12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    iPhone 5C Επίσημα. Νέο, χρωματιστό, πλαστικό και “πιο οικονομικό”

    Μετά από μήνες διαρροών, “όργιο” φημών και έναν πραγματικό “χείμαρρο” πληροφοριών σε τεχνολογικά και όχι μόνο sites ανά τον πλανήτη, ένα από τα πλέον αναμενόμενα gadgets κάθε χρονιάς είναι γεγονός. Αναφερόμαστε στο iPhone, μόνο που φέτος η Apple αποφάσισε να μας προσφέρει κάτι ξεχωριστό σε σχέση με τις προηγούμενες φορές. Όχι ένα, άλλα δύο διαφορετικά iPhone…

    Το ένα από αυτά είναι το iPhone 5C, μία διαφορετική πρόταση απ’ ό,τι μας είχε προσφέρει έως τώρα η αμερικανική εταιρεία στα smartphones. Πιο οικονομικό, πλαστικό, αλλά και πολύχρωμοΑλήθεια, σου αρέσει;

    iphone-5c-colors

    Το iPhone 5C –αρκετά γνώριμο, τελικά, σε εμάς ως εικόνα, λόγω των ατελείωτων διαρροών, οι περισσότερες από τις οποίες αποδείχθηκε ότι αφορούσαν πραγματικά parts- αποτελεί τη νέα πρόταση της Apple στο χώρο των smartphones.

    Είναι κατασκευασμένο από πολυκαρβονικό υλικό, ενισχυμένο με ατσάλι στο εσωτερικό του σε μία νέα δομή, στην οποία το μέταλλο λειτουργεί ως κεραία.

    Η Apple στην ανακοίνωση έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι το πίσω μέρος και οι πλαϊνές επιφάνειες της συσκευής έχουν κατασκευαστεί από ένα ενιαίο κομμάτι, ώστε να μην είναι ορατές περίεργες “ενώσεις” ,που προβληματίζουν στην κατασκευή άλλων smartphones τα οποία έχουμε δει τελευταία (χμμμ…).

    Η αμερικανική εταιρεία διαθέτει μαζί με τη συσκευή και θήκες από μαλακή σιλικόνη, με κυκλικές οπές στο πίσω μέρος τους, ώστε να είναι ορατό και το αρχικό χρώμα της συσκευής. Σας αρέσουν ή όχι, είναι το νέο trend που προτείνει η Apple στην “πολύχρωμη” εποχή της.

    iphone 5C Cases

    Η διάσταση της οθόνης του iPhone 5C παραμένει ίδια με αυτή του iPhone 5 (Retina 4 ιντσών) με ενισχυμένο στρώμα αφής, ενώ και ο επεξεργαστής του είναι ο A6 που γνωρίσαμε στην προηγούμενη έκδοση του smartphone της Apple. Η κάμερα στο πίσω μέρος της συσκευής είναι επίσης ίδια (iSight στα 8MPixels), η εμπρόσθια ωστόσο αναβαθμίζεται και είναι μία FaceTime HD στα 1.9MPixels.

    Το νέο iPhone 5C υποστηρίζει, σύμφωνα με την Apple, “περισσότερες μπάντες LTE στον κόσμο απ’ ό,τι οποιοδήποτε άλλο smartphone“, ενώ ενσωματώνει την έκδοση 4.0 του Bluetooth, dual-band 802.11a/b/g/n WiFi και μπαταρία που προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία από αυτή του iPhone 5 (έως 10 ώρες ομιλίας σε δίκτυο 3G, έως 10 ώρες browsing σε WiFi και LTE δίκτυα και έως 8 ώρες σε 3G δίκτυα, καθώς και 10 ώρες αναπαραγωγής video και έως 40 ώρες αναπαραγωγής ήχου).

    Η ολοκαίνουρια, διαφορετική πρόταση της Apple είναι διαθέσιμη σε πέντε διαφορετικούς χρωματισμούς: πράσινο, λευκό, μπλε, ροζ και κίτρινο.

    Θα κυκλοφορήσει σε έκδοση 16 και 32GB και σε τιμή που θα φτάνει τα 99 και τα 199 δολάρια αντίστοιχα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού (με διετές συμβόλαιο φυσικά), ενώ οι θήκες που θα είναι διαθέσιμες γι’ αυτό θα κοστίζουν 29 δολάρια η μία.

    Οι προπαραγγελίες για τη συσκευή θα ξεκινήσουν στις 13 Σεπτεμβρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμη από τις 20 του τρέχοντος μήνα σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Χονγκ-Κονγκ, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Πουέρτο Ρίκο και Ηνωμένο Βασίλειο.

    Όσο για τις τιμές χωρίς συμβόλαιο και στην Ευρώπη; Το γερμανικό Apple Store αναφέρει πως θα κοστίζει 599 ευρώ το 16άρι και 699 ευρώ το 32άρι. Κι αν αναρωτιέστε, ναι είναι οικονομικότερο (κατά 100 ευρώ) από το iPhone 5S.

    Related Articles

    29 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles