23 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR. Ανακοινώθηκαν και έχουμε όλες τις λεπτομέρειες

    Οι πρώτες μέρες της νέας σεζόν, για ακόμη μία χρονιά, συνοδεύονται από τις σημαντικές iPhone ανακοινώσεις της Apple, που, πιστή στο ραντεβού της, μας παρουσιάζει τα νέα της μοντέλα.

    Τρεις είναι οι νέες προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας φέτος στον τομέα των smartphones και όλες έχουν το “X” στο όνομά τους. Τα iPhone XS και iPhone XS Max, μαζί με το πιο οικονομικό iPhone XR αποκαλύφθηκαν πριν λίγο στο Special Event της εταιρείας και έχουμε γι’ αυτά τις λεπτομέρειες.

    Apple-New-iPhone-XS-XS-Max-XR

    Το iPhone XS, ο διάδοχος του iPhone X που γνωρίσαμε πέρυσι, είναι μία πρόταση με οθόνη 5,8 ιντσών Super Retina τεχνολογίας OLED, ανάλυσης 2436×1125 pixels και με pixel density 458ppi. Το δε μεγαλύτερο iPhone XS Max διαθέτει οθόνη 6,5 ιντσών -τη μεγαλύτερη που έχουμε δει ποτέ σε iPhone- ανάλυσης 2688×1242 pixels και με pixel density 458ppi. Υποστηρίζεται το 3D Touch, καθώς και λειτουργίες όπως τα Dolby Vision και HDR10.

    XS Max XS

    Η Apple σημειώνει ότι τα νέα iPhone XS και XS Max έχουν το πιο ανθεκτικό γυαλί που έχει τοποθετηθεί σε smartphone, ενώ, συνολικά, η συσκευή έχει μία προσεγμένη εξωτερική εμφάνιση με σασί από ανοξείδωτο ατσάλι που χρησιμοποιείται στη χειρουργική.

    Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλούς τομείς των συσκευών, όπως στην παρουσία wider stero sound, βελτιωμένου FaceID, stereo recording, υποστήριξη Gigabit-class LTE κ.ά.

    Επεξεργαστής των νέων iPhone είναι ο A12 Bionic κατασκευασμένος στα 7nm με 6πύρηνη CPU, 4πύρηνη CPU και Neural Engine επόμενης γενιάς.

    xs-ed-2

    Διαθέτουν dual camera 12MP (wide-angle & telephone) με οπτικό σταθεροποιητή, βελτιωμένο True-Tone flash και υποστήριξη Smart HDR (ουσιαστικά τραβάει πολλές φωτογραφίες και τις “συνθέτει” μαζί σε μια σωστά ληφθείσα εικόνα). Η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 7MP και διάφραγμα f/2.2.

    Η υποστήριξη του προτύπου IP68 εγγυάται αυξημένη αντοχή στο νερό και τη σκόνη, ενώ η μπαταρία του iPhone XS διαρκεί 30 λεπτά περισσότερο απ’ ό,τι του iPhone X, ενώ του iPhone XS Max 90 λεπτά περισσότερο.

    Apple-iPhone-Xs-hands_screen

    Για πρώτη φορά τα iPhone XS και iPhone XS Max είναι dual SIM, προσφέροντας θέση για μία φυσική SIM και μία eSIM (η δεύτερη είναι μία software SIM που πρέπει να υποστηρίζεται από το δίκτυό σας). Να σημειωθεί ότι η δυνατότητα υποδοχής δύο φυσικών SIM υπάρχει μόνο για την έκδοση που απευθύνεται στην αγορά της Κίνας.

    iphone xs gold

    Τα νέα iPhone XS και iPhone XS Max θα κυκλοφορήσουν σε νέο gold φινίρισμα, αλλά και τις κλασικές silver και space grey αποχρώσεις.

    Ας δούμε όμως και το iPhone XR, το πιο οικονομικό από τα νέα μοντέλα που ανακοίνωσε η Apple.

    iphonexr-ed

    Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο της σειράς 7000 που χρησιμοποιείται στην αεροναυπηγική, ενώ θα είναι διαθέσιμο σε λευκό, μαύρο, μπλε, κοραλί και κίτρινο χρώμα, αλλά και στην (PRODUCT)RED έκδοση. Διαθέτει edge-to-edge οθόνη τεχνολογίας LCD που η Apple ονομάζει “Liquid Retina” με διαγώνιο 6,1 ιντσών, ανάλυση 1792×828 pixels και pixel density 326 ppi, η οποία υποστηρίζει “Tap To Wake” για την ενεργοποίησή της, καθώς δεν υπάρχει πλέον φυσικό πλήκτρο στη συσκευή.

    iPhone_XR_portrait-blue

    To iPhone XR ενσωματώνει και αυτό τον επεξεργαστή A12 Bionic, ενώ διαθέτει single camera 12MP (την ίδια wide angle που διαθέτουν και τα iPhone XS και XS Max) και TrueDepth camera στο εμπρόσθιο μέρος του με υποστήριξη Face ID. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του είναι κατά 90 λεπτά μεγαλύτερη από του iPhone 8 Plus, ενώ διαθέτει υποστήριξη του προτύπου IP67, για αντοχή στο νερό και τη σκόνη.

    iPhone_XR_white-back

    Όσο για το κόστος των νέων προτάσεων; Το iPhone XR θα ξεκινάει από τα 749 δολάρια (στη χωρητικότητα των 64GB, ενώ θα κυκλοφορεί ακόμη με 128 ή 256GB storage) και θα λανσαριστεί στην αγορά στις 26 Οκτωβρίου. Το iPhone XS θα κοστίζει από 999 δολάρια (στην έκδοση των 64GB, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε versions 256 και 512GB). Τέλος, το iPhone XS Max, που θα κυκλοφορήσει στις ίδιες χωρητικότητες με το XS, θα έχει κόστος που θα ξεκινά από τα 1.099 δολάρια. Οι προπαραγγελίες των XS και XS Max ξεκινούν από σήμερα και θα κυκλοφορήσουν στις 21 Σεπτεμβρίου.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles