16.7 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Υπηρεσίες cloud αξίας 1 δις δολαρίων από την Microsoft για την εξυπηρέτηση του κοινού καλού!

    microsoft philanthropies

    Μια νέα τριημερή πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, που έχει σαν στόχο να διασφαλίσει ότι οι πόροι της πλατφόρμας του Microsoft cloud θα υπηρετήσουν το κοινό συμφέρον. Ως μέρος αυτής της πρωτοβουλίας, η πρόσφατα ιδρυμένη Microsoft Philanthropies θα προσφέρει υπηρεσίες Microsoft Cloud αξίας 1 δις δολαρίων, όπως αποτιμάται η αξία της αγοράς τους, στην υπηρεσία μη-κερδοσκοπικών οργανισμών και πανεπιστημιακών ερευνητών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

    Η τριημερής δέσμευση της Microsoft εστιάζει στη διασφάλιση ότι το cloud μπορεί να υπηρετήσει το κοινό συμφέρον με την ευρύτερη έννοια, παρέχοντας επιπλέον υπηρεσίες cloud σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, αυξάνοντας την πρόσβαση σε πανεπιστημιακούς ερευνητές και βοηθώντας την επίλυση θεμάτων και προκλήσεων όσο αφορά στην πρόσβαση στο διαδίκτυο.

    «Η Microsoft ενδυναμώνει τους οργανισμούς με αποστολή ανά το παγκόσμιο με μια δωρεά υπηρεσιών cloud  – τις πιο μετασχηματιστικές τεχνολογίες της γενιάς μας», είπε ο Satya Nadella, ο οποίος την Τετάρτη έδωσε διάλεξη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. «Τώρα, περισσότεροι από 70,000 οργανισμοί θα έχουν πρόσβαση σε τεχνολογία που θα τους βοηθήσει να επιλύσουν τις μεγαλύτερες κοινωνικές προκλήσεις, ώστε σε τελική ανάλυση να βελτιώσουν τις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης οδηγώντας σε ανάλογη ανάπτυξη.»

    Οι υπηρεσίες cloud έχουν αναδειχθεί ως ζωτικός πόρος για  την επεξεργασία δεδομένων, αποκαλύπτοντας τρόπους οι οποίοι δημιουργούν νέες γνώσεις που οδηγούν σε σημαντικές ανακαλύψεις, όχι μόνο στην επιστήμη και στην τεχνολογία, αλλά και ευρύτερα στις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, καθώς και στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών για τον άνθρωπο. Παράλληλα, το cloud προσφέρει τη δυνατότητα για ακόμη πιο βελτιωμένες υπηρεσίες επικοινωνίας και επίλυσης προβλημάτων και διευκολύνει τους οργανισμούς να εργάζονται με έναν πιο παραγωγικό, αποτελεσματικό τρόπο.

    Τον Σεπτέμβριο του 2015, 193 αρχηγοί κρατών και άλλοι ηγέτες του κόσμου ενέκριναν ομόφωνα 17 στόχους για την αειφόρο ανάπτυξη, για να επιτευχθούν μέχρι το 2030. Αυτή η φιλόδοξη ατζέντα, που περιλαμβάνει την καταπολέμηση της φτώχειας, της πείνας και τη διασφάλιση μιας προσιτής και αξιόπιστης ενέργειας για όλους, θα επιτευχθεί μόνο με σημαντικές εφευρέσεις και καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας.

    «Είμαστε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και πανεπιστήμια στο να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες cloud για την αντιμετώπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων προκλήσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft Brad Smith. «Μια από τις φιλοδοξίες μας για τη Microsoft Philanthropies είναι να συνεργαστεί με τις ομάδες αυτές και να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες cloud αγγίζουν περισσότερους ανθρώπους και εξυπηρετούν την ευρύτερη γκάμα κοινωνικών αναγκών.»

    Παρέχοντας στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες cloud της Microsoft, συμπεριλαμβανομένης της πανίσχυρης πλατφόρμας Microsoft Azure, η Microsoft συνεχίζει να χτίζει στα θεμέλια της μακρόχρονης δέσμευσής της να προσφέρει τεχνολογία αιχμής, σε πολύ χαμηλό ή και καθόλου κόστος, για τις ανάγκες εκείνων των οργανισμών που εργάζονται για την επίλυση θεμελιωδών θεμάτων της κοινωνίας.

    «Η πρόσβαση στην τεχνολογία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τις λειτουργίες και τις υπηρεσίες της NetHope και των 44 ανθρωπιστικών μη κερδοσκοπικών οργανισμών μελών του», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της NetHope Lauren Woodman. «Η δύναμη του cloud θα δημιουργήσει αλματώδη αξία για όλα αυτά που κάνουμε για να εξυπηρετήσουμε εκατομμύρια ανθρώπους στις κοινότητές μας σε όλο τον κόσμο».

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles