14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    iPhone 6s και iPhone 6s Plus επίσημα. Ό,τι πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα γενιά iPhone!

    Η σημερινή παρουσίαση της Apple στο Bill Graham Civic Auditorium δε θα μπορούσε να έχει άλλους πρωταγωνιστές από τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus που έκαναν την επίσημη πρεμιέρα τους, ακολουθώντας μήνες φημολογιών και διαρροών όπως συνηθίζεται. Ας τα γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα, σημειώνοντας φυσικά αρχικά ότι, όπως είναι λογικό, οι αναβαθμίσεις από τα 6 στα 6s μοντέλα είναι μεν ιδιαίτερα σημαντικές, αλλά οι μεγαλύτερες αλλαγές θα συμβούν φυσικά στη μετάβαση από τα 6s στα… 7. 

    iphone 6s 6s plus 01

    Ο κολοσσός του… Cupertino μεγάλωσε τα iPhone κατά το λανσάρισμα των 6 και 6 Plus πριν έναν ακριβώς χρόνο, έτσι τις ίδιες διαστάσεις οθόνης (4,7 και 5,5 ίντσες, αντίστοιχα, τεχνολογίας Retina HD) διατηρεί και στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus. Χωρίς μεγάλες αλλαγές έρχεται και το design των νέων συσκευών (με νέο κέλυφος αλουμινίου, παρ’ όλα αυτά, με τον κωδικό 7000 series aluminum για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και νέα ισχυρή προστασία Ion-X glass), στην περίπτωση του hardware και του software ωστόσο υπάρχουν σημεία με μεταβολές στα οποία αξίζει να σταθούμε αναλυτικά.

    Η σημαντικότερη (ή πιο πολυσυζητημένη αν προτιμάτε) προσθήκη; Δε θα μπορούσε να είναι άλλη από την υποστήριξη της τεχνολογίας Force Touch που σχετίζεται με την ευαισθησία της οθόνης στην πίεσή σας. Φτάνει επιτέλους και στα iPhone, αφότου μας είχε πρωτοσυστηθεί στο Apple Watch αλλά και το trackpad του νέου MacBook, ακόμη περισσότερο εξελιγμένη όμως, με την ονομασία 3Dtouch, αναγνωρίζοντας τη διαφορά κινήσεων και πιέσεων στην οθόνη, αλλά και νέα gestures (peek & pop) και προσφέροντας νέα εμπειρία στην πλοήγηση από τους χρήστες. Διαθέσιμη επίσης και η νέα Taptic Engine της Apple που επιτρέπει στην οθόνη να προσφέρει feedback μέσω απτικής ανάδρασης στο χρήστη. 

    Αξιοσημείωτη και η λειτουργία Live Photos κάνει πρεμιέρα και, σε συνεργασία με το 3D Touch, φέρνει στην οθόνη ένα σύντομο video με ήχο, κάνοντας preview σε μία φωτογραφία.

    Διαβάστε εδώ περισσότερα για την 3D touch λειτουργία των νέων iPhone 6s και 6s Plus

    iPhone+6S+hero+image

    Τα νέα iPhone 6s και 6s Plus διαθέτουν ακόμη 64-μπιτο επεξεργαστή Α9 70% πιο γρήγορο από τον Α8 του iPhone 6 και με 90% καλύτερη απόδοση γραφικών, νέο M9 co-processor που για πρώτη φορά ενσωματώνεται στο κεντρικό Α9 chip, νέα iSight κάμερα με αισθητήρα 12MP που υποστηρίζει 50% περισσότερα pixels, έχει καλύτερο auto-focus και διαθέτει υποστήριξη λήψης video 4K, καθώς και δεύτερη κάμερα FaceTime HD ανάλυσης 5MP με retina flash για πιο φωτεινές selfies σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Να σημειώσουμε ότι η λειτουργία Optical image stabilization είναι διαθέσιμη τόσο για τις φωτό όσο και για το video μόνο για το iPhone 6s Plus.

    Προς… απογοήτευση κάποιων από τους fans της αμερικανικής εταιρείας, η χωρητικότητα των νέων ναυαρχίδων της ξεκινάει και πάλι από τα 16GB, ενώ υπάρχουν επίσης οι εκδόσεις με χωρητικότητα 64 και 128GB, όπως και στα προηγούμενα μοντέλα.

    iphone 6s 6s plus 03

    Οι συσκευές διαθέτουν ακόμη βελτιωμένο Touch ID 2ης γενιάς, LTE chip δύο φορές πιο γρήγορο υποστηρίζοντας 23 bands και επίσης δύο φορές πιο γρήγορο Wi-Fi.

    Το iPhone 6s έχει διαστάσεις 138,3×67,1×7,1 χιλιοστά και βάρος 143 γραμμάρια, ενώ το iPhone 6s Plus διαστάσεις 158,2×77,9×7,3 χιλιοστά και βάρος 192 γραμμάρια.

    Αξιοσημείωτη η παρουσία μίας νέας εφαρμογής στο Google Play που σας επιτρέπει να μετακινηθείτε εύκολα από το Android στο iOS.  

    Τα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus θα είναι διαθέσιμα σε τέσσερις χρωματικές επιλογές, τα περισσότερο κλασικά, Space Gray, Silver και Gold, αλλά και το Rose Gold ως νέα προσθήκη. 

    iphone 6s 6s plus 02

    Οι προπαραγγελίες για τις καινούριες προτάσεις της Apple θα ξεκινήσουν στην πρώτη “φουρνιά” χωρών το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Θα κυκλοφορήσουν σε Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Πουέρτο Ρίκο, Σιγκαπούρη και Ηνωμένο Βασίλειο στις 25 Σεπτεμβρίου ενώ θα είναι διαθέσιμες συνολικά σε πάνω 130 χώρες και σε περισσότερα από 400 δίκτυα. Η τιμή του iPhone 6s ξεκινάει από τα 649 δολάρια ενώ του iPhone 6S Plus από τα 749 δολάρια. Στη χώρα μας οι νέες συσκευές αναμένονται, σύμφωνα με τις έως τώρα προβλέψεις, στα μέσα Οκτωβρίου.

    Επιπλέον, το iOS 9 θα είναι διαθέσιμο από τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ, τέλος, ανακοινώθηκε νέα τιμολόγηση για το iCloud storage: 50GB για 99 σεντς το μήνα, 200GB για 2.99 δολάρια/μήνα, 1TB για 9.99 δολάρια/μήνα.

    Related Articles

    10 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles