16.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ισχυρή ανάπτυξη για τη Haier μετά και την εξαγορά του Candy Group

    Στο πλαίσιο της IFA Global Press Conference 2019 που έλαβε χώρα τον Απρίλιο στην Ανδαλουσία, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και ορισμένες νέες συσκευές της Haier, αλλά και να μάθουμε περισσότερα για την πορεία της εταιρείας που πλέον έχει αρχίσει να εκμεταλλεύεται τα assets που απέκτησε με την εξαγορά του ιταλικού Candy Group (Candy, Hoover) πριν λίγους μήνες.

    Η Haier, πλέον, αρχίζει να μπαίνει δυναμικά και στην αγορά των λευκών συσκευών, ενώ στο demo area της IFA GPC 2019 βρίσκονταν ένας διπλός ψυγειοκαταψύκτης, ένας έξυπνος φούρνος αλλά και έξυπνα πλυντήρια της εταιρείας, μαζί με τον επαγγελματία σεφ που ετοίμαζε λιχουδιές για όλους τους παρευρισκόμενους!

    haier (4)

    Την παρουσίαση της Haier πραγματοποίησε ο CEO της, κ.Yannick Fierling, ο οποίος ανακοίνωσε την 1η θέση του group στην αγορά των οικιακών συσκευών για 3η συνεχόμενη χρονιά, με το μερίδιό του να αγγίζει πλέον το 15,4%. Παράλληλα, η Haier παρουσιάζει ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης με το τζίρο της να έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία 9 χρόνια, αγγίζοντας πλέον τα 39,1 δις δολλάρια και με συνεχιζόμενη ανοδική πορεία. Η εταιρεία διαθέτει 114 κατασκευστικές μονάδες σε όλο τον κόσμο, όπως και 11 R&D κέντρα, όμως παρά την κυριαρχία της σε Κίνα (22,4%), Αυστραλία-Ν.Ζηλανδία (22,3%) και τη λοιπή Ασία (22,3%), αλλά και τη Βόρεια Αμερική (19,9%), ο κ.Fierling παραδέχθηκε πως θα εστιάσει στο να κερδίσει το χαμένο έδαφος στην Ευρώπη (2,15%).

    haier (2)

    Στην προσπάθεια αυτή, φυσικά, η εξαγορά του Candy Group θα βοηθήσει σημαντικά, καθώς πλέον η “ομπρέλα” της Haier καλύπτει όλες τις μεγάλες κατηγορίες οικιακών συσκευών και της εξασφαλίζει μια δυναμική παρουσία, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο (15,4% μερίδιο αγοράς) όσο και στην Ευρώπη συγκεκριμένα (5,9%). Το 2018 η Haier παρουσίασε 26% αύξηση της αξίας των πωλήσεών της και 11% αύξηση τους σε τεμάχια μέσω του Candy Group, ενώ ο όμιλος συνολικά διαθέτει πλέον στη γκάμα του από ψυγειοκαταψύκτες, κλιματισμό και πλυντήρια/στεγνωτήρια μέχρι πλυντήρια πιάτων, φούρνους και μικροσυσκευές (όπως ηλεκτρικές σκούπες).

    haier (1)

    Από πλευράς προϊόντων και τεχνολογιών, στην IFA 2019 θα δούμε τον εντοιχιζόμενο φούρνο Hoover H-KeepHeat 700, ο οποίος επιτυγχάνει το τέλειο ψήσιμο του κρέατος σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μην υπάρχει ανομοιογένεια μεταξύ του εσωτερικού και της εξωτερικής του επιφάνειας, διατηρώντας τη θερμοκρασία αυστηρά στους 63 βαθμούς Κελσίου, αρκετά υψηλή για αποτελεσματικό ψήσιμο αλλά και για την αποφυγή ανάπτυξης βακτηρίων, χωρίς όμως να “καίει” το εξωτερικό του κρέατος.

    haier (4)

    Επίσης, το Haier Laundry Center είναι μια εντυπωσιακή μονάδα πλυσίματος με 2 κάδους χωρητικότητας έως 10/13 κιλών αντίστοιχα, που λειτουργεί σαν μια λύση “3 σε 1”, συνδυάζοντας πλύσιμο, στέγνωμα και φρεσκάρισμα των ρούχων, με εντυπωσιακό design.

    haier (1)

    Τέλος, η εταιρεία μας παρουσίασε τη νέα τεχνολογία Snap & Wash στη σειρά Rapid-O πλυντηρίων της, μέσω της οποίας υπολογίζεται αυτόματα το βάρος των ρούχων, το χρώμα τους και επιλέγεται το ιδανικότερο πρόγραμμα πλύσης γι’αυτά, ανάλογα και με τις ανάγκες του χρήστη, για αποτελεσματικό καθάρισμα χωρίς κίνδυνο αποχρωματισμού ή φθοράς. Το νέο μοντέλο της Haier διαθέτει πλάτος κάδου 35 εκατοστών και ύψος 705 εκατοστών για ευκολότερη πρόσβαση, με έξυπνα controls στο πάνω μέρος του για εύκολη και γρήγορη ρύθμιση.

    haier (2)

    Η Haier και οι νέες της συσκευές θα βρίσκονται στο booth της εταιρείας, στην IFA 2019 που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στο Βερολίνο.

    haier (5) haier (7)

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles