15.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    iPhone SE 3: είναι επίσημο! Όλα όσα γνωρίζουμε για το «μικρό» και «οικονομικό» της Apple!

    Εξ’ αρχής γνωρίζαμε ότι ο απόλυτος «βασιλιάς» του March “Peek Performance” event δεν θα ήταν άλλος από το νέο iPhone SE, το οποίο ακολουθώντας τη φιλοσοφία των προηγούμενων μοντέλων της σειράς SE, προσφέρει δυναμικές επιδόσεις σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή για τα δεδομένα της Apple.

    Το νέο SE έρχεται για να αντικαταστήσει το μοντέλο του 2020, για αυτό και σε επίπεδο σχεδιασμού και εμφάνισης είναι σχεδόν ίδιο με τον προκάτοχό του, αποτελώντας μια «επανάληψη» του design του iPhone 6. Το concept σε αυτή την περίπτωση είναι μάλλον απλό, καθώς το νέο SE είναι ιδανικό για όλους εκείνους που αρέσκονται σε ένα pocket-sized iPhone. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λογική του ίδιου σχεδιασμού εκτός από το να διατηρήσει τη τιμή σε χαμηλά επίπεδα, όλα τα παλιά αξεσουάρ είναι απολύτως συμβατά με το τωρινό μοντέλο. Επιπλέον, σε επίπεδο χρωμάτων, η Apple δεν ανακαλύπτει την Αμερική ξανά, καθώς η συσκευή κυκλοφορεί σε μαύρο, λεύκο και στο χαρακτηριστικό κόκκινο.

    Σε ότι έχει να κάνει με την οθόνη, εδώ έχουμε να κάνουμε ένα μάλλον “typical” display των 4.7 ιντσών (LCD Panel), με ένα κλασικό 16:9 aspect ratio και όχι κάτι το ιδιαίτερο από άποψη refresh rates. Σαφώς και δεν είναι το ισχυρό σημείο του (και όσοι δεν ανήκουν στο βασίλειο της Apple ενδεχομένως να το βρουν λίγο μικρό), όμως είναι μια χαρά για να σερφάρετε στο Internet, να παρακολουθείτε τα έργα και τις ημέρες στα social media και να ανοίγετε τα mails σας. Και μπορεί το display να μην είναι κάτι το extraordinaire, όμως η αμερικανική εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στην αντοχή της συσκευής, με το iPhone SE 3 να διαθέτει τα ίδια ποιοτικά και ανθεκτικά υλικά κατασκευής με το iPhone 13.

    Τα πράγματα αποκτούν μια πιο ενδιαφέρουσα διάσταση όταν φτάνουμε στην CPU, καθώς το iPhone SE 3 τηρώντας τη παράδοση βασίζεται στο A15 Bionic chipset. Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη επιλογή εντυπωσιάζει από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με ένα μοντέλο που η τιμή του κυμαίνεται στα 400 δολάρια περίπου. Η ύπαρξη του A15 chipset φέρνει μαζί του και την υποστήριξη για 5G (Sub-6 connectivity). Ωστόσο, ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος είναι «κλειδωμένος» στα 64GB, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να είστε και λίγο πιο φειδωλοί στον τρόπο που καταναλώνετε τα διαθέσιμα gigabytes της συσκευής σας.

    Σε ότι έχει να κάνει με την κάμερα και εδώ η Apple δεν ανακαλύπτει τον τροχό, προτιμώντας έναν main camera sensor στα 12MP και δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση σε επίπεδο camera hardware, αφήνοντας το θέμα της επεξεργασίας στα χέρια του A15 που η αλήθεια είναι ότι τα πηγαίνει περίφημα, προσφέροντας φωτογραφικό αποτέλεσμα που ξεχωρίζει για τη ρεαλιστική απεικόνιση του εκάστοτε θέματος. Και η selfie camera είναι ίδια με παλαιότερα SE, προσφέροντας 7MP στους λάτρεις των selfie photos. Τέλος, η μπαταρία του αναμένεται να βαδίσει στην ίδια χωρητικότητα με το προηγούμενο SE και είναι ένα στοίχημα τα να δούμε στην πράξη το πώς μπορεί να συνδυαστεί ένας πραγματικά γρήγορος επεξεργαστής με μια μπαταρία κοντά στα 2000mAh και με το 5G ενεργοποιημένο (υποθέτουμε ότι η Apple θα κάνει τα… μαγικά της εδώ).

    Αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε την τιμή του νέου SE στη χώρα μας, ωστόσο η Apple ανακοίνωσε ότι θα παίξει περίπου στα 429 δολάρια. Πως σας φαίνεται; Μπορεί να σας πείσει ή μήπως δεν αξίζει τα λεφτά του;  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles