18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Είστε εθισμένοι στο smartphone σας; Αυτή η ρύθμιση θα σας σώσει (κυριολεκτικά)

    Είστε εθισμένοι στο smartphone σας; Έχετε συμπτώματα στέρησης όταν τελειώνει η μπαταρία του; Φρικάρετε όταν είστε π.χ. σινεμά και δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το smartphone με την άνεσή σας; Μία έρευνα που έγινε στη Βρετανία απέδειξε ότι όντως ο μέσος Βρετανός δεν μπορεί να περάσει πάνω από μία ώρα χωρίς να ελέγξει το smartphone του. Παρόμοια συμπεράσματα φανταζόμαστε ότι θα έβγαζε και μία έρευνα από τα μέρη μας.

    smartphone-addiction

    Κι όμως υπάρχει θεραπεία. Και αυτή κρύβεται στα settings της συσκευής σας.

    Όπως αναφέρεται σε ένα video του “The Atlantic”, η θεραπεία στον… εθισμό του smartphone σας μπορεί να βρεθεί πανεύκολα, αρκεί να ορίσετε σε grayscale την οθόνη της συσκευής σας. Κάνοντάς το αυτό αφαιρείται το ένα και μοναδικό χρώμα που “ενθουσιάζει” τόσο το μυαλό σας, κι αυτό δεν είναι άλλο από το… κόκκινο.

    Αυτό είναι, σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το χρώμα που σας κάνει να ενθουσιάζεστε τόσο με τη συσκευή σας.

    Πώς θα κάνετε όμως αυτή την περίεργη αλλαγή στη συσκευή σας. Αν έχετε iPhone από τα Settings, επιλέγετε General και μετά Accessibility, ενώ από το Android (από 5.0 και πάνω), επιλέγετε Android Phone, About Phone κάνετε Tap μερικές φορές στο Build Numbe για να ενεργοποιήσετε το Developer Options και στη συνέχεια επιλέγετε αυτή τη ρύθμιση και από εκεί Hardware accelerated rendering, Simulate color space και Monochromacy.

    Μπορεί μετά από αυτό ο κόσμος του κινητού σας να περιλαμβάνει μόνο “πενήντα αποχρώσεις του γκρι” αλλά θα έχετε καταπολεμήσει τον εθισμό σας.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles