BREAKING

24

iPhone 6 Bendgate: Part II

Όταν το Σάββατο το βράδυ κατέθετα την ταπεινή μου άποψη για το “σκάνδαλο” Bendgate και τα iPhone 6 Plus που λυγίζουν, δεν είχα πιάσει ακόμη τη συσκευή στα χέρια μου. Είχα, ωστόσο, για 2 μέρες στην κατοχή μου το iPhone 6, είχα δεί τα σχετικά videos στο YouTube και είχα διαβάσει 1-2 σχετικά άρθρα από ξένα -κυρίως- sites.

Τώρα, λίγα 24ωρα μετά και αφού έχω περιεργαστεί με προσοχή το «μεγάλο» iPhone 6 της Apple, μπορώ να είμαι ακόμη πιό βέβαιος πως όλη η υπόθεση ήταν αυτό που λέμε «πολύ κακό για το τίποτα», πως ήταν μια μεγάλη ηλιθιότητα...και εμμένω σε αυτό το χαρακτηρισμό.

skiannis-iphone6-bendgate

Στα σχόλιά σας, κάποιοι συμφωνείτε, κάποιοι διαφωνείτε με επιχειρήματα, κάποιοι με λέτε Apple fanboy (εδώ, να ξέρετε, γέλασαν πολλοί γνωστοί και φίλοι μου όταν το διάβασαν) και κάποιοι νιώθετε προσβεβλημένοι από τον όρο «ηλιθιότητα». Δεκτά και σεβαστά όλα, με κάθε ειλικρίνεια, άλλωστε το να γράφεις «άποψη» σε οποιοδήποτε μέσο σε επιφορτίζει με μια τεράστια ευθύνη και είναι πολύ λιγότερο «ασφαλές» από ένα άρθρο ειδησεογραφίας ή έστω ένα review προϊόντος. Ήμουν σίγουρος γι’αυτά που έγραφα και μετά την επαφή μου με το iPhone 6 Plus, ακόμα περισσότερο.

Εδώ δε θα δείτε εικόνες με στραβωμένα iPhone, αφ’ενός γιατί δεν ήθελα να γίνω κομμάτι αυτής της γελοιότητας, αφ’ετέρου γιατί θα έπρεπε έπειτα να πληρώσω τη συσκευή απ’την τσέπη μου, κάτι που το εισόδημα του συντάκτη τεχνολογίας δεν επιτρέπει, σε αντίθεση με όσα πιστεύετε ορισμένοι. Θέλετε την αλήθεια και η ιδού αυτή:

Το iPhone 6 Plus ΔΕΝ ΛΥΓΙΖΕΙ. Εκτός αν πάτε γυρεύοντας.

Όχι, δεν είναι η πιό στιβαρή κατασκευή που έχω δεί, κάθε άλλο. Το «σφάλμα» εν προκειμένω είναι ο συνδυασμός πολύ μεγάλου μήκους (158,1 mm) με σχετικά μικρό πάχος (7,1 mm) και τη χρήση αλουμινίου. Ο παράγοντας «μήκος» καθιστά πολύ πιό μεγάλη την καταπόνηση που δέχεται η συσκευή κοντά στο κέντρο της, όταν της ασκείται πίεση. Νομίζω είναι κατανοητό αυτό. Επιπλέον, το πλαστικό θα δεχθεί πίεση, θα αντέξει μέχρι το οριακό σημείο όπου θα σπάσει. Το λεπτό φύλλο μετάλλου, όμως, θα λυγίσει αρκετά προτού συμβεί αυτό. Και φυσικά, δε θα μπορέσει να «επανέλθει». Αυτοί οι τρείς παράγοντες, λοιπόν, είναι η αιτία του Bendgate. Ενδιαφέρον θα είχε μια δοκιμή με το HTC One Max, εδώ που τα λέμε, το οποίο έχει επίσης μεγάλο μήκος (164,5 mm) και είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο...αλλά, βέβαια, έχει και 10,3 mm πάχους. You get the point.

bendgate iphone 6 plus

Νομίζω πως είδαμε τόσα video με iPhones να λυγίζουν τις τελευταίες μέρες, που στο μυαλό μας φάνηκε κάτι το πολύ εύκολο και χωρίς να αντιλαμβανόμαστε το πόση δύναμη χρειάζεται πραγματικά για να λυγίσει η συσκευή (δε βγάζω ούτε τον εαυτό μου απ’έξω, αλλά από την αρχή διατηρούσα επιφυλάξεις). Πήρα στα χέρια μου το iPhone 6 Plus και άσκησα ένα εύλογο ποσό πίεσης με τα χέρια μου, αυτό που είδα ήταν σχεδόν μηδενική παραμόρφωση. Κοινώς, για να λυγίσετε ένα iPhone 6 Plus με τα χέρια σας, πρέπει και να θέλετε πραγματικά να το κάνετε αλλά και να έχετε σημαντική δύναμη. Αμφιβάλλω, για παράδειγμα, αν ένα παιδί θα μπορούσε να το καταφέρει, μόνο με τα χέρια του.

Από την άλλη, η αίσθηση που μου έδωσε όσο το δοκίμαζα, πάντα εντός ορίων πίεσης και σε συνδυασμό με τις φυσικές του διαστάσεις, είναι πως έχει πολλές πιθανότητες να λυγίσει αν κάτσω επάνω του ή το βάλω στην μπροστινή τσέπη ενός στενού παντελονιού και καθήσω. Εν ολίγοις, αν θέλετε να πάρετε το Plus, φροντίστε να αποφεύγετε την αποθήκευσή του στις τσέπες σας.

bendgate iphone 6 plus

Η αδυναμία του iPhone 6 Plus στις συνθήκες αυτές, είναι υπερβολική για ένα smartphone και είναι ένα σφάλμα. Αλλά αυτό απέχει παρασάγγας από την ιδέα που δημιουργήθηκε στο ευρύ κοινό μετά την υστερία των τελευταίων ημερών, πως δηλαδή το Plus λυγίζει ακόμη και με το...άγγιγμα. Απλώς, το θέμα πήρε διαστάσεις επειδή πρόκειται για μια συσκευή της Apple και, όπως είχα γράψει στο αρχικό άρθρο, ό,τι αφορά την Apple είναι πάντα μια "πρώτη" είδηση για τα τεχνολογικά μέσα, καλώς ή κακώς.

Διαβάστε το hands-on review του iPhone 6 εδώ.

Διαβάστε το hands-on review του iPhone 6 Plus εδώ.

23 Comments

 • pit
  4 Οκτωβρίου 2014 at 23:32

  220.000 χιλιάδες επιχειρήσεις ειναι όχι 20.000. Περαιτέρω υποστηρίζεται απο όλες τις μεγάλες τραπεζικές επιχειρήσεις (visa, MasterCard, citybank klp) γεγονός που σημαίνει πολλά. Επίσης δεν ειναι μόνο λογισμικό αλλά και hardware (δακτυλικό αποτύπωμα κλπ). Τώρα οσο για την 8αρα κάμερα η σύγκριση που κανείς ειναι για τα παναγυρια και δείχνει ανρωπο άσχετο όχι μόνο με τα iphone αλλά γενικά με την φωτογραφία. Ψάξε συγκριτικά τεστ στο Ίντερνετ και θα δεις οτι ειναι από τις κορυφέες ειδικά σε νυχτερινές λήψεις.

 • cs
  2 Οκτωβρίου 2014 at 15:01

  Το Apple Pay , είναι λειτουργία του λογισμικού.

  ΤΟ οποίο υποστηρίζεται από 20.000 επιχειρήσεις.ΜΟΝΟ ΓΙΑ USA.
  Εξάλλου, όλα τα τελευταία κινητά υποστηρίζουν πληρωμές μέσω NCF.

  Τι καμερουλα έχει το iphone ? 8αρι ?
  Και το 4αρι μου 8αρι έχει. Καμία διαφορά.

  Ποιο κινητό έχει το 40αρί (unique feature) .
  Εξάλλου η ίδια η Apple δεν πήρε τον αρχιτέκτονα του Pureview?

  Φυσικά πάλι πίσω θα μείνει, η Microsoft κάνει ήδη επαφές με Olympus.

 • pit
  1 Οκτωβρίου 2014 at 23:00

  Δεν χαχάνιζε το Νokιa ΑΛΛΑ έκλαιγε, κοίταξε λίγο καλύτερα συγκριτικά τεστ με την κάμερα του 6 και θα καταλάβεις τι εννοω. Επιπλέον για το Apple pay δεν άκουσες τίποτα… Τέλος πάντων.

 • cs010327
  1 Οκτωβρίου 2014 at 12:54

  Βασικά μπορώ να πω , ότι απογοητεύτηκα με το Iphone 6 .
  Καλός ή κακός , η ιδία η Apple έφερνε με κάθε συσκευή της , ένα “unique feature” που θα το ξεχώριζε σαν κινητό.
  Αυτό δεν το είδα με το 6. Το 5 έφερε fingerscanner, το 4 το Retina .
  Ανάλογο δρόμο ακολούθησαν και οι άλλες εταιρίες , με την Samsung στις οθόνες τις, και η Microsoft/Nokia με την αψεγάδιαστη κάμερα της.
  Είδα και τις φωτογραφίες που έβγαλε το 6 , στο άρθρο σας, πραγματική απογοήτευση ,άσε που νομίζω ότι άκουσα,από μακριά, το Nokia μου 1020 να μου χαχανίζει.

  Το μόνο “unique feature” που έχει είναι το IOS.
  Το 6 προσωπικά , μου δείχνει μία «κουρασμένη» Apple ,πίσω απο τον ανατγωνισμό, πολλά φρου φρού & αρώματα…

  Προσωπικά περίμενα περισσότερα.

 • mixalis
  1 Οκτωβρίου 2014 at 10:12

  Επειδή η κατάσταση με τα iPHONE στην Ελλάδα φτάνει απ΄τον Σουρεαλισμό μέχρι την παράνοια….κ μπορεί τα smartphone να είναι » εργαλεία»,mini PC, phone banking….etc ( για πόσους άραγε….?) έχω υιοθετήσει την εξής ιδέα…σε όποιον αρχίσει να μου μιλάει για iPHONE να ξεκινάει την φράση του: είμαι ο …….παίρνω μισθό …… και η γνώμη μου για το iPHONE είναι……

 • Πανος
  1 Οκτωβρίου 2014 at 03:29

  Ο anonymous ειναι άτομο με βαριά εγκεφαλική πάθηση, οπότε μην ασχολείστε με αυτά που λέει.
  By the way οταν ανεβάζεις συχνά το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο στρεβλώνουν οι αναρτήσεις αλλά προφανώς φταίει ο κατασκευαστής όχι ο anonymous που ειναι καθυστερημένος, το ίδιο δε συμβαίνει και όταν πέφτεις σε λακούβες.. Τώρα γιατι ο κάθε πικραμένος ασχολείται με ένα τηλέφωνο που ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι δεν πρόκειται να αγοράσει ειναι πραγματικά άξιο απορίας. Τουλάχιστον οι χρήστες προϊόντων Apple δεν ασχολούνται ούτε με το gap gate του ΝΟΤΕ 4, όυτε με το αν το HtC one λυγίζει με λιγότερα κιλά πίεσης απο το 6 plus, σύμφωνα με τα τεστ του consumer report.

 • Δημητρης Σκιαννης
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 22:22

  Προς Λαζαρο Ευθυμιαδη: Εννοω πρακτικα μηδενικη (δεν διακρινεται πρακτικα με το ματι) και αναστρεψιμη.

 • sdaoulas
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 22:14

  Ωραια η ολη αναπτυξη του θεματος αλλα καπου αναφερεις το εξης:

  » Επιπλέον, το πλαστικό θα δεχθεί πίεση, θα αντέξει μέχρι το οριακό σημείο όπου θα σπάσει. Το λεπτό φύλλο μετάλλου, όμως, θα λυγίσει αρκετά προτού συμβεί αυτό. Και φυσικά, δε θα μπορέσει να «επανέλθει» »

  Το Note 3 με μηκος 151,3 και παχος 8,3 και ΝΑΙ ειναι απο πλαστικο, στην ιδια ακριβως διαδικασι τεστ απο τον ιδιο ανθρωπο με την ιδια υπερβολικη δυναμη (οπως αναφερεις στο αρθρο σου) ΔΕΝ ΔΕΝ ΔΕΝ εσπασε ΟΥΤΕ ΟΥΤΕ ΟΥΤΕ παραμορφωθηκε.

 • Ευθυμιαδης Λαζαρος
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 19:32

  χμχμχμχ επειδη εγω δεν ειμαι φανατικος με τιποτα και καμια εταιρία σε ευχαριστω για το οτι εβαλες λιγη δυναμη για να δεις αν λυγιζει.σε παρακαλω ομως μα επανελθεις και να διευκρινησεις….το σχεδον μηδενικη παραμορφωση τι σημαινει?οτι υπηρχε μια απειροελαχιστη μη ανατρεψιμη παραμορφωση?ή απλα εδειξε οτι παει να ψιλολυγισει και οκ

 • Alex
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 17:43

  Καλά ρε Πάνο, είσαι σοβαρός; Πληρώνεις 800-1000 ευρώ για να πάρεις ένα κινητό που με το παραμικρό στραβώνει; Δηλαδή αυτός που το έβαλε στην τσέπη του και του στράβωσε του ρίξανε χειροβομβίδες για να στραβώσει; OMG! “Ελεος δηλαδή! Πάνε πάρε καμιά ντουζίνα iphone 6 για να έχεις και για ρεζερβα, σίγουρα θα σου χρειαστούν με την τόση «ανθεκτικότητα» που έχουν!

 • Γιώργος
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 16:55

  Οι οπαδοί δεν γίνεται να έχουν ταπεινή άποψη, και πολύ περισσότερο να το δηλώνουν. Άσε τους άλλους να σε κρίνουν.

 • Anonymous
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 15:28

  φιλε Σκιάννη εδώ έχεις λάθος. προσωπικά έχω στη κατοχή μου το Note 3 της Samsung. χωρις θήκη και χωρίς screen protector (τι να το κάνω αφου έχει Gorilla glass 3?) και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το βάζω σε οποιαδήποτε τσέπη χωρίς κανένα πρόβλημα.

  απλά να διευκρινήσω ότι δεν είμαι ούτε apple fan-boy ούτε και android/samsung fan-boy.
  απλά λέω τα πράγματα με το όνομα τους και ναι η κίνηση της apple να μην ενισχυσει το αλουμινιο της συσκευης της είναι λάθος

  λάθος επίσης είναι η όλη κοροιδεία απο αντι-apple τυπους που νομιζουν οτι η apple ειναι η χειροτερη εταιρια.
  απλα σκυτειται οτι αν η apple δεν εκανε καποια βηματα στη τεχνολογεια και στον τομεα των smartphones, το πιο πιθανων ειναι οτι δεν θα υπήρχε Note 3 και αλλά πολλα κινητα άλλων εταιριων

 • Δημήτρης Σκιάννης
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 14:43

  Παιδιά, αυτό που για κάποιο περίεργο λόγο δείχνετε να ξεχνάτε όλοι όσοι κράζετε εδώ, και το οποίο δεν αναφέρω στο άρθρο γιατί πραγματικά θεωρώ αυτονόητο, είναι ότι όντως έχουν αλλάξει οι απαιτήσεις από τότε που κυκλοφορούσαμε με Nokia 3310.

  Ναι, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως τα σημερινά smartphones θέλουν ειδική μεταχείριση! Ποιός από εσάς θα βάλει στην κωλότσεπή του ένα οποιοδήποτε κινητό από 5,5 και πάνω ίντσες που κοστίζει από 500-600 ευρώ και πάνω, επειδή απλά «ΜΠΟΡΕΙ»? Όχι βέβαια, το 99% των κατόχων τέτοιας συσκευής θα την έχουν με screen protector, θήκη, θα την προσέχουν σαν τα μάτια τους, δε θα την πετάνε από εδώ και από εκεί, και σίγουρα δε θα την ξεχνάνε στην τσέπη τους μονίμως, ό,τι κι αν κάνουν.

  Όποιος θέλει κινητό απο αλουμίνιο, με μήκος 16 πόντους και πάχος 7 χιλιοστά και παράλληλα έχει την απαίτηση να μην είναι ευαίσθητο όταν υποβληθεί σε μεγάλη πίεση, τότε μάλλον πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις απαιτήσεις του, όχι από την Apple, αλλά από όλους τους κατασκευαστές.

 • Panos
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 12:46

  Thodoris pes m enan simantiko logo gia ton opoio mpaineis k zalizeis ta @@ tou kosmou??1on eisai android fun boy k kanei mpam opote aytoktona
  2on pws ginetai na lete gia ta xarakthristika tou iphone mia zwh oti einai 2 xronia pisw alla exeis tis idies taxythtes me tis dikies sas tis mpakateles kai malista tis pio polles fores einai kai pio grigoro?poios doulevei poion edw?
  3on mporei otan vgei to ios 10 na sernetai opws les alla toulaxiston 8a to parei to ios 10…esena h idia sou h etairia sou kanei emeto sta moutra k den sou dinei oute kan tin epomeni anava8mish apo ayth p 8a exei otan pareis tin mpakatela sou…
  paradeigma!Samsung Note tablet 10.1 2014 edition k den pairnei tin teleytaia ekdosh android!!!mazefteite loipon ta trolia pou lete tin malakia sas edw mesa,pigainete stin korin8o k pidikste ston is8mo!ta pame zwa!

 • Apostolis
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 12:37

  Εφόσον δεν το έχεις δοκιμάσει μόνος σου, τότε μπορείς να κάνεις μόνο εικασίες.
  Και φυσικά εφόσον δεν το δοκίμασες μόνος σου, δεν μπορείς να βγάζεις ψεύτες όσους το δοκίμασαν on camera και το απέδειξαν έμπραχτα, σε αντίθεση με τις δικές σου εικασίες.
  Στα λόγια και στην θεωρία είμαστε όλοι μάστορες.
  Όσο για το fanboy που αρνείσαι:
  Το άρθρο αυτό, εάν δεν είναι «sponsored» από καμία Apple, i-Square, τότε είναι καθάρο fanboyism, και δεν βρίσκω άλλο λόγο να ασχοληθεί κανείς να γράψει τέτοιας φύσεως άρθρο εάν δεν είναι πορωμένος ή πληρωμένος.
  Διάλεξε τι από τα δύο είσαι.

 • Πανος
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 12:36

  Ρε ηλίθιοι άνθρωποι..το ότι έχει 1000 ευρώ πάει να πει ότι θα το κάνει κ θωρακισμένο ακόμα κ από σφαίρες;μα τόσο ηλίθιοι πια;και ποια είναι η Apple που θα καταφέρει να καταρρίψει τους νόμους της φυσικής ρε βλαμενοι;λεπτό αλουμίνιο=ευάλωτο στο λυγισμα..ποσό μυαλό θέλετε να το σκεφτείτε;και η Lamborgini άμα την πλακωσεις με μια βαριοπούλα θα γίνει λαμπόγυαλο,αυτό την κάνει κακό αμάξι;;;τραβάτε πάρτε ένα Nokia 3310 και μην σκοτιζετε τα μπομπολια στον κόσμο που θέλει να πάρει κάτι κ να το χαρεί…όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!παρτε Samsung και να σας κάνει εμετό η ίδια η εταιρεία μέσα στα μούτρα σας κ να μην σας δίνει τις αναβαθμίσεις του λειτουργικού..ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ!

 • Thodoris
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 12:31

  Ο αλλος λεει οτι ειναι απιστευτο οπτικα, οχι σαν κατι μπουρουχες. Πουλας τρελα προφανως, θες να μας πεις για τα «σαραντα τετραγωνικα» bezels που εχει το iPhone 6; Για τις λωριδες κυκλοφοριας στο πισω μερος λες και ειναι παρκινγκ; Σιγα μην το χαϊδεψω κιολας μηπως αναψει. Και τι καταλαβαινεις με τα 7 χιλιοστα ακριβως; Για πες μου; Δηλαδη αν ηταν 8 θα την ενιωθες τη διαφορα; Απορω…

 • ilias
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 12:28

  dante, το βρισκεις λογικο λοιπον να δινεις χιλια ευρο και να μην μπορεις να το βαλεις στην τσεπη σου??!! βαλτο σε μια γυαλα ρορε να το θαυμαζεις!!

 • Anonymous
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 12:28

  Αν είναι να αγοράζουμε τηλέφωνα που χρειάζονται ειδικές συνθήκες «αποθήκευσης» και «μεταχείρισης» τοτε καλύτερα πριν δώσουμε τα 1000 ευρουλάκια που ζητάνε ας αναγράφουν στις οδηγίες οπως λεει να μην πεφτει νερό και σκόνη , οτι δεν πρέπει να το βαζουμε στο παντελόνι στις τσεπες απο το σακάκι κτλπ κτλπ…
  Και η ευκαιρία μου να σχολιάσω το προηγούμενο αρθρο…οι συσκεύες που στραβώσανε αν διαβασετε καλύτερα δεν ειναι συσκεύες που φάγανε «βάρβαρη» κακοποίηση αλλα απλα στην μπροστινή τσέπη του παντελονιού(όπως κανουμε ολοι αλλα και εγώ) και απλά οδηγώντας το αυτοκίνητο :) Γιαυτό και έγινε και μόδα το Bendgate και οχι επειδη καποιος ξυπνησε μια ημέρα και στράβωσε το τηλέφωνο με το χέρι για ν βγάλει χρήμα…
  Αν και θεωρώ λάθος τον τρόπο να χαρακτηρίζεται ενα τηλέφωνο με ολα αυτα τα τεστ που ασκουν πίεση στην μέση του τηλεφώνου μέχρι να κοπεί στα 2, παρόλ’αυτα δεν μπορώ να μην παρατηρίσω οτι το Iphone δεν λύγισε στην μέση αλλα στο περίπου 1/3 του τηλεφώνου.
  Όσο για την ηλιθιότητα , ηλιθιότητα ειναι να θεωρεί ενας συντάκτης λογικό να μην παραπονιέται κάποιος η να μήν κράζει κάποιος μια εταιρία που του πρόσφερε ενα ακριβοπληρωμένο-υπερεκτιμημένο προιόν και να ειναι «ελλατωματικό» με οποιανδήποτε τρόπο η κάτω απο οποιανδήποτε συνθήκες που η ίδια εταιρία δεν φρόντισε να προβλέψει . Δεν ειναι δικό μου πρόβλημα ουτε δικό σας ουτε του οποιανδήποτε που η Apple δεν φρόντισε να το προβλέψει , η δεν εβαλε λίγο ποιο «παχύ» μέταλλο οπως κάνανε άλλοι η δεν γράφει στις οδηγίες «μην το βάζετε στις τσέπες». Είναι σαν να παίρνεις ενα αυτοκίνητο και να λές μην το ανεβάζεις στο πεζοδρόμιο γιατι θα στραβώσει και θα πηγαίνει σαν καβούρι… ειναι λογικό και ολοι ξερουν οτι ενα αυτοκίνητο θα ανεβει σε πεζοδρομιο , οπως ειναι και λογικό και ευνόητο ενα κινητο θα μπεί σε τσέπη παντελονιου η σε τσέπη σακακιού .
  Απλά ειναι ενα λάθος που δεν προβλέψαν και προσπαθούν να το κουκουλώσουν …θα δείξει στο μέλλον εάν ειναι απλα 9 χρήστες η θα υπάρξουν και άλλες «μειοψηφίες» των 10.000.000 πωλήσεων που θα στραβώσουν ..
  Εκεί θα φανεί και ποιός ηταν ο ηλίθιος τελικά…οι κράχτες της Apple η οι κράχτες των κραχτών της Apple ?
  Θα το δούμε…

 • Thodoris
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 12:26

  Εβαλα το αρθρο στο Google Translate γιατι διαβαζω μονο «μπε» και «μπεεεεε»… Πραγματικα, μεγαλυτερη αβαντα δεν εχω δει απο Ελληνικο Site. Ενταξει, κρατα λιγο τα προσχηματα. Μη «λυγιζεις» φιλε μου απο μια συσκευη με χαρακτηριστικα του 2012 που οταν παρει το iOS 10 θα ειναι για πεταμα…

 • dante
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 12:24

  polu swsto to arthro etsi einai..otan milame gia apple trellainontai oloi..kai mono pou einai 7.1 xiliosta paxos auto ta leei ola!!einai lepto kai einai apisteuto optika oxi san kati mpourouxes pou kukloforoun..ara logiko na lugizei an toy fertheis atsala..ypervolika..xalarwste oloi..kai kathiste sta ayga sas.

 • ilias
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 12:23

  Επισης ειναι αδιανοητο,(ειδικα οταν ειναι apple και την πληρωνεις χιλια euros) να λυγιζει οταν το βαλεις στην πισω τσεπη και καθησεις,πραγμα που μου εχει συμβει πολλες φορες με αλλα κινητα και δεν επαθαν τιποτε!!!

 • Anonymous
  30 Σεπτεμβρίου 2014 at 11:16

  «…και άσκησα ένα ΕΥΛΟΓΟ ποσό πίεσης με τα χέρια μου, αυτό που είδα ήταν ΣΧΕΔΟΝ μηδενική παραμόρφωση»
  συμπέρασμα; παραμορφώθηκε! εστω και λίγο…
  τωρα αν το θεωρειται λογικο μια συσκευη με κοστος γυρω στα €1000 να λυγιζει απλα με ενα «ευλογο» ποσο πιεσης, εγω παω πασο.. φυσικα ουδεποτε δεν εκατσα να ασχοληθω με το νεο trend του bendgate (ειναι το πρωτο μου σχολιο περι αυτου – και ελπιζω το τελευταιο) αλλά δεν το βρίσκω καθόλου ασήμαντο γεγονός.
  Η Apple μας συνήθησε σε όμορφες αψεγαδιαστες συσκευες (ο αδερφος μου εχει το 3gs και δουλευει ρολοι) και συγουρα το οτι βγηκε μια συσκευη που δεν ειναι τοσο ανθεκτικη, ειναι αρνητικο για την εταιρια!