22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Ιρανός χάκερ αλλοίωσε σελίδα του Αεροδρομίου Αθηνών… και κανένας δεν το είχε πάρει είδηση για 24 ώρες

    Η είδηση δημοσιεύτηκε στο secnews.gr και εμείς ενημερωθήκαμε γι αυτή μέσω της σελίδας των Ελλήνων υποστηρικτών των Anonymous στο Facebook. Ιρανός χάκερ, με το nick “darklOrd”, έχει προχωρήσει σε αλλοίωση εσωτερικής σελίδας του ιστότοπου aia.gr, τον γνωστό ιστότοπο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Η αλλοίωση (ή αλλιώς defacement) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, περί τις 15:00, σύμφωνα με το secnews και μέχρι και 24 ώρες μετά το συμβάν, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, δεν το είχαν πάρει είδηση. Μπορείτε να δείτε την όψη της σελίδας σε αυτό το ενεργό link, αλλά και στο παρακάτω screen shot.

    Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι το site του αερολιμένα Αθηνών, δεν φιλοξενείται από κάποια εταιρεία hosting, αλλά σε servers που βρίσκονται στον χώρο του αεροδρομίου, όπου φιλοξενείται και όλη η υποδομή ασφαλείας, μηχανογράφησης και λειτουργίας του Ελευθέριος Βενιζέλος. Το γεγονός ότι περισσότερες από 24 ώρες μετά, δεν έχει πάρει κάποιος είδηση την παραβίαση της εσωτερικής σελίδας αυτής, σημαίνει πως, όχι μόνο ο Ιρανός χάκερ εντόπισε την ευαισθησία των συστημάτων ασφαλείας της ιστοσελίδας, αλλά δυνητικά, όποια άλλη ύπουλη παραβίαση των συστημάτων του Αεροδρομίου, μπορεί να περάσει και απαρατήρητη.

    Το ακόμα χειρότερο, σύμφωνα με ενημέρωση του secnews μέσω Twitter, η συγκεκριμένη βάρδια ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων του Ελευθέριος Βενιζέλος που πήρε, εντέλει, είδηση την αλλοίωση, δεν έχει δυνατότητα να παρέμβει στην αλλοιωμένη σελίδα και η αποκατάσταση δεν μπορεί να γίνει εκτός εργασίμων ωρών και ημερών…

    Είναι ένα από τα πιο τρανά παραδείγματα ότι η κακή οργάνωση, μπορεί να αποφέρει από γελοία, έως επικίνδυνα αποτελέσματα…

    Συγχαρητήρια στο secnews.gr για την (δυστυχώς, θλιβερή) αποκλειστικότητα.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles