14 SERIES ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ matshop.gr ΕΔΩ

    ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ -ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ

    Volte-Tel.gr ΕΔΩ

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles