23.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Ιπτάμενο αυτοκίνητο: Χιλιάδες προπαραγγελίες – Πότε θα φτάσει το προσιτό μοντέλο

    Η Alef Aeronautics, μια startup από τη Silicon Valley που υποστηρίζεται από την SpaceX του Elon Musk, κάνει προόδους στη βιομηχανία με το ιπτάμενο αυτοκινήτο με το Μοντέλο Α, ένα οχημα δύο θέσεων που κοστίζει περίπου 300.000 δολάρια. Η εταιρεία έχει προσελκύσει σημαντικό ενδιαφέρον, καθώς έχει πάνω από 2.850 προπαραγγελίες από τότε που το Μοντέλο Α έγινε διαθέσιμο για κράτηση τον Οκτώβριο του 2022.

    Με ένα κατάθεση $150, οι πιθανοί αγοραστές εξασφαλίζουν τις κρατήσεις τους, ενώ μια πληρωμή $1.500 δίνει προτεραιότητα στην ουρά παράδοσης. Το Μοντέλο Α είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πετά, με driving range 200 μιλίων και εκτιμώμενο flight range 110 μιλίων. Η Alef Aeronautics το βλέπει ως ένα ευέλικτο όχημα που μπορεί να λειτουργήσει στο δρόμο, να απογειωθεί όταν απαιτείται και να ταξιδέψει στον ουρανό για να αποφύγει την κίνηση.

    Πότε θα δούμε το ιπτάμενο αυτοκίνητο;

    Η Federal Aviation Administration ενέκρινε δοκιμαστικές πτήσεις τον Ιούλιο, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο για το ιπτάμενο αυτοκίνητο Α. Ο CEO και συνιδρυτής Jim Dukhovny αποκάλυψε ότι οι παραδόσεις του αυτοκινήτου προγραμματίζονται να ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2025. Η εταιρεία έχει ήδη συγκεντρώσει $250 εκατομμύρια σε προπαραγγελίες μέχρι τον Ιούλιο, και αν όλες οι 2.850 κρατήσεις υλοποιηθούν, η Alef Aeronautics θα μπορούσε ενδεχομένως να καταγράψει πάνω από $850 εκατομμύρια σε πωλήσεις. Για όσους αναζητούν μια πιο προσιτή επιλογή σε ιπτάμενο αυτοκίνητο, η Alef Aeronautics εργάζεται επίσης στο Μοντέλο Z, ένα τετράθεσο σεντάν που κοστίζει $35.000 και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2035.

    Αυτή η φιλόδοξη είσοδος της εταιρείας στον χώρο των ιπτάμενων αυτοκινήτων είναι πράγματι κάτι που θα αλλάξει τον τρόπο που μετακινούμαστε για τη δουλειά στην καθημερινή μας ζωή — μπορείτε να φανταστείτε να μπορείτε απλά να πετάξετε πάνω από την κίνηση.

    Διαβάστε επίσης:

    Στον ουρανό τα ιπτάμενα αυτοκίνητα μέχρι το 2025

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles