23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    iPhone 15 Pro Max: Το κόστος κατασκευής του είναι 12% παραπάνω σε σύγκριση με το iPhone 14 Pro Max!

    Σχεδόν 1.5 μήνα μετά την επίσημη ανακοίνωση του νέου iPhone και η ναυαρχίδα της Apple, εξακολουθεί και αποτελεί το πιο hot topic στις τάξεις των φανατικών φίλων της mobile τεχνολογίας. Πρόσφατα, αφού το τελευταίο διάστημα όλοι ασχοληθήκαμε με τα… προβλήματά του, μάθαμε και για το κόστος παραγωγής του. Σύμφωνα λοιπόν με το report του Nikkei, το συνολικό κόστος για να κατασκευαστεί ένα iPhone 15 Pro Max ανέρχεται στα 558 δολάρια (υπολογίστε πόσο περίπου βγαίνει το κέρδος δηλαδή ανά unit), πράγμα που σημαίνει ότι σε σύγκριση με το περσινό αντίστοιχο μοντέλο τα components που θα  στοιχίζει 12% παραπάνω.

    Πέραν λοιπόν του NAND flash storage όπου το κόστος του έχει μειωθεί, σε σύγκριση με το περσινό μοντέλο, τα hardware components που έχουν χρησιμοποιηθεί πιο ακριβά σε σχέση με το iPhone 14 Pro Max. To νέο frame από τιτάνιο, η tetraprism 5x zoom camera, το Α17 Pro Chipset αποτελούν νέα hardware components που είναι λογικό να κοστίζουν περισσότερο. Ενδεικτικό είναι ότι το titanium frame που «αγκαλιάζει» και προστατεύει το 15 Pro Max, είναι 43% πιο ακριβό σε σύγκριση με το πιο “προσιτό” ανοξείδωτο ατσάλι του περσινού μοντέλου, ενώ το νέο A17 Pro chipset έχει ένα κόστος που ανέρχεται στα 130$, με το display να παίζει περίπου στα 115$, με την αύξηση να ανέρχεται στα 27% και 10% σε σχέση με τα αντίστοιχα components που «κατοικούν» στο εσωτερικό της περσινής έκδοσης.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles